ΟΜΙΛΙΑ ΧΘΕΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ

Συνταξιοδότηση: Μετάβαση σε μια νέα ζωή…

Δημοσίευση: 27 Νοε 2015 0:52

 

Ως ευκαιρία για επαναπροσδιορισμό του τρόπου ζωής, παρουσίασε την έναρξη συνταξιοδότησης των γυναικών, η κοινωνιολόγος κ. Ελένη Μαρίνου, αναπτύσσοντας το θέμα, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποίησε χθες, η ΧΕΝ Λάρισας, στο ξενοδοχείο «Διόνυσος», με σκοπό την ενημέρωση των γυναικών γι αυτή την περίοδο της ζωής τους.

Η ΧΕΝ, στο πλαίσιο του συμβουλευτικού ρόλου της, απέναντι στις γυναίκες σήμερα, επέλεξε να τις προσφέρει χρήσιμες συμβουλές από μια ειδικό, γι’ αυτή τη μεγάλη μετάβαση στη ζωή μιας γυναίκας και η κοινωνιολόγος κ. Μαρίνου, κάλυψε κάθε προβληματισμό τους, για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, αναφερόμενη σε εμπόδια, κίνητρα, αλλά και προοπτικές που υπάρχουν σε αυτή.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της το μέλος της ΧΕΝ κ. Σοφία Τασταυρίδου και ακολούθως η κ. Μαρίνου ανάφερε μεταξύ άλλων: «Σε μια ιστορική αναδρομή διαπιστώνουμε ότι η γυναίκα πάντα αναλάμβανε πολλούς ρόλους. Όποια και αν είναι η κοινωνική της ταυτότητα: παραδοσιακή, αστή και σύγχρονη γυναίκα, καλείται να αναλάβει τους ρόλους της μητέρας, της εργαζόμενης, της συζύγου.

Και ενώ η γυναίκα – υπεράνθρωπος, στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής αναλαμβάνει πολλές και σημαντικές δραστηριότητες, φτάνει κάποια στιγμή στην ηλικία της συνταξιοδότησης.

Πώς θα διαχειριστεί τα νέα δεδομένα της καθημερινότητας και τις σχέσεις της με τον κοινωνικό περίγυρο; Ποιες αλλαγές θα βιώσει και πώς θα τις αντιμετωπίσει; Ποιες είναι οι προοπτικές που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή της;

Η μετάβαση στη συνταξιοδότηση γεννά νέες προοπτικές και τομείς απασχόλησης. Αποδεχόμαστε την αλλαγή, η οποία είναι αναπόφευκτη. Αναθεωρούμε τη στάση ζωής και επικεντρωνόμαστε σε δραστηριότητες και ενδιαφέροντα που τονώνουν την αυτοπεποίθηση μας, ενισχύουν το κοινωνικό μας προφίλ, ενδυναμώνουν τις σχέσεις με την οικογένεια και βελτιώνουν το προσδόκιμο ζωής μας.

Επαναπροσδιορίζουμε τα καθήκοντα μας και τον ελεύθερο χρόνο μας και ποτέ δεν ξεχνάμε να κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας.

Καμία βιολογική, ψυχολογική ή κοινωνική αλλαγή δεν μπορεί να προσδιορίσει και να περιορίσει τη θέση που κατέχει η γυναίκα στην κοινωνία».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass