Διάκριση ερευνήτριας

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2016 12:45 | Τελευταία ενημέρωση: 06 Δεκ 2016 13:13

Σε μια μεγάλη τελετή, η L' Oreal Hellas και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO ανακοίνωσαν για 9η χρονιά τις 3 δικαιούχους των "Ελληνικών Βραβείων 2016 L' Oreal - UNESCO για τις γυναίκες στην Επιστήμη".

Ανάμεσα στις νεαρές διακεκριμένες ερευνήτριες η Δρ. Ελένη Ευθυμιάδου, η οποία κατάγεται από την Υπέρεια. Είναι επίκουρος καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Τμήματος Χημείας στον τομέα της Ανόργανης με ειδίκευση στη Βιοανόργανη Χημεία, Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.

Οι τρεις ερευνήτριες τιμήθηκαν για το πολύ σημαντικό τους έργο και για τη συνεισφορά και την αφοσίωσή τους στην επιστήμη.

Το πρόγραμμα Ελληνικά Βραβεία L' Oreal - UNESCO αναγνωρίζει και επιβραβεύει ανερχόμενες γυναίκες επιστήμονες που έχουν υλοποιήσει στην Ελλάδα υποδειγματική έρευνα με σημαντική επιστημονική αξία, στο πεδίο των βιοεπιστημών και των Φυσικών Επιστημών. Πέρα από την ηθική επιβράβευση, τα βραβεία έχουν σκοπό να ενθαρρύνουν τις νέες Ελληνίδες επιστήμονες στη συνέχιση της ερευνητικής τους σταδιοδρομίας και γι' αυτό συνοδεύονται από οικονομική ενίσχυση αξίας 10.000 ευρώ το καθένα.

Σε μια περίοδο που οι νέοι επιστήμονες μεταναστεύουν μαζικά στο εξωτερικό, το πρόγραμμα "Ελληνικά Βραβεία L' Oreal - UNESCO για τις γυναίκες στην επιστήμη έρχεται να ενισχύσει τις προσπάθειες των Ελληνίδων επιστημόνων που συνεχίζουν να συνεισφέρουν σημαντικότατο ερευνητικό έργο στη χώρα μας.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1