Ξέρει κανείς πού κρύβεται η κρίση;

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2018 16:44

ΑΥΤΗ η καταναλωτική (και σπάταλη) κοινωνία, η κοινωνία των πτωχευμένων αστών, φοβάμαι πως σωτηρία δεν έχει... Λες και θα γίνει πόλεμος! Πανικός στα ταμεία των σούπερ μάρκετ. Το αδιαχώρητο στα εμπορικά καταστήματα, παραμονές Χριστουγέννων και τώρα, παραμονή Πρωτοχρονιάς.

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ στους πεζόδρομους, πήχτρα το κέντρο, συμφόρηση κυκλοφοριακή στους παρακείμενους δρόμους. Όλοι και όλα, άνθρωποι και αυτοκίνητα, σε εγρήγορση. Πανικός! Και να σκεφτεί κανείς ότι μόνο για δύο μέρες παραμένει κλειστή η αγορά! Τρία - τρία τα καρβέλια, στους φούρνους. Τόνοι κατανάλωσης σφαγίων στα κρεοπωλεία! Τόσα πολλά κρέατα, για μια απίστευτα μεγάλη, κατά κεφαλήν, κατανάλωση, αναρωτιέσαι πού στο καλό βρέθηκαν; Πού κρύβεται η κρίση; Γενοκτονία κανονική στα κοτόπουλα και τις γαλοπούλες. Σπίτι χωρίς γουρουνόπουλο, (κατά τον... Γιάννη) προκοπή δεν κάνει.

ΚΑΙ επειδή όλα αυτά τα ανεξήγητα εφήμερα «πανηγύρια», για τη χώρα μας (με την κατάσταση φτωχοποίησης του πληθυσμού) προκαλούν έντονο και ατελέσφορο προβληματισμό, καλό θα είναι να προσγειωθούμε στη σκληρή πραγματικότητα, με βάση τα βιώματα της οικογένειας όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου και κυρίως τις μη εορταστικές περιόδους.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ως λαός να αδειάζουμε τα ράφια των σούπερ μάρκετ σε κάθε γιορτή ωσάν να κηρύχτηκε πόλεμος (!) με την ίδια ευκολία που μπορούμε να ανεχόμαστε τον Πακιστανό και τον Σύριο μετανάστη δίπλα μας, να ψωνίζει τα διπλάσια και ακόμα περισσότερα από εμάς και να εισπράττει την «ελεημοσύνη» των 1.600 ευρώ, των επιδομάτων για τα τέσσερα μέλη της φαμίλιας του, τη στιγμή που οι μισές οικογένειες των Ελλήνων ζουν συνολικά με όχι περισσότερα από 600 - 700 ευρώ! Δεν είναι υπερβολή, ούτε και κρίμα, να πούμε ότι στα λυόμενα - κοντέινερ του οικισμού προσφύγων στο Κουτσόχερο, αλλά και αλλού, τα επιδόματα που χορηγούνται συνολικά, μπορεί και να είναι περισσότερα από εκείνα που δίνονται στους δικαιούχους του επιδόματος του κοινωνικού μερίσματος των φτωχών συμπολιτών Ελλήνων, κατοίκων μιας ολόκληρης συνοικίας της Λάρισας!

ΔΕΝ θα είναι επίσης ρατσιστικό να πούμε ότι το κοινωνικό βοήθημα των Χριστουγέννων απορροφήθηκε κυρίως από πληθυσμό μουσουλμάνων προσφύγων και αλβανικής καταγωγής αλλοδαπών, πρώην εργαζομένων στη χώρα μας, που ήρθαν από τη δική τους χώρα ως «άνεργοι» στην Ελλάδα, για να εισπράξουν το κοινωνικό μέρισμα και επέστρεψαν αυθημερόν στις δουλειές τους και στις περιουσίες τους στην Αλβανία. Κάποια λογιστικά γραφεία στο κέντρο της Λάρισας, έχουν σαφή εικόνα για το πώς και ποιοι πήραν τα επιδόματα και με ποια ακριβώς κριτήρια.

ΤΟ παράπονο του μικρού Ελληνόπουλου, που εργάζεται για λιγότερα από 500 ευρώ τον μήνα με «μπλοκάκι» (και που η εφορία και ο ΟΑΕ του παίρνουν τα 300!) και που δεν δικαιούται το επίδομα που λαμβάνουν οι μετανάστες μουσουλμάνοι, επειδή δηλώνει «φιλοξενούμενος» στους γονείς του, θα είναι το μήνυμα και η τιμωρία, που θα δώσει η νεολαία αυτή στην κάλπη, σε κείνους που κρίθηκαν ανάξιοι να διευθετήσουν τέτοιες αδικίες, τέτοιες ανθελληνικές παραδοξότητες.

Από τον Χρήστο Τσαντήλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass