ΔΙΑΚΟΣΜΙΣΤΕ ΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Το πρώτο σου (δικό σου) σπίτι

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2014 13:15 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:10

Συγχαρητήρια! Τα καταφέρατε και φεύγετε για σπουδές. Το φοιτητικό σπίτι είναι η πρώτη – κατάδική – σας στέγη και τώρα έχετε την ευκαιρία να τη διακοσμήσετε όπως ακριβώς θέλετε! Κι αν νομίζετε ότι τα χρήματα που απαιτούνται είναι πολλά, σας προτείνουμε εύκολες και οικονομικές λύσεις για έπιπλα που θα φέρουν την υπογραφή σας.

Το πιο βασικό όταν ξεκινάτε την επίπλωση του πρώτου σας σπιτιού είναι να μη σας πιάσει καταναλωτική μανία. Αρκεί να πάρετε τα πιο βασικά πράγματα και στη συνέχεια να ασχοληθείτε με τη διακόσμηση σιγά – σιγά. Για το σαλόνι σας θα χρειαστείτε σίγουρα έναν καναπέ, ένα τραπεζάκι και ένα χαλί. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε πολυθρόνες ή δεν έχετε αρκετό χώρο, μπορείτε να αγοράσετε ή και να φτιάξετε μεγάλες, εξίσου βολικές, μαξιλάρες. Αν δεν έχετε πολλούς αποθηκευτικούς χώρους, οι οποίοι είναι πάντοτε απαραίτητοι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουτιά και καλάθια για να οργανώσετε τα πράγματά σας.

Χρώμα

Τα περισσότερα παιδιά, με το που αποκτούν το δικό τους σπίτι, βγάζουν το «άχτι» τους στους τοίχους, βάφοντας τους σε έντονα και διάφορα χρώματα. Αυτό δεν είναι πάντα πρακτικό, ενώ ειδικά τα σκούρα χρώματα είναι δύσκολο να αλλαχτούν. Αν επιθυμείτε χρώμα στη ζωή σας, βάλτε πολύχρωμα διακοσμητικά, μαξιλάρια, κουρτίνες – τα οποία αν βαρεθείτε μπορείτε να αλλάξετε με μικρό κόστος. Επίσης, τα αυτοκόλλητα που κυκλοφορούν, ευρέως πια στα καταστήματα με είδη διακόσμησης, είναι μια εξαιρετική λύση για να ομορφύνουν οι τοίχοι σας.

Παλέτες

Η αλήθεια είναι ότι πολυφορέθηκαν, όμως παραμένει γεγονός ότι είναι πολύ φθηνές και προσφέρονται για δεκάδες χρήσεις. Η τιμή τους είναι εξαιρετικά χαμηλή, κάποιες μπορεί να τις εξασφαλίσετε ακόμη και εντελώς δωρεάν, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν – με τις κατάλληλες μετατροπές – για να φτιάξετε κρεβάτι, καναπέ, ράφια, τραπεζάκια και ότι άλλο μπορεί να σκαρφιστείτε.

- Ορίστε το στιλ που επιθυμείτε για το χώρο σας

Το φοιτητικό σπίτι, ακόμα και αν το μοιραστείτε με φίλους, θα είναι ο πρώτος «κατάδικος» σας χώρος, που θα έχετε την ευκαιρία να διαμορφώσετε βάσει του δικού σας γούστου, έτσι ώστε να εκφράζει την προσωπικότητά σας. Είναι σημαντικό να οργανώσετε το σπίτι με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι άνετο και λειτουργικό, και κυρίως να σας «κρατάει» μέσα, καθώς θα υπάρξουν πολλές μέρες που θα περνάτε ώρες διαβάζοντας μέσα στο συγκεκριμένο περιβάλλον, ή θα μαζεύεστε εκεί με τους φίλους σας.

• Αν το σπίτι είναι αρκετά μικρό, αποφύγετε πολύ σκούρα χρώματα στους τοίχους, καθώς τείνουν να κάνουν το χώρο να μοιάζει ακόμα μικρότερος, σε αντίθεση με τα ουδέτερα και φωτεινά χρώματα που δημιουργούν μία πιο ανοικτή, ελεύθερη αίσθηση του χώρου.

• Aν θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, μπορείτε να δημιουργήσετε μοτίβα με γεωμετρικά σχήματα, να βάψετε τους τοίχους με ρίγες, να διακοσμήσετε τις επιφάνειες με stencil.

Ώρα για διάβασμα

Ο χώρος του γραφείου είναι σημαντικός για ένα φοιτητικό σπίτι. Ανάλογα με τις απαιτήσεις των σπουδών φροντίστε το μέγεθος του γραφείου σας: για τα τμήματα που απαιτούν σχέδιο και κατασκευές ένα μεγάλο γραφείο είναι απαραίτητο, ενώ για τις θεωρητικές κατευθύνσεις μπορείτε να βολευτείτε και με ένα μικρότερο. Εάν κάθεστε πολλές ώρες στο γραφείο θα πρέπει να πάρετε μια άνετη, ανατομική καρέκλα. Είναι από τα πράγματα στα οποία δεν πρέπει να τσιγκουνευτείτε. Επίσης, μια βιβλιοθήκη, επιτοίχια ράφια, αποθηκευτικά κουτιά και πολλά ακόμη θα χρειαστούν για να συμπληρώσουν τις ανάγκες του γραφείου σας. Όσον αφορά τη θέση του γραφείο αυτό θα εξαρτηθεί από τη διαρρύθμιση του διαμερίσματος ή δωματίου. Για παράδειγμα μπορεί να βρίσκεται στο χώρο του σαλονιού, στο υπνοδωμάτιο ή το χωλ. Ιδανικά, θα πρέπει να τοποθετήσετε το γραφείο σας σε σημείο που μπαίνει άφθονο φυσικό φως, ενώ αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό πρέπει να επιλέξετε ένα φωτιστικό που να δίνει έντονο φως, ώστε να κάνει το διάβασμα πιο ξεκούραστο. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass