Η λαμπάδα που δεν άναψε

Δημοσίευση: 04 Νοε 2016 17:00

Μια μέρα, νωρίς το πρωί, το Μοναστήρι της Σεντνάγια στη Συρία, επισκέφθηκε ένα άτομο που έφερε και μια λαμπάδα ύψους 2 μέτρων και ανέφερε ότι ήταν τάμα του. Στην πόρτα της εκκλησίας τον συνάντησε η μοναχή. Της έδωσε και χρήματα να τα βάλει στο ταμείον δωρεάν και της

είπε ν' ανάψει τη λαμπάδα μπροστά στην εικόνα της Παναγίας, γιατί την έχει κάνει τάμα. Εκείνος έδειχνε βιαστικός. Η μοναχή επανειλημμένα επιχείρησε ν' ανάψει τη λαμπάδα αλλά αυτή δεν άναβε. Σε λίγο ακούστηκαν κραυγές έξω από τη μονή. Έσπευσαν οι μοναχές να δουν τι συνέβη και διαπίστωσαν ότι ο ιδιόρρυθμος επισκέπτης είχε υποστεί καρδιακή προσβολή και πέθανε κατά την έξοδό του από τη μονή. Αμέσως έφτασε κλιμάκιο των Συριακών Μυστικών Υπηρεσιών που διεξήγαγε έρευνα. Στη συνέχεια οι αρχές ανακάλυψαν ότι η λαμπάδα που δεν άναβε περιείχε εκρηκτική ΤΝΤ, δυναμίτη και ήταν προορισμένη ν' ανατινάξει τη μονή. Το θαύμα συνέβη το 2010 και αναφέρεται σε πολλά αραβικά μέσα. Η Παναγία δεν επέτρεψε στους "αντάρτες" να ταπεινώσουν την ιστορικήν της μονής, που χτίστηκε από τον Ιουστινιανό όταν είχε βγει για κυνήγι και είδε ένα θηλυκό ελάφι που το είχε για θήραμα να μεταμορφώνεται σε μια λευκή υπέρλαμπρη Δέσποινα και τον επέπληξε με τα λόγια: "Ιουστινιανέ, γιατί με διώκεις;". Αναρίθμητα είναι τα θαύματα που πραγματοποιούνται σε αυτόν τον τόπο. Σ' ένα σημείο της σκάλας, ανεβαίνοντας προς τη μονή, εμφανίστηκε η Παναγία και οι προσκυνητές συχνά εναποθέτουν ένα τάμα τους στη θέση αυτού.

"Ιστορία από το διαδίκτυο"

Νικόλαος Σισκόπουλος

Α' ΚΑΠΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass