Καθαριότητα Πλαταμώνος

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2016 16:00

 

Αγαπητή Ελευθερία,

Πλήρη εγκατάλειψη στον τομέα της καθαριότητας επικρατεί εδώ και μερικά χρόνια στον όμορφο κατά τα άλλα Πλαταμώνα Πιερίας. Το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει πριν από ενάμιση μήνα περίπου αλλά τα χόρτα σε πολλά σημεία ακόμα δεν έχουν κοπεί. Όμως ο Δήμος ενημερώνει και σωστά το πράττει όσοι κάτοικοι έχουν οικόπεδα με χόρτα να τα φροντίζουν για να αποφεύγονται εστίες φωτιάς.

Οι κάδοι στο θέρετρο είναι σχεδόν μόνιμα γεμάτοι, ορισμένοι έχουν περιεχόμενο έξω από τους κάδους, που οι άνθρωποι των απορριμματοφόρων δεν τα αγγίζουν. Παίρνουν δηλαδή μόνο ότι περιλαμβάνει ο κάθε κάδος στο εσωτερικό του. Άραγε είναι τόσο δύσκολο να πάρουν και μερικές σακούλες σκουπιδιών που βρίσκονται καλώς ή κακώς έξω από τους κάδους;

Η πλατεία που βρίσκεται δίπλα από τον ναό της Μεταμόρφωσης δείχνει εγκαταλελειμμένη όσον αφορά την καθαριότητα της. Άμεσα λοιπόν θα πρέπει να γίνει η κίνηση για να βελτιωθεί η κατάσταση διότι πλησιάζει η 6η Αυγούστου που θα πανηγυρίζει ο ναός.

Τέλος δεν πρέπει να παραλείψουμε να μνημονεύσουμε τον σκουπιδότοπο του θέρετρου που όταν τον Μάρτιο του 2017 λειτουργήσει η ΠΑΘΕ θα είναι μόλις λίγα μέτρα από τα διόδια εισόδου του Πλαταμώνα. Δυστυχώς δεν ρίχνονται μόνο φύλλα, χόρτα, και ότι άλλο προέρχεται από τους κήπους των παραθεριστών, αλλά πετάγονται και σκουπίδια τα οποία δημιουργούν μια εστία μόλυνσης, και όλοι οι πέριξ του σκουπιδότοπου υποφέρουν τα τελευταία χρόνια από δυσάρεστες μυρωδιές, αλλά και από πολλά έντομα.

Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα για να λυθεί το πρόβλημα και βέβαια το πιο σωστό να μετακινηθεί ο σκουπιδότοπος σε άλλο πιο κατάλληλο σημείο, ή να γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών περισσότερες φορές απ’ ότι γίνεται μέχρι τώρα. Δεν είναι πιστεύουμε αργά έστω και τώρα να γίνουν κάποιες μικρές παρεμβάσεις ώστε να βελτιωθεί η εικόνα, προς όφελος των παραθεριστών αλλά και των επαγγελματιών της περιοχής, διότι η εγκατάλειψη διώχνει αν μη τι άλλο τους επισκέπτες. Και φυσικά δεν είμαστε σε εποχές για να διώχνουμε τον κόσμο εξ αιτίας της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας της Δημοτικής αρχής.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε και την ευθύνη που έχει ο καθένας από εμάς τους ανώνυμους πολίτες ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην δημιουργούμε εμείς επί πλέον προβλήματα στην καθαριότητα.

 

Ιωάννης Κομόπουλος

Πολύτεκνος εκπαιδευτικός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass