Επιστολή

Η μάστιγα του τζόγου και η ένοχη σιωπή της Πολιτείας

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2016 15:02

Αγαπητή "Ελευθερία"

Μέσω των στηλών σου θέλω να θίξω το πολύ σοβαρό πρόβλημα του τζόγου "νόμιμου"... και παράνομου για τον οποίο κανείς δεν μιλάει...

Επειδή τυχαίνει, δυστυχώς, να βιώνω το πρόβλημα μέσα στην οικογένειά μου εδώ και είκοσι χρόνια, γνωρίζω από πρώτο χέρι πόση μεγάλη διάσταση έχει πάρει.

Εχουν καταστραφεί σπίτια, έχουν διαλυθεί οικογένειες, έχουν αυτοκτονήσει άνθρωποι, αλλά το κράτος αδιαφορεί. Τα μόνα καταστήματα στα οποία θα δεις μέσα συνεχώς "πελάτες" είναι αυτά του τζόγου.

Στο διαδίκτυο οργιάζουν τα παράνομα. Η Πολιτεία επιτρέπει τη διαφήμιση από ραδιόφωνο και τηλεόραση με την υποκριτική υπενθύμιση, που δεν προλαβαίνεις να διαβάσεις, ότι υπάρχει κίνδυνος εθισμού. Παίξτε υπεύθυνα λέει. Μα υπάρχει υπευθυνότητα στον τζόγο; Πόση υπευθυνότητα έχει ένας εθισμένος παίκτης, πώς να προστατευθεί;

Γιατί δεν απαγορεύουν τουλάχιστον τη διαφήμιση όπως έκαναν στα τσιγάρα, φοβούνται τις "πωλήσεις";

Γιατί, έστω η κρατική τηλεόραση δεν προβάλλει το θέμα με συζητήσεις και αναλύσεις και συμβουλές από ειδικούς επί του θέματος. Να ειπωθεί τέλος πάντων κάτι. Γιατί δεν δημιουργούνται κρατικές δομές απεξάρτησης από τον τζόγο;

Ξέρω θα πουν το εύκολο. Δεν υπάρχουν χρήματα. Κι όμως μπορούν να βρεθούν αν φορολογήσουν περισσότερο τα κέρδη του τζόγου.

Όμως κι εδώ υπάρχει εμπαιγμός και τεράστια συμφέροντα.

Μόλις ψέλλισαν ότι θα αυξήσουν με ένα απειροελάχιστο ποσοστό τη φορολογία σε κάθε στήλη έγινε επανάσταση, έφτασαν να πουν τα πρακτορεία, τα περισσότερα, θα κλείσουν.

Πολλοί πράκτορες φέρουν μεγάλη ευθύνη γιατί πιστώνουν τους παίκτες με μεγάλα ποσά και τα οποία στο τέλος προσπαθούν να τα εισπράξουν με απειλές, μπράβους κ.λπ. φέρνοντας σε απελπισία τους δυστυχείς εθισμένους παίκτες.

Αλήθεια, αυτό το γνωρίζει ο ΟΠΑΠ;

Πριν λίγα χρόνια είχαμε το Χρηματιστήριο, όπου όλοι είχαμε γίνει "ειδικοί", πολλοί είχαν παραμελήσει τις δουλειές τους και είχαν πιστέψει ότι θα γίνουν πάμπλουτοι σε λίγες μέρες παίζοντας τα πάντα ακόμη και δάνεια από τράπεζες που πήραν με ευκολία. Στο τέλος ξέρουμε τι έγινε. Τώρα έχουμε τον τζόγο που έχει θεριέψει και συνεχώς γιγαντώνεται.

Παρακαλώ πολύ αναδείξτε το θέμα. Φέρτε το στην επικαιρότητα, έχετε τον τρόπο και τα μέσα, κάνετε ρεπορτάζ και αναδείξτε το με στοιχεία, να μάθει ως και ο πρωθυπουργός την τεράστια διάσταση του θέματος, την τεράστια πληγή. Ετσι κανένας δεν θα μπορεί να πει δεν ξέραμε.

Είμαι σίγουρος ότι αν το κάνετε θα ικανοποιήσετε και άλλους πολλούς που βρίσκονται στη δική μου τραγική θέση.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Α.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass