Η «αποθέωση» της διόρθωσης ενός λάθους

Δημοσίευση: 25 Νοε 2018 17:30

Ζούμε, κυρίως το τελευταίο έτος, την αποθέωση της «επιτυχίας» διόρθωσης ενός ΛΑΘΟΥΣ από εκείνους που το διέπραξαν.

Δεν γίνεται απ’ αυτούς κανένας λόγος για την αποτυχία τους να το διαπράξουν. Ούτε κανένας λόγος για την ισχύ της διόρθωσής του στις μέρες τους μόνον και την πιθανή επανίσχυσή του όταν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας θα την αναλάβουν άλλοι. Κανένας τους δεν τολμά να παραδεχθεί μια εσφαλμένη αποδοχή της λανθασμένης επιλογής του ΛΑΘΟΥΣ. Κανένας δεν επιχειρεί να δικαιολογήσει την εσφαλμένη απόφαση να αποδεχθούν δυσβάστακτες και εξουθενωτικές περικοπές των συντάξεων, που ήταν περιττές.

Κανένας δεν έχει την τόλμη να ομολογήσει ότι έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας που θα καταδείκνυε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να ταλαιπωρούν εκατομμύρια συνταξιούχους, που με τη ρύθμισή τους «έπαιρναν την μπουκιά από το στόμα». Ούτε ένα απλό συγγνώμη για την επί τρία ολόκληρα χρόνια απειλή εφαρμογής του ΛΑΘΟΥΣ τους. Σ’ όλο αυτό το διάστημα ο φέρων το όνομα ενός άγριου σαρκοφάγου ζώου απειλούσε ότι θα καταφάγει και τις τελευταίες σάρκες που απέμειναν σε μεγάλο αριθμό συνταξιούχων. Δεν ακούστηκε από κάποιον η αλήθεια ότι για να φθάσουμε στην προσωρινή έστω διόρθωση των ημαρτημένων μπήχθηκαν βαθιά τα δόντια της εξουσίας στα σώματα των Ελλήνων πολιτών. Δεν είπε κάποιος από αυτούς ότι εκείνοι που επέτυχαν τη διόρθωση του «ΛΑΘΟΥΣ» ήταν όσοι συνέβαλαν στη διαμόρφωση των συνθηκών που την επέτρεψαν και όχι οι ικανότητες όσων το διέπραξαν. Τις ικανότητές τους έπρεπε να τις επιδείξουν όταν έβαλαν την υπογραφή τους και αποδέχονταν περικοπές που δεν χρειάζονταν.

Και τώρα έξαλλοι πανηγυρισμοί! Γιατί; Διότι αποδείχθηκαν αχρείαστες οι περικοπές! Διότι αποδείχθηκε η αδυναμία τους να προβλέψουν τις μελλοντικές εξελίξεις της οικονομίας! Διότι φάνηκε καθαρά ότι φέρονται και άγονται από τα γεγονότα και είναι ανίκανοι να σκεφθούν για όσα θα ακολουθήσουν, όσα θα ισχύουν στο πολύ κοντινό μέλλον.

Στους ανθρώπους που έχουν την κοινή λογική, είναι απαράβατος κανόνας, που και στα μωρά ακόμη τον συναντούμε, να εκφράζουν ένα απλό συγγνώμη στους παθόντες, όταν εσφαλμένες ενέργειές τους ταλαιπώρησαν επί χρόνια.

Και στην περίπτωση της εσφαλμένης ψήφισης της περικοπής των συντάξεων μέχρι ακόμη και το 20% και της προσωρινής έστω άρσης της ισχύος του μέτρου μια συγγνώμη αρμόζει και όχι πανηγυρισμοί για ανύπαρκτες ικανότητες!

Τι λέτε κ. Τσίπρα και σεις κ. Τσακαλώτο; Είστε ικανοί για ένα ειλικρινές συγγνώμη για τις λανθασμένες εκτιμήσεις και ρυθμίσεις σας σε εκείνους που καταταλαιπωρήσατε;

Μήπως είναι καιρός να σκεφθείτε ότι και κάποιες άλλες παρόμοιες αποφάσεις σας κρατούν την οικονομία μας στην άθλια κατάσταση που βρίσκεται;

Μήπως είναι καιρός να μιμηθείτε κάποιες άλλες χώρες, που βρέθηκαν στην ίδια κατάσταση με μας και τα κατάφεραν;

Αλλά μάλλον δεν πρέπει να κουράσετε το μυαλουδάκι σας με κάποιες τέτοιες σκέψεις, όχι γιατί όπως πιθανά πιστεύετε «ούπω καιρός».

Για σας τώρα ισχύει το «ουκέτι καιρός». Σας γνώρισε καλά ο λαός μας πλέον. Καταλάβετέ το και σεις και αφήστε τους πανηγυρισμούς στην άκρη!

 

Από τον Ν. Κατσαρό, πρ. αντιπρόεδρο της Βουλής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass