ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ

«Έτσι τιμάτε τους ανάπηρους πολέμου κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας;»

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2016 8:00

Απαράδεκτο χαρακτηρίζει με επιστολή του στην «Ε» το γεγονός της απαγόρευσής του να παραστεί στην πρόσφατη εκδήλωση προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Αναπήρων & Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης 1941 – 44, Αθανάσιος Ριζάκης.

Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Ριζάκη έχει ως εξής :

«Είμαστε ανάπηροι πολέμου και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης 1941-44. Δεν είμαστε εγκληματίες και τέτοιες συμπεριφορές απέναντί μας είναι απαράδεκτες και προκαλούν ντροπή σαν κι αυτή που συνέβη με την άφιξη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στις 15/05/2016 στη Λάρισα.

Την ημέρα της γιορτής του Αγίου Αχιλλείου, ήμουν προσκεκλημένος από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λάρισας καθώς και από τον δήμο Λαρισαίων με επίσημη πρόσκληση υπογεγραμμένη από τον Δήμαρχο Α. Καλογιάννη να παρευρεθώ στην εκδήλωση προς τιμήν του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δήμου Λαρισαίων, ως εκπρόσωπος των Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου και Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941-44.

Φαίνεται όμως ότι η πρόσκληση που μου στάλθηκε ήταν άκυρη καθώς φτάνοντας στο Δημαρχείο με άλλα πολιτικά πρόσωπα, με πληροφόρησαν στην είσοδο της αίθουσας τελετών πως δεν συμπεριλαμβάνομαι στη λίστα των επισήμων, μου απαγόρευσαν την είσοδο και μου είπαν πως μόνο συγκεκριμένα άτομα μπορούσαν να εισέλθουν. Δηλαδή επίσημα προσκεκλημένος να αντιπροσωπεύω τους ανάπηρους πολέμου και τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, όχι μόνο της Λάρισας αλλά και όλης της Ελλάδας, διότι είμαστε μέλος της Γενικής Συνομοσπονδίας Πολέμου Ελλάδος και μου απαγόρευσαν την είσοδο! Όταν διαμαρτυρήθηκα και τους ρώτησα «γιατί με προσκαλέσατε, είμαστε ανεπιθύμητοι ή εγκληματίες;», δεν έλαβα καμία απάντηση.

Αυτή είναι η τιμή Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας που απονέμετε στους Ανάπηρους Πολέμου, όπως είπατε στις 25 Μαρτίου στον Ανδρέα Λυμπερόπουλο; Τι φοβήθηκαν οι φρουροί σας και δεν γνωρίζω ποιοι άλλοι και δεν άφησαν έναν ανάπηρο 90 ετών, σχεδόν χωρίς χέρια, με τρύπες στο τομάρι του και 85 % αναπηρία να πλησιάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την άφιξη και κατά την αποχώρησή του; Αυτό θα πει τιμή σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους και κομμάτια από το σώμα τους, που πότισαν την ελληνική γη με το αίμα τους και τα χιλιάδες μνημεία σε όλη την Ελλάδα από εκτελέσεις, κρεμάλες και άλλους που θάψανε ζωντανούς; Χάρη σε αυτούς που πάλεψαν εθελοντικά ενάντια του γερμανικού φασισμού και ναζισμού υπάρχει εδώ και πάνω από 70 χρόνια ειρήνη σε αυτόν τον τόπο και σήμερα να είναι ανεπιθύμητοι;

Αισθάνομαι ντροπή και ρωτάω, θεωρούνται πιο επίσημοι από τους αγωνιστές αυτοί με τα γυαλισμένα παπούτσια και τις κολλαριστές γραβάτες που αν δουν μια σταγόνα αίμα λιποθυμούν; Πολλοί από αυτούς τους επισήμους γερνάνε στη Βουλή των Ελλήνων, εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης με μεγάλους μισθούς γύρω από στρωμένα τραπέζια και ρωτάω, θα ζούσαν με τα 483 ευρώ που παίρνει το 80 % των ανάπηρων πολέμου, που είναι όλοι τους πάνω από 90 ετών και κατάκοιτοι, χωρίς φάρμακα διότι αδυνατούν να τα αγοράσουν αφού πρώτα πρέπει να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο κράτος και με ότι απομείνει ζουν στη φτώχεια και στη δυστυχία και πεθαίνουν με το παράπονο;

Αυτή είναι η αξία που τους έδωσαν οι δύο προηγούμενες κυβερνήσεις καθώς και η σημερινή κυβέρνηση του κ. Τσίπρα της αριστεράς και της προόδου. Τους αφήνω όλους στην κρίση του ηρωικού λαού της Ελλάδας, να αποφασίσει ποιες είναι οι αξίες μας και αν πεθάνουμε κάποιος θα βρεθεί να βάλει ένα λουλούδι στο μνημείο των πεσόντων, ενώ εσείς θα πάτε ξεχασμένοι εισπράττοντας την αγανάκτηση του λαού για το ξεπούλημα σε ότι δημιούργησαν οι παππούδες και οι πατεράδες μας, για τη φτώχεια και τη δυστυχία χιλιάδων πεινασμένων παιδιών, άνεργων οικογενειών, μια δυστυχία που δεν φαντάστηκαν ποτέ.

Εκεί έφτασαν υποταγμένοι στα σκυλόψαρα της λεγόμενης Ενωμένης Ευρώπης, καταργήσατε το ΕΚΑΣ από αυτούς που δεν είχαν να αγοράσουν ένα κομμάτι ψωμί και τους ζητάτε να σας το επιστρέψουν, διότι δεν το δικαιούνταν. Κι αυτοί που ξεπούλησαν και κατάκλεψαν την Ελλάδα δεν τους πιάνει ο νόμος, παρά μόνο τους φτωχούς συνταξιούχους και κοροϊδεύετε τον λαό με τα τάματα και το ψέμα.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που όλα αυτά τα χρόνια μας συμπαραστάθηκαν και μας εκτίμησαν για τις αξίες μας και τις θέσεις μας, για τον λαό μας, για την πατρίδα μας. Ευχαριστώ επίσης την εφημερίδα «Ελευθερία» και τους δημοσιογράφους για τη συμπαράστασή τους όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια και ιδιαίτερα το «Θεσσαλία TV», που μας στήριξε και συνεχίζει να μας στηρίζει. Σας ευχαριστούμε θερμά και χαιρετούμε το λαό της Λάρισας που αναγνώρισε τις θυσίες που κάναμε για την ελευθερία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass