Επιστροφή στο κρυφό σχολειό

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2019 15:52

Διευθυντής σχολείου με ενημέρωσε ότι με το Π.Δ.79/2017 (Γαβρόγλου) απαγορεύεται πλέον η έπαρση σημαίας και ο ψαλμός του Εθνικού ύμνου από τους μαθητές όπως γινόταν την πρώτη Δευτέρα κάθε μηνός στο δημόσιο δημοτικό σχολείο σύμφωνα με το Π.Δ.201/98 (Αρσένη).

Ίσως κάποιοι γονείς δεν το αντιλήφθηκαν διότι ορισμένοι διευθυντές δεν έκαναν έπαρση σημαίας. Στα μουλωχτά λοιπόν, πάει και η σημαία. Θα μένει μονίμως κρεμασμένη στον ιστό για να ξεχασθεί, να αγνοηθεί ως ένα κομμάτι πανί.

Όπως είχε δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ν. Κακλαμάνης (εφ. «Καθημερινή»), το Π.Δ. Γιαβρόγλου αρχικά είχε καταργήσει και την πρωινή προσευχή στα προαύλια των σχολείων αλλά το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι υπήρξε θέμα αντισυνταγματικότητας.

Στη Θεσσαλονίκη, νεαρός ξυλοκοπήθηκε άγρια επειδή είχε κρυμμένη (!) μία σημαία στο πανωφόρι του ενώ στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας ένα παιδάκι δέχθηκε επίθεση επειδή φορούσε μπλούζα με τη σημαία. Ζούμε στη μόνη χώρα όπου οι πολίτες φοβούνται να φέρουν το Εθνικό τους σύμβολο διότι κινδυνεύουν να δεχθούν σωματική ή λεκτική βία (ρατσιστές, φασίστες).

Δεν μπορούμε να μπούμε στην ψυχή ορισμένων για να δούμε εάν υπερισχύει το μίσος τους για καθετί το Ελληνικό –τι διαστροφή να μισείς την ίδια σου την Πατρίδα;- ή η αγάπη τους για τα λεφτά της παγκοσμιοποίησης. Εάν δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα με τους μισθοδοτούμενους από τις δεκάδες ΜΚΟ, θα εκπλαγείτε με τα ονόματα φίλων και γνωστών σας «ανθρωπιστών», που θα βρείτε.

Ιστορία: πρόσφατα ήταν η επέτειος όπου ο Μ. Αλέξανδρος νικά τον τριπλάσιο στρατό του Δαρείου στην Ισσό, επιβεβαιώνει τη φήμη του ως ιδιοφυής στρατηγός και καταρρακώνει το ηθικό των Περσών. Μαζί του, πολέμησαν και 1.800 Θεσσαλοί ιππείς. Την ταχύτατη μετάδοση της είδησης μέσω των φρυκτωριών στην κυρίως Ελλάδα που παρακολουθεί με κομμένη ανάσα τα γεγονότα στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, ακολουθεί κύμα ενθουσιασμού των Ελλήνων. Ήταν 12 Νοεμβρίου του 333 π.X.

Έτσι θα έπρεπε να διδάσκεται η ιστορία. Δυστυχώς, αυτά τα κοσμοϊστορικά γεγονότα δεν διδάσκονται στα σχολεία μας. Όπως δεν διδάσκονται πια:

-η «Αντιγόνη» που αντιστέκεται στους Κρέοντες επειδή εγκωμιάζει το δίκαιο του ηθικού νόμου ενάντια στο άδικο της εξουσίας,

-ο «Επιτάφιος» του Περικλή επειδή υμνεί την αυτοχθονία των Ελλήνων: «είμαστε γεννημένοι από τα σπλάχνα της Αθηναϊκής γης»,

-το «Μολών λαβέ» των Σπαρτιατών επειδή υμνεί την Πατρίδα περισσότερο από όσο αντέχει η διεθνιστική λαθρο-κουλτούρα,

-και τώρα, αφαίρεσαν από τη σχολική ύλη της Γ' λυκείου τον «Μακεδονικό Αγώνα», καταλαβαίνουμε όλοι την αιτία.

Ο Μ. Αλέξανδρος πίστευε ότι η πολιτιστική μας ανωτερότητα θα έπειθε κάθε λαό να αφομοιωθεί ή έστω να συνεργασθεί. Η εκπολιτιστική του πολιτική δικαιώθηκε. "Ο Όμηρος διαβαζόταν από όλους, και τα παιδιά των Περσών, των Σουσιανών και των Γεδρωσών τραγουδούσαν τις τραγωδίες του Ευριπίδη και του Σοφοκλή" (Πλούταρχος). Η δε ελληνική γλώσσα μιλιόταν ή γινόταν κατανοητή από τα ¾ της οικουμένης.

Όσοι σήμερα υποκρίνονται ότι δήθεν θέλουν να αφομοιώσουμε τους αλλοδαπούς μαθητές, κάνουν ό, τι μπορούν για να επιτύχουν το αντίθετο. Στο αρρωστημένο μυαλό τους, θεωρούν ότι όταν τα Ελληνόπουλα τραγουδούν τον Εθνικό ύμνο είναι οπισθοδρομικό ενώ όταν υμνείται η Τουρκία στα σχολεία της Θράκης παρουσία «Ελλήνων» βουλευτών είναι προοδευτικό: «Ενθουσιώδης πάντα ήμουν στην ιστορία, με τον Μωάμεθ τον Πορθητή μπροστά, έτρεξα στην Ιστανμπούλ. Έκλεισα εποχές, άνοιξα εποχές... Παιδιά Τούρκων, Τούρκοι είμαστε εμείς... Είμαι ο Τούρκος στρατιώτης απέναντι στο κοπάδι των εχθρών, είμαι οι 253.000 μάρτυρες του Τσανάκαλε, μάρτυρας η ιστορία, κατέγραψα θρύλους... Παιδιά Τούρκων, Τούρκοι είμαστε εμείς».

Το βιβλίο θρησκευτικών της Δ΄ Δημοτικού δεν διδάσκει τον Χριστιανισμό αλλά όλες τις θρησκείες της Γης, για να περάσουν το μήνυμα στα παιδάκια ότι μπορούν να διαλέξουν μία θρησκεία της αρεσκείας τους. Στο δε βιβλίο της Ε' Δημοτικού "Κοινωνική και πολιτική αγωγή" σελίδα 15, σκόπιμα και λανθασμένα, ταυτίζουν την ιθαγένεια (nationality) με την υπηκοότητα (citizenship) για να γεμίσουν την Ε.Ε. με δήθεν "ιθαγενείς" Ασιὰτες.

Ο μέσος πολίτης εγκλωβισμένος στην καθημερινότητα δεν μπορεί να συνθέσει τις αποσπασματικές πληροφορίες. Η παγκοσμιοποίηση οργανώθηκε ύπουλα από τη δεκαετία του 80 με τη συστηματική αποδόμηση των συνδετικών ιστών του Έθνους: παιδεία, γλώσσα, ιστορία, θρησκεία και στο τελευταίο στάδιο που βιώνουμε τώρα, με αντικατάσταση του πληθυσμού μέσω της λαθρομετανάστευσης. Η προσπάθεια αυτή έλαβε και επίσημη μορφή: στις 19 Δεκεμβρίου, ο ΟΗΕ ψήφισε το σύμφωνο για την ελεύθερη λαθρομετανάστευση που ουσιαστικά καταργεί τα σύνορα. Μόνον 17 χώρες καταψήφισαν και φυσικά η δική μας, δεν ήταν μία από αυτές.

Μετά την άλωση της παιδείας, η απόκτηση Εθνικής συνείδησης από τα Ελληνόπουλα εναπόκειται πλέον στον πατριωτισμό των δασκάλων τους και στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Ξαναγυρίσαμε σε εποχές «κρυφού σχολειού».

Από τον Αγγελο Γ. Αγοραστό, διδάκτορα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass