Παιδότοποι:Εκεί όπου το παραμύθι γίνεται …παιχνίδι

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2014 11:50 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:46

Κείμενο: Χαρίκλεια Βλαχάκη

Οι παιδότοποι είναι μαγνήτες για τα παιδιά και σίγουρα μια καλή ευκαιρία για παιχνίδι και κοινωνικοποίηση. Μεταξύ άλλων, τους δίνουν την δυνατότητα να τρέξουν, να φωνάξουν να αλληλεπιδράσουν με άλλα άτομα της ηλικία τους, να εξερευνήσουν και παράλληλα να διασκεδάζουν. Οι ενήλικες επίσης, έχουν την ευκαιρία να συνευρεθούν με άλλες οικογένειες και να συζητήσουν ανενόχλητοι ενώ τα παιδιά τους παίζουν σε έναν ασφαλή και περιορισμένο χώρο. Οι σύγχρονοι και καλά εξοπλισμένοι παιδότοποι, παρέχουν μια σειρά υπηρεσιών για τη δημιουργική απασχόληση του παιδιού ενώ φροντίζουν και για τη διοργάνωση πάρτι και εκδηλώσεων.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ

Τα φουσκωτά παιχνίδια δημιουργούν έναν ονειρικό κόσμο. Κάστρα, τραμπολίνο, τσουλήθρες και σπιτάκια με πολύχρωμα χρώματα και μαλακές επιφάνειες, είναι ορισμένες μόνο από τις επιλογές για διασκέδαση και εν μέρει για την αθλητική δραστηριότητα των παιδιών, τα οποία με ασφάλεια μπορούν να επιδοθούν σε άπειρες τούμπες και αναπηδήματα εντός των φουσκωτών τοίχων.

Εκτός όμως από την διασκέδαση τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν και με πιο δημιουργικούς τρόπους όπως είναι οι ζωγραφική τα επιτραπέζια παιχνίδια, την κατασκευή χειροτεχνιών και παράλληλα να αναπτύξουν ομαδικό πνεύμα συνεργαζόμενα σε ομάδες.

Ορισμένοι παιδότοποι μάλιστα σε συνεργασία με παιδαγωγούς, διοργανώνουν εβδομαδιαία εργαστήρια και δραστηριότητες για την απασχόληση των παιδιών.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Είτε πρόκειται για πάρτι γενεθλίων, είτε για γιορτή οι παιδότοποι αναλαμβάνουν την διοργάνωση μιας εκδήλωσης, από τον animater για την ψυχαγωγία των παιδιών μέχρι και τον μπουφέ και την τούρτα, την μουσική και τον στολισμό του χώρου, σε θεματολογία της αρεσκείας σας.

Οι επιλογές σε ότι αφορά στο μενού είναι πολλές και μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορα εδέσματα τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους, ανάλογα με το ποσό που θέλετε να διαθέσετε.

Στη διάρκεια ενός πάρτι, μπορείτε να επιλέξετε το είδος της ψυχαγωγίας που θέλετε για τα παιδιά όπως, ομαδικά παιχνίδια , ατομικά , διαγωνισμό χορού , τραγουδιού, ταχυδακτυλουργικά νούμερα, μπαλονο- κατασκευές κ.α ενώ σε συνενόηση με τον παιδότοπο μπορείτε να απασχολήσετε κλόουν animater με στολή κάποιου διάσημου  ήρωα, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους ή μίμους.

Κάποιοι παιδότοποι διαθέτουν και κουκλοθίασο, χαρίζοντας σε μικρούς και μεγάλους χαρούμενες στιγμές, ταξιδεύοντας τους σε ονειρεμένους τόπους παραμυθιών.

Σε ότι αφορά στους μεγάλους, οι περισσότεροι παιδότοποι διαθέτουν ξεχωριστούς χώρους όπου όσοι το επιθυμούν μπορούν να πάρουν τον καφέ τους και να φάνε, διατηρώντας παράλληλα την οπτική επαφή με τα παιδιά.

Στον ασφαλή και φιλικό χώρο ενός παιδότοπου θα απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης, ενώ τα παιδιά σας θα έχουν την ευκαιρία να συναναστραφούν με παιδιά της ηλικίας τους και μέσα από το παιχνίδι να ανακαλύψουν την έννοια της φιλίας και της κοινωνικοποίησης.

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass