ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2022 18:21
* ΕΝΑΝ μήνα πριν με τον πρωθυπουργικό εξάδελφο Γιώργο Τσίπρα, ο οποίος παρότι τομεάρχης Άμυνας είχε μιλήσει στη Λάρισα σε συγκέντρωση Λαρισαίων αγροτών. Προχθές, ο Άρης Αγραφιώτης εισέπραξε τα οφέλη στην κάλπη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στους θεσσαλικούς νομούς.  Ζ. * ΕΝΑΝ μήνα πριν με τον πρωθυπουργικό εξάδελφο Γιώργο Τσίπρα, ο οποίος παρότι τομεάρχης Άμυνας είχε μιλήσει στη Λάρισα σε συγκέντρωση Λαρισαίων αγροτών. Προχθές, ο Άρης Αγραφιώτης εισέπραξε τα οφέλη στην κάλπη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στους θεσσαλικούς νομούς. Ζ.

Για περπάτημα
* ΘΕΡΙΝΟ ωράριο πια για τους περιπατητές της Λάρισας. Οι οποίοι έχουν πληθύνει με τον κορονοϊό και το λοκντάουν, πολλοί είναι που διατήρησαν ως συνήθεια πλέον τη «Μετακίνηση 6». Με τον ήλιο και τις θερμοκρασίες ψηλά, το περπάτημα ή πριν τις 9 ή μετά τις 7 το απόγευμα. Με

τόση ζέστη…
Ζ.
Αντιγράφοντας
* ΕΞΕΔΩΣΕ χθες η ΕΜΥ Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού για σήμερα και αύριο και στην περιοχή της Θεσσαλίας κι έκαναν ένα λάθος. Εκ παραδρομής έγραφαν για 18-4 και 19-4-2022. Πήρε την ανακοίνωση η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και την ενσωμάτωσε στη δικιά της προειδοποίηση. Το πήραν από κει τα sites και το διέδωσαν με πάθος. Να περιμένει ο κόσμος στις 18-19 Μαΐου επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα λάβουν χώρα 18-19 Απριλίου. Δεν μπήκε σε λειτουργία κάποια μηχανή του χρόνου, ο θρίαμβος του αλόγιστου copy paste ήταν.
Ζ.

Στον Λευκό Οίκο
* ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ώρα Ελλάδας η απογευματινή δεξίωση για την Ελλάδα στον Λευκό Οίκο. Πολύ σημαντική μα και ενδιαφέρουσα όπως αποδείχθηκε εκδήλωση, όμως τα κανάλια στην Ελλάδα είχαν μαύρα μεσάνυχτα. Μόνο η ΕΡΤ βρέθηκε «απίκο», με φουλ φιλοκυβερνητική συζήτηση μεταξύ ημετέρων στο πάνελ κι αφού η Ν. Κεραμέως ήταν ΗΠΑ, η Α. Διαμαντοπούλου εξηγούσε τι θα κάνει, όχι το ΠΑΣΟΚ αλλά η υπουργός της ΝΔ στην Αμερική. Διέκοψαν για να συνδεθούν με Ουάσινγκτον, όταν άρχισαν οι ομιλίες στη δεξίωση, το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ πήγε μία ώρα πίσω. Και καλά έκαναν, σάμπως τι περισσότερο θα έλεγαν, απλώς τα ξαναείπαν μετά.
Απευθείας σύνδεση και το Open, ναι του Ιβάν, που μάλιστα είχε και ρεπόρτερ μέσα στη δεξίωση, τη Σοφία Φασουλάκη. Όλοι οι άλλοι τον χαβά τους, Survivor ακόμη και ο Σκάι, να επιβιώσει, τι να κάνει…
***
* ΚΑΙ είχε μεγάλο ενδιαφέρον για το περιεχόμενο των ομιλιών Μπάιντεν- Μητσοτάκη, με αφορμή τα 201 χρόνια αλλά προβολή στο σήμερα. Ακόμα και τα τηλεοπτικά μεσημεριανάδικα και πρωινάδικα θα είχαν άφθονη ύλη με τις 2 πρώτες κυρίες, τι φορούσαν, πώς στέκονταν, ο Κυριάκος ο Ελληναράς, σε πόσες καρέκλες είχε απλωθεί από τη συνήθη αμηχανία του, όσο άκουγε τον Αμερικανό; Ο Τζο πάλι να κάνει τον σταυρό του μπροστά στον αρχιεπίσκοπο, ομολογώντας ότι προσπαθεί για τον ορθόδοξο τρόπο αλλά πάντα κάνει λάθος ως καθολικός, που όμως ως Ιρλανδός μοιράζεται ίδιες αξίες με τους Έλληνες. Η Τζιλ από την πλευρά της, με χαρά και συναίσθημα να μιλά για την Αθήνα, τα νησιά, την αρχαία Ελλάδα.
***
* ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ογδοντάρης ο Τζο Μπάιντεν με άνεση και ευφράδεια, σαν να μιλούσε από «οτοκιού», που όμως δεν είχε. Είπε τα δικά του, θυμήθηκε να χαιρετίσει κάμποσους στο ακροατήριο και τον πρύτανη Ντένις με τους γιους του, τον Νικόλα και Δημήτρη, για το 92% της ελληνοαμερικανικής κοινότητας που τον ψήφισε και που τον προσφωνεί Μπαϊντενόπουλο. Ο Κρητικός Μητσοτάκης έκανε το αστείο του λέγοντας ότι θα τον προτιμούσε Μπαϊντενάκη.
***
* Ο Κυρ. Μητσοτάκης διάβασε γραμμένο κείμενο. Κι ο διερμηνέας, που το είχε επίσης μπροστά του, διάβαζε κι αυτός, ορισμένες φορές προηγούνταν απ’ τον ομιλητή. Έθεσε με διπλωματικό αλλά έντονο τρόπο τα εθνικά θέματα ο πρωθυπουργός, τασσόμενος κατά απολυταρχικών καθεστώτων τύπου Πούτιν-Ερντογάν χωρίς να ονοματίσει τον Τούρκο, θύμισε ότι και πάλι πριν 200 χρόνια για τα ίδια πολεμήσαμε. Κατά των Τούρκων, εννοείται. Ενώ ο πανίσχυρος Αμερικανός πρόεδρος του χάρισε την αποστροφή του «βρισκόμαστε στην καλύτερη στιγμή μας», δίνοντας το στίγμα των προθέσεων των ΗΠΑ για τις σχέσεις με την Ελλάδα.
Ζ.

Δεν βαριέσαι…
* ΜΕ κέφια στο φλερτ οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Θες να περάσεις απ’ το σπίτι να φας κάτι που έφτιαξε η μάνα μου;
- Τι έφτιαξε;
- Εμένα.
***
* - ΠΕΘΑΙΝΩ για σένα, του λέω.
- Δεν βαριέσαι, μου απαντά. Έτσι κι αλλιώς όλοι θα πεθάνουμε…
***
* - ΘΕΛΩ να χωρίσουμε.
- Γιατί;
- Για λόγους αρχής.
- Ποιας αρχής;
- Άλλης σχέσης.
Ζ.

Πιο πυκνά
* ΠΟΛΥ μεγαλύτερη πληθυσμιακά η Λάρισα ωστόσο ο Βόλος διατήρησε την παράδοση των τελευταίων δεκαετιών, με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ισχυρότερος εκεί. Μόλις διακόσια άτομα περισσότερα ψήφισαν στη Λάρισα απ’ ότι στον Βόλο, όπου αναλογικά οι συριζαίοι εμφανίζουν μεγαλύτερη πυκνότητα. «Ναι αλλά δήμαρχος εκεί βγαίνει ο Μπέος…» παρηγορήθηκε ο τοπικιστής Λαρισαίος.
***
* ΕΠΙΣΗΣ, σαφώς μικρότερη η Καρδίτσα, ωστόσο ξεπέρασε τα Τρίκαλα καμιά εκατοστή ψηφοδέλτια στην κάλπη υπέρ Αλ. Τσίπρα. Ίσως επειδή πρόκειται για το γυναικοχώρι του, καθώς η Μπέτυ Μπαζιάνα γεννήθηκε στην Καρδίτσα με καταγωγή από Σοφάδες.
Ζ.
Μουσικό
*ΩΡΑΙΑ πράγματα έγιναν χθες στο σχολείο του Αρμενίου στην εκδήλωση για την Κάρλα. Χορταστικό ήταν το αποτέλεσμα που παρουσίασε το Μουσικό Σχολείο Λάρισας. Ωραίες φωνές, εύστοχες επιλογές τραγουδιών, καλή μουσική και άψογος συντονισμός. Χάρισαν μια άλλη νότα στην εκδήλωση και αξίζουν συγχαρητήρια.
Κ.Γ.

Ρένα
*ΤΙ κι αν είχε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στη Λάρισα την ίδια ώρα; Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου βρέθηκε στο Αρμένιο για την εκδήλωση της Κάρλας. Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος, είπαν κάποιοι παρόντες.
Κ.Γ.

Χωρίς ποσόστωση
* ΔΕΝ χρειάστηκε να επιστρατευτούν οι ποσοστώσεις για την εκλογή των κεντροεπιτρόπων του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία. Το 50-50 μεταξύ ανδρών-γυναικών προέκυψε μέσα από την κάλπη, όπου οι πρώτοι 12 ήταν μισοί-μισές, η κομματική βάση αποδείχθηκε σοφή. Κάποια στιγμή οι άνδρες κινδύνεψαν και ίσως χρειαζόταν να αξιοποιήσουν την ποσόστωση υπέρ τους. (Ορεξάτοι οι συριζαίοι, έλεγαν κι αστεία χθες: Και νέο ρεκόρ από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τριπλασιάστηκαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ).
***
* ΟΥΤΕ όμως και το 20% που προβλεπόταν για τους προερχόμενους από τη διεύρυνση του 2019 και τις συλλογικότητες, ούτε αυτό χρειάστηκε. Καθώς έπρεπε να εκλεγούν τρεις εξ αυτών και στους 12 πρώτους συμπεριλαμβάνονταν ήδη 4: Α. Αγραφιώτης, Ζ. Ακριβούλη από Λάρισα, Β. Καραγιάννης από Καρδίτσα και η Βολιώτισσα Ρίτσα Μέμτσα.
Ζ.

Ανατροπές
* ΣΤΗ Λάρισα ο Β. Ζωγράφος ήταν καθαρά πρώτος κι είχε τους διπλάσιους σταυρούς από τον Α. Αγραφιώτη που ήταν πέμπτος και τον οποίο τον περνούσε και η Ζωή Ακριβούλη πάνω από 100. Και ύστερα ήρθαν τα αποτελέσματα από Καρδίτσα και κυρίως από Βόλο. Κι ο Α. Αγραφιώτης όχι μόνο έφτασε τον Β. Ζωγράφο αλλά τον ξεπέρασε έστω κατά 2 σταυρούς, με υψηλή όμως συμβολική αξία. Τη δε Ζωή την άφησε πίσω κοντά 100 σταυρούς. (Να ήταν στο Στοίχημα, αυτό το άσος καθαρός ημίχρονο-διπλό τελικό, θα έδινε πάρα πολλά λεφτά).
***
* ΚΑΙ Ζωγράφος και Ακριβούλη και Μαγαλιού και Σδράλη και Σταγιάννη, που προηγήθηκαν στη Λάρισα, στους άλλους τρεις νομούς πήραν κάτι λίγα σταυρουδάκια, όπως αναμενόταν, συνήθως καμιά εικοσαριά, τριάντα ίσως ή και μονοψήφια αλλού. Όπως δηλαδή και οι υπόλοιποι Θεσσαλοί υποψήφιοι στη Λάρισα, αντιστοίχως. Κι από δίπλα τους πέρασε σίφουνας ο Α. Αγραφιώτης. Πιο ακραίο παράδειγμα το εκλογικό τμήμα Ν. Ιωνίας Βόλου, όπου πήρε 97 σταυρούς, με τους υπόλοιπους να μη βλέπουν απ’ τη σκόνη: Ζωγράφος-5, Ακριβούλη-7, Μαγαλιού-3, Σδράλη-1, Σταγιάννη-21. Απίστευτο;
***
* ΜΑ και στον Παλαμά λέει, όπου ο Α. Αγραφιώτης βγήκε πρώτος με διαφορά ξεπερνώντας κι όλους τους Καρδιτσιώτες, ναι όλους τους ντόπιους. Εκλογικό τμήμα όπου όλοι οι υπόλοιποι Λαρισαίοι ήταν εξαφανισμένοι, όπως κι ήταν το λογικό. (Τα εκλογικά τμήματα Ν. Ιωνίας και Παλαμά, λέει, έχει θέσει στο μικροσκόπιο η αντίστοιχη «ΟΥΕΦΑ ΣΥΡΙΖΑ» και θα ερευνήσει τυχόν χειραγώγηση. Τρέχα γύρευε…).
Ζ.

Μικρό καλάθι
* - ΟΠΟΥ ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι…
Ο Λαρισαίος επικαιροποίησε την παροιμία.
- Έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορέσεις να πάρεις πολλά.
Ζ.

Μετανάστευση
* ΦΥΣΙΚΑ και βγήκαν τα κεράσια στα ράφια του μανάβη, έχουν όμως 7 ευρώ το κιλό. Και στη Γερμανία λέει αυτές τις μέρες πουλιούνται 17 ευρώ. Είναι νωρίς του Αγίου Αχιλλίου για κεράσια, μετά του Αγίου Κωνσταντίνου. Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι παραγωγοί δεν βρίσκουν εργάτες για να μαζέψουν τα κεράσια, δύσκολα, έλλειψη χεριών.
***
* ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ παρατηρείται λειψανδρία. Και εργάτες στην οικοδομή, με το ζόρι βρίσκουν οι εργολάβοι. Όλοι σχεδόν οι εξ Αλβανίας έχουν φύγει λέει για τη Γερμανία, όπου οι μισθοί είναι διπλοί και τριπλοί, συγκριτικά με τους ελληνικούς. Κι άμα ζεις φτωχικά, με οικονομία, μπορείς να βάλεις στην άκρη, όπως έκαναν παλιά κι οι Έλληνες μετανάστες. Όπως κάνουν και τώρα. Διότι και Έλληνες, πού να βρει κανείς πια εργατοτεχνίτες, πού να βρει ιδίως χειριστές μηχανημάτων, οδηγούς δε, ούτε με το κιάλι, μετά την έλλειψη οδηγών φορτηγών που παρατηρήθηκε στην Αγγλία. Με 3 και 3.500 μισθό τον μήνα, «γειά σου Μητσοτάκη, που φέρνει λέει πίσω και επιστήμονες τρομάρα του». Πρόβλημα πολύ σοβαρό για τις επιχειρήσεις, τις κατασκευαστικές και βιομηχανικές. (Ποιο brain drain, προέκυψε και διαρροή χεριών).
Ζ.

Πίνοντας λιγάκι
* ΕΙΧΑΝ πιεί και λίγο παραπάνω, τα μπέρδευαν γλυκά στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Το Τζίνι σου δίνει τρεις ευχές. Το Τζόνι όσες θες.
***
* - ΕΧΩ πατέντα έτοιμη για αυτοκίνητο που θα δουλεύει με μπινελίκια.
Υβριζικό αυτοκίνητο.
***
* - ΜΟΛΙΣ με τσίμπησε ένα κουνούπι. Από το πολύ αλκοόλ που είχα στο αίμα μου, μεταμορφώθηκε σε σκνίπα.
Ζ.

Για την αγένεια
* «ΑΓΑΠΗΤΕ κ. Ζ. , σας ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σας και για το ενδιαφέρον σας για το πονεμένο πόδι μου». Η Άννα Βαγενά επιβεβαιώνει το συμβάν της Κυριακής στον Αγ. Αχίλλιο, με τακτ όμως, δίχως ονόματα, χωρίς να θίγει, την αιχμή της όμως την αφήνει: «Ευτυχώς το πόδι μου είναι πολύ καλύτερα λόγω της φροντίδας των πανεπιστημιακών μας γιατρών και ιδιαίτερα του καθηγητή κ. Κώστα Μαλίζου, τον οποίο ευχαριστώ θερμά. Πάντως, πιστεύω ότι, καλύτερα είναι να έχεις πρόβλημα στο πόδι παρά στο μυαλό».
Ζ.

Ιδιαιτερότητες
* ΤΟ λεγόμενο Ορεινό Καραμπάχ, επιμένει στην ανεξαρτησία του και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην συντονιστής της οργάνωσης Ελασσόνας Θόδ. Τζιώλας, βγήκε πρώτος σε σταυρούς στην περιοχή του με 99. Κι άλλους 29 πήρε στην πόλη της Λάρισας, μάλλον από Ελασσονίτες που ζουν σ’ αυτήν. Στις υπόλοιπες πέντε επαρχίες του νομού δεν πήρε κανένα, παντού μηδέν σταυρούς.
***
* ΣΤΗΝ Αγιά, που μπορεί να υπάγεται στη Μητρόπολη Δημητριάδος αλλά πολιτικά ανήκει στη Λάρισα και μ’ αυτή συναναστρέφεται, εντούτοις μόνο καναδυό Λαρισαίοι υποψήφιοι πέρασαν σε σταυρούς τους Βολιώτες Στ. Κατσούρα και Χρ. Παπαρούνα. Κάτι έγινε εκ των έσω εκεί…
Ζ.

Παρασυρθέντες
* Ο εικοσάχρονος με μηχανή έχει πέσει σε ταξί που έκοψε ταχύτητα εγκαίρως, ίσα που πρόλαβαν κι οι δύο. Κατεβαίνει το παλικάρι να του πει συγγνώμη, να δει τι έγινε κτλ, του λέει κι ο ταξιτζής συγγνώμη, είσαι καλά κτλ.
Του λέει ο νεαρός, νέα παιδιά είμαστε, έφυγε το μάτι απέναντι, στο πεζοδρόμιο εκεί. Γελάει εκείνος, και εγώ εκεί κοιτούσα λέει. (Φιλικός διακανονισμός λέγεται αυτό. Καλοκαιρινός).
Ζ.

AYGENAKHS_KARALARIOTOY_CIU.jpg

* Ο Λευτ. Αυγενάκης και ενώνει και προστατεύει τους γαλάζιους Λαρισαίους αυτοδιοικητικούς.
Ζ.

KOKKALHS_MPOMPOKAS_CIU.jpg

* Ο βουλευτής κόβει κλήση στον αστυνόμο; Όχι, ο Βασ. Κόκκαλης εγγράφει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ τον φίλο του Ηλία Μπομπόκα, απόστρατο της Αστυνομίας, Λαρισαίο εκ Παλαμά Καρδίτσας, μίξη καραγκούνικη και χασιώτικη, ο οποίος ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Ν. Τσιλιμίγκα. Συριζαίος πλέον και με τη βούλα.
Ζ.

* Η φωτογραφία είναι αναγνώστη – κατοίκου των Εργατικών Κατοικιών στη Γιάννουλη. Όπου στο ύψος στης Πλατείας (στίχος 14) και στον σωλήνα της φωτογραφίας υπάρχει διαρροή νερού από την περασμένη Παρασκευή. Το ανέφεραν λέει στη ΔΕΥΑΛ, συνεργείο της οποίας πήγε και ήλεγξε για να αποχωρήσει, λέγοντας ότι είναι βλάβη της Διεύθυνσης Πρασίνου. Κατά πώς λέει ο συμπολίτης, ξαναπήγε η ΔΕΥΑΛ ξαναπήγε το Πράσινο, από τη μια Υπηρεσία στην άλλη και η… διαρροή συνεχιζόταν και χθες Τρίτη.

SYRIZA_MALLIA_CIU.JPG

* ΑΣΠΡΑ έως και καθόλου μαλλιά, στην κοσμοσυρροή για τις εσωκομματικές του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα. Η νεολαία είχε άλλες ασχολίες, εκτός κι αν πήγε στην κάλπη το βραδάκι.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass