ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΑΠΟ ΣΥΣΣΩΜΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

«Πού είναι οι οικονομικοί απολογισμοί των ετών 2016-2017, κ. Ευαγγέλου;»

Δημοσίευση: 20 Νοε 2018 17:26

«Σε μία συνεδρίαση-παρωδία του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Ευαγγέλου μετέτρεψε τον απολογισμό πεπραγμένων σε μία ακόμη θλιβερή προεκλογική ομιλία με ύβρεις, ψέματα, μισές αλήθειες και κατηγορίες, που τόσο πολύ πιστεύει ότι θα τον διασώσουν από τη διαφαινόμενη ήττα στις εκλογές του Μαΐου 2019». 

Σκληρή και μακροσκελής η «απάντηση» σύσσωμης της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ελασσόνας, προς τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή με αφορμή την πρόσφατη εκδήλωση-απολογισμό.
Το κείμενο της απάντησης:
«Ο κόσμος δεν έχει μόνο κρίση, αλλά και γνώση. Και γνωρίζει πολύ καλά ότι ο κ. Ευαγγέλου έχει αποδυναμωθεί πολιτικά και δέχεται καθημερινά σοβαρή εσωτερική αμφισβήτηση, που οφείλεται στην απουσία σχεδίου και λύσεων σε καθημερινά αλλά και βασικά αναπτυξιακά ζητήματα του δήμου.  Στην αγωνιώδη προσπάθειά του να συμμαζέψει τα κομμάτια που του έχουν απομείνει, «ανακάλυψε» μόλις μερικούς μήνες πριν τις εκλογές δήθεν ποινικές ευθύνες πρώην αντιδημάρχου άρδευσης, τον οποίο κατήγγειλε στον εισαγγελέα και τον συκοφάντησε δημόσια χωρίς καμία ντροπή, για την υπογραφή υπηρεσιακών σημειωμάτων, μία πάγια τακτική της υπηρεσίας που συνεχίζεται μέχρι σήμερα... Αυτά που πράττει και ο ίδιος σήμερα, για τα ίδια ακριβώς οδηγεί στον εισαγγελέα άλλους.
Όλα αυτά βέβαια είναι μέρος του ‘’μεγάλου έργου και με λεπτομέρειες’’ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του κατά τον απολογισμό. Το μεγάλο έργο λοιπόν του κ. Ευαγγέλου ξεκινά με το έργο της τηλεμετρίας. Ένα έργο για το οποίο η αντιπολίτευση δεν είχε καμία αντίρρηση στο να γίνει, είχε όμως αντίρρηση στην ανάθεση με έκπτωση μόλις 2,5% (σε έργο 3.000.000) και μάλιστα μιλούσε για κάποια ‘’δώρα‘’ που θα μας δώσουν οι εργολάβοι (ύψους 250.000 ευρώ! σε μηχανήματα) σε περίπτωση που τους αναθέσουμε το έργο. Αυτά ο κ Ευαγγέλου δεν μας τα είπε στον απολογισμό.
Ξέχασε επίσης να μας πει ότι άλλαξε και τη σύμβαση κατασκευής όσον αφορά στο σύστημα επικοινωνίας, χωρίς αντίστοιχη μείωση του οικονομικού αντικειμένου και προς όφελος του εργολάβου. Όλα αυτά γιατί ξεχάσατε να μας τα πείτε κ. Δήμαρχε; Αλήθεια είναι νόμιμο και ηθικό κάτι τέτοιο;
Ένα άλλο μεγάλο έργο κατά τον κ.Ευαγγέλου είναι η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού (και εδώ παρέλαβε «καμένη γη» κατά τα λεγόμενά του) όπου περιληπτικά σημειώνεται ότι το έβαλε σε λειτουργία αναθέτοντάς το σε εργολάβο. Ξέχασε όμως και εδώ να μας πει ότι η λεόντεια σύμβαση που υπέγραψε για τη συντήρησή του ανά έτος (περίπου 150.000 μόνο για παροχή υπηρεσίας όχι υλικά) θα μπορούσε να συντηρήσει βιολογικούς με τετραπλάσια (!) δυνατότητα από ό,τι της Ελασσόνας.
Μας μίλησε ο κ. Δήμαρχος για το φυσικό αέριο και ότι με δικές του ενέργειες το φυσικό αέριο ήρθε στην πόλη μας!
Αλήθεια για τόσο αφελείς περνά τους πολίτες ο κ. Δήμαρχος; Η αλήθεια είναι ότι η επέκταση του φυσικού αερίου ανά την Ελλάδα υπήρξε κεντρική στρατηγική επιλογή της πολιτείας με αναπτυξιακή δυναμική και αφορά στο σύνολο της χώρας. Από τη στιγμή που ξεκαθάρισε το νομικό πλαίσιο σχετικά με τη διανομή και προμήθεια του αερίου το 2016 και μετά, με τις σχετικές αλλαγές και την απελευθέρωση της ενέργειας ξεκίνησαν επί της ουσίας και οι κατασκευές δικτύων ανά την Ελλάδα. Αυτό αποδεικνύεται από την ένταξη στα επενδυτικά προγράμματα των Εταιρειών περιοχών σε όλη τη χώρα σχεδόν.
Η ‘’κοπιώδης’’ λοιπόν προσπάθεια και οι διαπραγματεύσεις δύο χρονών που επικαλείται ο κ. Ευαγγέλου εξαντλούνται σε μία απόφαση του Δ.Σ της Ελασσόνας περί αποδοχής της έλευσης του Αερίου, η οποία ήταν και ομόφωνη και μέχρι εκεί ήταν ο ρόλος του Δ.Σ. Αυτή είναι όλη η αλήθεια. Ο κ. Ευαγγέλου είναι ο μόνος Δήμαρχος που προσπάθησε να καπηλευτεί ακόμη την έλευση του αερίου σαν δικό του έργο. Κανείς άλλος δήμαρχος δεν το έπραξε αυτό. Ευτυχώς που δεν μας ανακοίνωσε πως ανατέλλει και ο ήλιος κάθε πρωί κατόπιν ενεργειών του. Ξέχασε επίσης να αναφέρει ότι από τα έργα που κατονόμασε η συντριπτική πλειοψηφία (άνω του 90%) είναι έργα της περιφέρειας με την προσωπική σφραγίδα του περιφερειάρχη κ. Αγοραστού, χωρίς την έγκριση του οποίου δεν θα γινόταν τίποτα. Αντί αυτού, αναφέρθηκε στις σχέσεις μαζί του, επιβεβαιώνοντας έτσι έμμεσα, τις φήμες περί κακών σχέσεων. Αποτελεί αναμφίβολα κι αυτό μία ακόμη μεγάλη «επιτυχία» του κ. Ευαγγέλου στο επίπεδο της δημόσιας εικόνας και των σχέσεων που επιβάλλεται να έχει ο θεσμός του δημάρχου με αυτόν του περιφερειάρχη.  Όμως είχε ακόμη το θράσος να κατηγορήσει επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικούς συμβούλους ότι εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα, εμφανιζόμενος ως ο πλέον υπερασπιστής του νόμιμου και ηθικού χωρίς να απαντά όμως στα πολλά ερωτήματα που του έθεσε κατά καιρούς η αντιπολίτευση σε θέματα οικονομικής διαχείρισης που χαρακτηρίζονται τουλάχιστον ύποπτα. Οι αήθεις επιθέσεις που επικαλείται ο κ. Ευαγγέλου ότι δέχεται, είναι απλά δύσκολες ερωτήσεις στις οποίες αρνείται (!) να δώσει απαντήσεις.
Δεν θα συνεχίσουμε να απαντάμε στον κ. Ευαγγέλου για τα πεπραγμένα του διότι δεν έχει νόημα να κρίνουμε ένα έργο μικρό και φτωχό και βασισμένο σε ‘’πλάτες άλλων’’ όπως αποκάλυψε κάποια στιγμή στην ομιλία του ευχαριστώντας τη μισή κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση!
Ας αφήσει λοιπόν το ρόλο του «Αρχιερέα» της αντιδιαπλοκής και ας απαντήσει στα παρακάτω «καυτά» ερωτήματα:
-Πού είναι οι οικονομικοί απολογισμοί 2016-2017, κ. Ευαγγέλου; Γιατί δεν έχετε μέχρι σήμερα παρουσιάσει τον οικονομικό απολογισμό των ετών 2016-2017 και για ποιον λόγο δεν είχατε διορίσει ορκωτούς λογιστές για τα έτη 2016-2017, ενώ θα έπρεπε να έχουν διοριστεί ήδη από τους πρώτους μήνες κάθε έτους; Σε ποια κατάσταση είναι ο δήμος σήμερα, κ. Ευαγγέλου; Ποια είναι η καθαρή οικονομική θέση του Δήμου σήμερα, όπου στην ομιλία σας δεν είπατε απολύτως τίποτα. Γιατί οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου δεν υπογραφούν τα εντάλματα πληρωμής;  Τι φοβούνται αλήθεια κ. Ευαγγέλου; Μήπως τα πλεονάσματα των προηγούμενων ετών έχουν μετατραπεί σε ελλείμματα; Θα μπορεί άραγε ο δήμος να πληρώνει πλέον τις υποχρεώσεις του και να προγραμματίζει μεγάλα έργα; Είναι πλέον σαφές ότι ο κ. Ευαγγέλου κρατάει ο ίδιος στα χέρια του τα «κλειδιά» του λογιστηρίου του δήμου, ως «Αρχιλογιστής», αφού για δύο συνεχόμενα χρόνια -και με τη φετινή χρονιά 3 χρόνια- δεν είχε διορίσει ορκωτούς λογιστές, για να παρακολουθούν την οικονομική κατάσταση και να υπογράψουν εντέλει τον ισολογισμό του δήμου. Μπορούμε άραγε να εμπιστευτούμε τον κ. Ευαγγέλου σε αυτό τον ρόλο; Κύριε δήμαρχε... κανείς δεν θα είχε αντίρρηση να συνεργαστεί με μια δημοτική αρχή και ένα δήμαρχο που εμπνέει εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια και προπαντός διαφάνεια στη διαχείριση των δημόσιων πραγμάτων. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν εκπέμπετε ούτε εσείς, ούτε και οι στενοί συνεργάτες σας. Τα επικοινωνιακά σας παιχνίδια κ. Ευαγγέλου με τους θεσμούς, τους πολίτες, τα ψέματα και τις ύβρεις προς την αντιπολίτευση, τα έχει ήδη καταδικάσει ο κόσμος στη συνείδησή του και αρκεί να περιμένουμε λίγους μήνες για να εκφραστεί αυτό στην κάλπη».
Ολύμπου Πολιτεία, Νέα Πορεία,
Δύναμη Ανατροπής και Ευθύνης,
Ανεξάρτητοι σύμβουλοι

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass