Οι άταφοι νεκροί του 1940

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2017 15:30

Στις 26 Οκτωβρίου στις 18.30 στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης – Τυρνάβου και με συν διοργανωτές την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Λάρισας και τη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Λάρισας για την παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Υπουργού κ. Σούρλα Γεωργίου “ Εθνικό χρέος προς τους άταφους νεκρούς του 1940 “.

Ένα θέμα τόσο επίκαιρο ως προς την μεθαυριανή επέτειο του έπους του ΟΧΙ του 40 και θλιβερά ανεπίκαιρο για τους άταφους ήρωές μας.

Είναι απαράδεκτο αν όχι τραγικό, για μία χώρα σαν την Ελλάδα, μέλος της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ με ισχυρή παρουσία στα Βαλκάνια, να έχει ξεχάσει 7.000 και πλέον άταφους τους νεκρούς ήρωες μας. Σήμερα, 77 χρόνια μετά από το έπος του 40 Αξιωματικοί και Στρατιώτες βρίσκονται στα βουνά της Βόρειας Ηπείρου από όλη την Ελλάδα και απ΄ αυτούς οι 501 είναι από τον νομό Λάρισας.

Θα σκεφτόταν κανείς τόσο αδιάφορα ενεργεί η πατρίδα; Δεν ενδιαφέρεται για το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων και το ηθικό της στρατευμένης νεολαίας μας και των νεαρών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων; Τα παιδιά αυτά αν χρειαστεί, θα δώσουν τη ζωή τους για την πατρίδα χωρίς δεύτερη σκέψη. Ποια η θέση των διοικούντων αυτής της χώρας απέναντί τους όταν δεν νοιάζονται για τους ήρωες της ελευθερίας; Είναι “ Εθνικό χρέος” επομένως να σκεφτόμαστε όχι μόνο αυτούς που θυσιάστηκαν τότε αλλά και αυτούς που μπορεί να το πράξουν στο μέλλον.

Η Ελλάδα έχει βοηθήσει αφειδώς σ΄ όλους τους τομείς την Αλβανία, με οικονομικές παροχές, νοσοκομεία, τεχνολογία, εκπαίδευση κ.α.., στηρίζουμε την είσοδό τους στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και κανένας Υπουργός Εξωτερικών δεν μπόρεσε τόσα χρόνια μετά το 1990 να διαπραγματευτεί το μάζεμα των οστών των ηρώων μας.

Αν δεν είναι αυτό υποτιμητικό για την Ελλάδα, τότε θα πω αυτό που είπε ο Αίαντας “Αιδώς Αργείοι”.. ( αυτοί που ενεργούν αντίθετα με τα λόγια τους, ντροπή σας).

Γιατί “ αν όσοι θυσίασαν την ζωή τους έβλεπαν τι συμβαίνει στη σημερινή Ελλάδα, θα ζητούσαν από την ιστορία να τους δώσει πίσω τη θυσία τους ”.

Οι βαρύγδουπες δηλώσεις λοιπόν και οι υποσχέσεις κάποιων, όταν δεν συνοδεύονται από έργα δεν έχουν καμία απολύτως σημασία, γίνονται μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Είναι πλέον ιερή υποχρέωση όλων, να βρεθεί άμεσα μια λύση. Μια λύση που θα δώσει τιμή και δικαίωση σ’ αυτούς που θυσιάστηκαν για μια ελεύθερη Ελλάδα και που θα κάνει όλους εμάς περήφανους.

Το οφείλουν στους νεκρούς ήρωες της, το οφείλουν στο αθάνατο έπος του 40.

Του Δημήτρη Γεωργάκη

(*) Ο κ. Δημήτρης Γεωργάκης είναι συνταγματάρχης ε.α., δημοτικός σύμβουλος Λάρισας

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass