Αυταρχισμός και καταστολή σε βάρος των κομμουνιστών

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2018 17:30

Σ’ ένα κρεσέντο αυταρχισμού και καταστολής σε βάρος των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών του εργατικού – λαϊκού κινήματος προχωράει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με στόχο να επιβάλει «σιγήν ιχθύος» απέναντι στα βάρβαρα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα που διατηρεί, αυξάνει και βαθαίνει.

Το τελευταίο διάστημα, στην περιοχή της Θεσσαλίας, είχαμε απανωτά κρούσματα προς αυτή την κατεύθυνση. Ιδού μερικά απ’ αυτά:

- Tο βράδυ της Κυριακής 2 Σεπτέμβρη, στη Λάρισα, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη και ολονύχτια κράτηση τεσσάρων στελεχών της Κομματικής Οργάνωσης Λάρισας του ΚΚΕ, επειδή αφισοκολλούσαν και έγραφαν συνθήματα για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που φέτος είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από πολυμελείς δυνάμεις της Άμεσης Δράσης, της ομάδας ΔΙΑΣ και της Ασφάλειας. Στη διάρκεια της κράτησής τους, πάρθηκαν από τους συλληφθέντες δακτυλικά αποτυπώματα και προσωπικά στοιχεία, ενώ το πρωί προσήχθησαν στην Εισαγγελία Λάρισας με χειροπέδες, σαν να ήταν κοινοί κακοποιοί! Στη συνέχεια η κυρία Εισαγγελέας τούς παρέπεμψε σε τακτική δικάσιμο στις 5/6/2019, με την απίστευτη κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς δημόσιας περιουσίας.

- Με την εφαρμογή στη Λάρισα, για πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο, της νομοθεσίας για τους πλειστηριασμούς που ψήφισε η κυβέρνηση τον Δεκέμβρη του 2017, η οποία καθιστά «ιδιώνυμο» αδίκημα τις κινητοποιήσεις υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας, παραπέμπονται σε δίκη στις 28/11/ 2018 7 κατηγορούμενοι από τη Λάρισα για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς που πραγματοποιήθηκε στις 10/1/2018. Ανάμεσά τους ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και ο Άγγελος Σίμος, στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Να σημειωθεί ότι η παραπομπή γίνεται παρά το γεγονός ότι στην κατάθεσή του για τα όσα διαδραματίστηκαν στη διάρκεια της κινητοποίησης στα δικαστήρια της Λάρισας, ο μάρτυρας αστυνομικός λέει ότι δεν υπήρξε παρεμπόδιση των συμβολαιογράφων, αναφέροντας κατά λέξη ότι «η είσοδος ήταν ελεύθερη, δεν εμποδιζόταν από κανέναν και μπορούσε να εισέλθει ο καθένας μετά την επίδειξη της ταυτότητάς του κι αφού του γινόταν ο σχετικός σωματικός έλεγχος»... Οι δε συμβολαιογράφοι παραδέχονται στις καταθέσεις τους ότι τους υποδείχτηκε από την αστυνομία να εισέλθουν στο Δικαστικό Μέγαρο από άλλη είσοδο και το αρνήθηκαν, καθώς και ότι δεν έγινε κάτι από τους συγκεντρωμένους εναντίον τους. Συγκεκριμένα, μια συμβολαιογράφος καταθέτει: «Δεν έγινε κάποιο επεισόδιο μεταξύ μας, ούτε τελέστηκε κάποια αξιόποινη πράξη σε βάρος μας ως άτομα, εξύβριση, απειλή ή σωματική βλάβη»...

Βεβαίως, αλλιώς εμφανίζονται τα γεγονότα στο κατηγορητήριο – προφανώς για να «δικαιολογηθεί» η παραπομπή σε δίκη – όπου αναφέρεται ότι οι κατηγορούμενοι «...υπερβαίνοντας προφανώς τα όρια της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης και υπεύθυνης κοινωνικής κριτικής, απειλώντας με προπηλακισμό και διαπόμπευση τους συμβολαιογράφους – υπαλλήλους πλειστηριασμών (...) ενέβαλαν στους ανωτέρω υπαλλήλους φόβο για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας...».

- Δεύτερο κρούσμα εφαρμογής του «ιδιώνυμου» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είχαμε στον Βόλο, όπου, πριν λίγες μέρες, έλαβαν «μπιλετάκια» να καταθέσουν στις αρμόδιες αρχές 20 Βολιώτες, κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στον Βόλο στις 10, 17 και 24 Γενάρη 2018 και είχαν ως αποτέλεσμα τη ματαίωση των προγραμματισμένων πλειστηριασμών. Ανάμεσά τους τα στελέχη του ΠΑΜΕ Κ. Στεργίου, Γ. Βλαχούτσος, Θ. Βογιατζής και ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Απ. Νάνος.

- Σήμερα Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη, στήνεται ένα ακόμα «αγροτοδικείο» στη Λάρισα στο πλαίσιο της συνέχισης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ των διώξεων σε βάρος στελεχών του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, αλλά και εκπροσώπων του ταξικού εργατικού κινήματος που εκφράζουν ενεργά τη συμπαράστασή τους στους αγώνες επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Συγκεκριμένα, παραπέμπονται στο Πλημμελειοδικείο Λάρισας να δικαστούν για τις αγροτικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα Γενάρη – Φλεβάρη του 2017, ο Βαγγέλης Μπούτας και ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος και αντιπρόεδρος, αντίστοιχα, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας και ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας. Προκειμένου, δε, να χτυπήσουν την αγωνιστική συμμαχία της μικρομεσαίας αγροτιάς με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, στο κατηγορητήριο συμπεριέλαβαν και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσο Tσιαπλέ, με την κατηγορία, μάλιστα, ότι είχε κι αυτός τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας μαζί με άλλους αγρότες! Κρούσματα κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής καταστολής και δικαστικών διώξεων δεν έχουμε μόνο στη Θεσσαλία, αλλά σ’ όλη τη χώρα.  Όλα αυτά, και πολλά άλλα, δείχνουν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένη ν’ αντιμετωπίσει «δια πυρός και σιδήρου» κάθε λαϊκή αγωνιστική αντίσταση κι αντίδραση στην αντιλαϊκή πολιτική της. Αποδεικνύεται έτσι ότι η «έξοδος» από τα μνημόνια που διαλαλεί είναι η πιο σκληρή υπεράσπιση των μνημονιακών νόμων που ψήφισε με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, βάζοντας στον γύψο το δικαίωμα του εργατικού και λαϊκού κινήματος στη διαμαρτυρία. Κι αυτό το κάνει όχι «από λάθος», ή «αναγκαστικά, κάτω από πιέσεις», αλλά επειδή κι αυτή η κυβέρνηση δουλεύει για τα συμφέροντα των τραπεζών, των μεγαλοεργοδοτών, των επιχειρηματικών ομίλων. Για τα δικά τους κέρδη βγάζει στο σφυρί λαϊκές κατοικίες, τσακίζει εργατικά δικαιώματα, φορτώνει στις πλάτες του λαού τα ματωμένα πλεονάσματα. Για λογαριασμό τους στέλνει εισαγγελείς, ΜΑΤ, λυτούς και δεμένους ενάντια σε όποιον αγωνίζεται.

Αυτή η πολιτική λαϊκής τρομοκράτησης και καταστολής, συνδέεται και συνδυάζεται με την πολιτική πρόθυμης εξυπηρέτησης των συμφερόντων των «συμμάχων» και «εταίρων» των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, αλλά και των ιμπεριαλιστικών πολεμικών σχεδίων και επεμβάσεών τους στην περιοχή μας. Μια πολιτική που είναι άκρως επικίνδυνη για τη χώρα μας, δημιουργεί θανατηφόρους κινδύνους για τον λαό μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλία, η κυβερνητική απόφαση για στήσιμο, μαζί με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ενός ιμπεριαλιστικού πολεμικού ορμητηρίου στη Λάρισα και συγκεκριμένα στην 110 Πτέρυγας Μάχης. Ήδη, η 110 ΠΜ λειτουργεί, στην ουσία, ως αμερικάνικη βάση.

Το ΚΚΕ βρίσκονταν, βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα απέναντι στην πολιτική καταπάτησης των λαϊκών δικαιωμάτων και καταστολής των λαϊκών αγώνων. Οι κομμουνιστές - το έχουν αποδείξει στο διάβα της 100χρονης ύπαρξης και δράσης του Κόμματός μας - δεν τρομοκρατούνται από τις πολύμορφες επιθέσεις που οργανώνει και διενεργεί το αστικό κράτος μέσω των κυβερνήσεών τους και των άλλων μηχανισμών και δεν πρόκειται να κάνουν ρούπι πίσω από την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων. Το ξέρουν αυτό όλες οι αστικές κυβερνήσεις που πέρασαν, το γνωρίζει καλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το έχουν υπόψη τους και οι επόμενοι – όποιοι κι αν είναι – διαχειριστές της αστικής κυβερνητικής εξουσίας…

* Από τον Χρ. Μπίκα, μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass