ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Γυναίκες συμβουλεύουν για θηλασμό

* Από την Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας

Δημοσίευση: 02 Νοε 2015 0:10

 

Μεγάλη καμπάνια υπέρ του μητρικού θηλασμού, με μήνυμα «Θηλασμός και εργασία: Μπορεί να δουλέψει !», πραγματοποιήθηκε χθες στη Λάρισα, στην πλατεία Ταχυδρομείου, στο πλαίσιο του 6ου πανελλαδικού ταυτόχρονου δημόσιου θηλασμού, σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας, που οργανώνει κάθε χρόνο το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου).

Να σημειωθεί πως από τo 1992 καθιερώθηκε διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF. Σε αυτή τη γιορτή συμμετέχει η Λάρισα, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, με σκοπό την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία, από μητέρα προς μητέρα.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθούν ανοιχτά σεμινάρια μητρικού θηλασμού, με διανομή έντυπου υλικού, για τις μέλλουσες μαμάδες και τις θηλάζουσες μητέρες, από το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το τμήμα από 12ετίας πραγματοποιεί μαθήματα τόσο ψυχοπροφυλακτικής προετοιμασίας, σε μέλλουσες μητέρες όσο και προάσπισης του μητρικού θηλασμού.

Οι μαίες του τμήματος έχοντας ως κινητήριο δύναμη την αγάπη για τη μητέρα και το παιδί, εκτός από τη γονεϊκή προετοιμασία τόσο για τον τοκετό όσο και για τη φροντίδα του βρέφους, προσφέρουν συνεχή ενημέρωση για τον μητρικό θηλασμό.

Στόχος είναι η δημιουργία στο άμεσο μέλλον ενός ξεχωριστού χώρου μητρικού θηλασμού για το κοινό.

Επίσης λειτουργεί καθημερινά η ανοιχτή γραμμή θηλασμού, στα τηλ.: 2413-506.290 -192 προσφέροντας χρήσιμες πληροφορίες, με παράλληλη βοήθεια κατ’ οίκον όταν απαιτείται από τις μαίες κ. Γεωργία Ντέλλα και Συρματένια Κουλακίδου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass