«Συνεχίζω μέχρι να δικαιωθώ»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΙΤΗΤΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2018 16:35

Από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου εισήχθη εσπευσμένα λόγω επιδείνωσης της υγείας του, φοιτητής-κρατούμενος των Φυλακών Λάρισας που κάνει "λευκή απεργία", γράφει στην «Ε».

"Εσπευσμένα μεταφέρθηκα αργά το απόγευμα στις 20/10/2018 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αφού προηγήθηκε εξέταση από δικό μου ιατρό-παθολόγο, η οποία ανέφερε την κρισιμότητα της κατάστασης. Την προηγούμενη μέρα διακομίσθηκα στο Γ.Ν.Λ., όπου ο θεράπων ιατρός διαπίστωσε τα πρώτα έντονα συμπτώματα που έχουν προκληθεί στον οργανισμό μου και σύμφωνα με ιατρικά έγγραφα προκύπτει ότι έχω υποστεί αφυδάτωση, σταδιακή απώλεια αισθήσεων και δυσλειτουργίες των ζωτικών οργάνων, όπως νεφρική ανεπάρκεια και αρκετά ακόμη συμπτώματα, καταδεικνύοντας ότι διατρέχει άμεσο κίνδυνο η υγεία μου. Μέχρι τις 20/10 αναφέρει υπέστην απώλεια σωματικού βάρους 11 kg. Κάτι που επιβεβαιώνεται με έγγραφα που τηρεί το ιατρείο της Φυλακής ενώ κλονίστηκε η υγεία μου, αφού αδυνατούσα να περπατήσω, δίχως τη στήριξη πατερίτσας. Η μέχρι σήμερα κατάσταση της υγείας μου κρίνεται σταθερή, αν εξαιρεθεί το γεγονός ότι υπάρχει ανισορροπία στους αιματολογικούς δείκτες. Επιπλέον έχω διακόψει την απεργία δίψας από τις 21/10 αργά το βράδυ, μετά από 6 μέρες χωρίς σταγόνα νερού, και αφού η ιατρός του Πανεπιστημιακού με ενημέρωσε ότι εάν συνεχίσει η κατάσταση και επιδεινώνεται, "θα είναι μη αναστρέψιμη" και πλέον δεν θα μπορούν να παρέμβουν.

Στις 21/10, δέχτηκα επισκεπτήριο από συγγενικά μου πρόσωπα, όπως και της συνηγόρου μου, αλλά η εξωτερική φρουρά τούς απαγόρευσε την επίσκεψη, αφού πρώτα έπρεπε - όπως επισημαίνουν - να προηγηθεί σχετική αίτηση στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας.

Ακόμη και για να πεθάνεις η γραφειοκρατία απαιτεί αίτηση.

Παρά ταύτα στις 22/10 τελικά επιτράπηκε στους συγγενείς μου να με δουν για μόλις 10 λεπτά, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους και στηρίζοντας τις προσπάθειές μου.

Συνεχίζω τον αγώνα μου, αρνούμενος να δεχτώ σίτιση ή κάποιου είδους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ορού ή άλλων συμπληρωμάτων μέχρι να μου δοθεί η απάντηση από το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας, αναφορικά με την προσφυγή μου, για τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας.

Με την επιστολή μου στέλνω ευχαριστήριο μήνυμα στους συγκρατούμενούς μου, για την αμέριστη στήριξη προς το πρόσωπό μου».

Ο κρατούμενος Λάρισας, νοσηλευόμενος στο Π.Γ.Ν.Λ.

Αθανάσιος Κυριαζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass