Τα μυστικά του νυφικού μακιγιάζ

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2014 10:35 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:39

Κείμενο: Χαρίκλεια Βλαχάκη

Την ήμερα του γάμου όλα θα πρέπει να είναι τέλεια, πόσο μάλλον το μακιγιάζ της νύφης, που όχι μόνο θα τραβήξει πάνω της όλα τα βλέμματα, αλλά θα αποτυπωθεί διαχρονικά και στις φωτογραφίες.

Για να το επιτύχετε σίγουρα θα χρειαστείτε τη βοήθεια κάποιου ειδικού, ο οποίος θα σας προτείνει μακιγιάζ που ταιριάζουν στο πρόσωπο σας, στα χρώματα σας και στο ύφος του γάμου σας.

Τα χρώματα που κυριαρχούν φέτος στο μακιγιάζ είναι οι γήινες αποχρώσεις, του ροζ, του καφέ, της καραμέλας και του ροδιού, οι οποίες συνδυάζονται με το γκρι του άνθρακα, το μωβ του φραγκοστάφυλου και το χρυσό της σαμπάνιας, ενώ λάμψη δίνουν οι σατινέ υφές και ιριδίζουσες λεπτομέρειες.

Στα χείλη επίσης επιλέγουμε ανοιχτά χρώματα, μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε και σκούρες αποχρώσεις, όπως μωβ το οποίο αναμιγνύουμε με βιολέ τόνους για λιγότερο "σκληρό" αποτέλεσμα.  Για εκείνες που θα επιλέξουν τα κόκκινα χείλη, το κραγιόν θα πρέπει να περιέχει ψήγματα μπλε, ώστε να φωτίζει τα δόντια και γενικότερα το στόμα, σε αντίθεση με τα καθαρά κόκκινα, που κάνουν τα δόντια να φαίνονται κίτρινα.

Για τα ζυγωματικά, επιβάλλεται η τερακότα την οποία φωτίζουμε με τεχνητές λάμψεις, ενώ και το make up, πάει προς το καφέ ξεφεύγοντας από τις ιβουάρ επιταγές τις προηγούμενης σεζόν.  Για αυτό το λόγο και κυρίως για την αρμονία του συνόλου, μπορείτε να προχωρήσετε και σε τεχνητό μαύρισμα, αν δεν το έχετε επιτύχει φυσικά. Προσοχή όμως. Η εφαρμογή θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον τρεις ημέρες νωρίτερα,  ώστε να «δέσει» καλά με το δέρμα σας.

Αν θέλουμε να δώσουμε έμφαση στο βλέμμα χρησιμοποιούμε  τούφες ή τρέσες βλεφαρίδας.

Ένα από τα πλέον σημαντικά στοιχεία του μακιγιάζ που θα προσδώσει διάρκεια και σταθερότητα είναι το καλά ενυδατωμένο πρόσωπο και η επιλογή καλλυντικών που ταιριάζουν στη σύνθεση της επιδερμίδας μας, ώστε να αποφύγουμε την αντιαισθητική γυαλάδα.

Συμβουλή: Αν αγαπάτε το έντονο μακιγιάζ, τολμήστε το και στο γάμο. Δεν υπάρχει κανόνας που να λέει ότι μια νύφη πρέπει να είναι "άβαφη" και άτονη.  Απλά αποφύγετε τις υπερβολές. Το μυστικό είναι να δείχνετε όμορφη και λαμπερή, με ένα μακιγιάζ που αναδεικνύει τα φυσικά χαρακτηριστικά σας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass