ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΣΙΦΑ

Κανείς φασίστας δεν θα πέθαινε για τη σημαία!

Δημοσίευση: 04 Νοε 2018 17:05

ΕΙΠΑ να ρισκάρω, ακροβατώντας σε περιοχή ασαφών πολιτικών χαρακτηρισμών και ας μου χρεώσουν - εκείνοι που δεν θα καταλάβουν - ενδεχομένως την εμπάθεια...εθνικιστικής υπερβολής! Άλλωστε και σε ‘κείνους που φωνάζουν δυνατά καταγγέλλοντας το ξεπούλημα της Μακεδονίας, οι γνωστοί «αριστερίζοντες» το ίδιο «ανάθεμα» τούς ρίχνουν.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ της εκτέλεσης με ανεξιχνίαστο ακόμα από ελληνικής πλευράς τρόπο, (αλλά με την ατράνταχτη δικαιολογία της αλβανικής πλευράς ότι κρατούσε όπλο και πυροβολούσε) του Έλληνα Βορειοηπειρώτη Κώστα Κατσίφα, στους Βουλιαράτες, θα μπορούσε ίσως να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για όλους εμάς, τους συνήθως υποψιασμένους πατριώτες, εντός και εκτός Ελλάδας, να κατανοήσουμε πώς μπορεί με προχειρότητες, απειρία και βιαστικές ανακοινώσεις και σχεδιασμούς, να χάνουμε ως χώρα το πλεονέκτημα που συνήθως έχει σε ένα δικαστήριο το θύμα έναντι του θύτη...

ΑΝ νομίζετε πως τα έχω με τους Αλβανούς, λάθος νομίζετε. Με τους δικούς μας άπειρους πολιτικούς τα έχω, που ενώ γνωρίζουν ότι έχουν μια ζημιογόνα απειρία και μια περίεργη αριστερή αντίληψη, εν τούτοις εξακολουθούν να εκτίθενται και να εκθέτουν και τη χώρα λειτουργώντας ανοήτως σε κρίσιμα εθνικά θέματα.

ΠΩΣ λοιπόν «συμπεριφέρθηκαν» στο παλικάρι που σήκωνε στο χωριό ελληνικές σημαίες, οι Αλβανοί αστυνομικοί; Μα, όπως ακριβώς συμπεριφέρονται στη χώρα μας όλοι οι ξένοι. Σύμμαχοι και μη. Απλά δεν μας υπολογίζουν! Μας θεωρούν αδύναμους και διόλου παρορμητικούς. «Φιλόξενους» στις «εθνικές φάπες» (βλέπε Μακεδονικό και Αιγαίο), διστακτικούς και αναποφάσιστους στις προκλήσεις, ακόμα κι αν θίγεται το βιοτικό μας επίπεδο (μνημόνια) και ακόμα χειρότερα όταν θίγονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΣΑ στην τηλεόραση τα σημαιοστολισμένα με τη γαλανόλευκη ελληνικά σπίτια στο χωριουδάκι της Βόρειας Ηπείρου και θαύμαζα την υπερηφάνεια και τη λεβεντιά του (με ελληνική υπηκοότητα) «τρελού εξτρεμιστή» (κατά τον Αλβανό πρωθυπουργό) και αναρωτιόμουν αν ποτέ γνώριζε το δικό μας ΥΠΕΞ ότι αυτή η δοξασία της γαλανόλευκης σε μάλλον εχθρικό περιβάλλον, οφειλόταν στο φονευθέν παλικάρι, όποιο παρελθόν και αν είχε, ό,τι και αν πίστευε αυτό. Διότι αν γνώριζε το ΥΠΕΞ, έπρεπε να σπεύσει χρόνια πριν να το παρασημοφορήσει και όχι τρεις ημέρες μετά την εκτέλεσή του, να ασχοληθεί και να αντιδράσει στον ανθελληνικό χειρισμό της αλβανικής πολιτείας. Ούτε τον Έλληνα ιατροδικαστή δεν άφησαν να κάνει τη δουλειά του εξαφανίζοντας όλα τα στοιχεία!

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι κανείς δεν υπολογίζει τη δυναμική της χώρας μας. Και το ανεχόμαστε αυτό. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ασχολείται με το θέμα του θανάτου του φουκαρά Ζακ, αλλά δεν απάντησε προσωπικά στην απαράδεκτη δήλωση του Αλβανού ομολόγου του για την εκτέλεση του Ελληνα στη Βόρεια Ηπειρο, ούτε ως πρωθυπουργός ούτε ακόμα ως υπουργός Εξωτερικών! Αναρωτιέμαι τι θα έκαναν οι Αλβανοί αστυνομικοί αν σε παρόμοια περίπτωση είχαν να αντιμετωπίσουν έναν Αμερικανό πολίτη, έστω οπλισμένο και ταμπουρωμένο; Όλοι το γνωρίζουμε...

ΕΤΣΙ λοιπόν «εμπλουτίστηκαν» και οι πρωινές εκπομπές με κάποιους να ξεσπαθώνουν: «Οι Βορειοηπειρώτες ζουν σε καθεστώτα ανελεύθερα. Κρατούν σκοπιές στα σπίτια τους, δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει, τιμούν τη σημαία μας όμως και σε εχθρικό περιβάλλον». Ποιος λοιπόν να τους προστατέψει αυτούς τους αυθεντικούς πατριώτες; Ποια κυβέρνηση θα πάρει με δυναμικό τρόπο το μέρος τους όταν χαρακτηρίζει φασίστες και ακραίους εθνικιστές όσους φωνάζουν για το ξεπούλημα της Μακεδονίας;

ΤΕΤΟΙΑ περιστατικά μπορούν να πυροδοτήσουν γεγονότα απρόβλεπτα. Όπως και οι δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού. Φαίνεται πως αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί με τόλμη κρίσιμα εθνικά θέματα. Τρεις μέρες μετά αντέδρασε η ελληνική κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ του (και υπουργού) Αλέξη Τσίπρα. Όταν χάθηκαν όλα τα στοιχεία! Και μαζί με αυτά για άλλη μια φορά η αποτελεσματικότητα της χώρας να προστατεύει τα «ξενιτεμένα» παιδιά της. Μιας χώρας που σε κάθε σημείο της, διαθέτει μνημεία ηρώων.

Του Χρήστου Τσαντήλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass