Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2019 15:58

Είναι χρέος όλων μας η εθνική ομοφωνία και ομοψυχία. Αλλά προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω.

Ομοφωνία προς τα πίσω είναι η κοινή πρόταση Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης για σύνθετη ονομασία. Είναι μεγάλη παγίδα. Είναι αυτοκαταδίκη, είναι ήττα. Σύνθετη σημαίνει αναγνώριση εκ μέρους μας των Σκοπίων ως Μακεδονίας, ως συνιδιοκτήτη του ονόματός μας και της ιστορίας μας. Τελικά νομιμοποίησή τους να διεκδικούν τα εδάφη μας. Έτσι όμως αναπαράγουμε και διαιωνίζουμε τον σκοπιανό αλυτρωτισμό, αφού αυτός εκπορεύεται από το όνομα. Τα Σκόπια μετά την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου είναι κράτος υπό αίρεση και προθεσμία. Προς τι επομένως η πρεμούρα μας να κλείσουμε το θέμα; Ας περιμένουμε. Λύση είναι μόνο αυτή που ικανοποιεί το πάγιο αίτημα, το οποίο εκφράζει τη συνείδηση του Ελληνισμού και στήριξαν οι ιστορικοί ηγέτες της χώρας Κωνσταντίνος Καραμανλής και Ανδρέας Παπανδρέου: ονομασία χωρίς Μακεδονία ή παράγωγα. Σύνθετη ονομασία με συνθετικό της το Μακεδονία δεν θα σταθεί. Θα μεταπέσει αμέσως στο σκέτο Μακεδονία. Να τι έλεγαν, διάφορες μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες-για την ιστορικότητα της αλήθειας. «…Η Μακεδονία είναι οι πνεύμονες όλης της Ελλάδος και άνευ αυτών η λοιπή Ελλάς δεν δύναται να ζήση. Ας αφήσωμεν τας συγκινήσεις και ας σπεύσωμεν εις την φωνήν της, ενόσω είναι καιρός». (Παύλος Μελάς, 1870-1904). «Η πατρίδα του κάθε ανθρώπου και η θρησκεία είναι το παν». (Μακρυγιάννης στρατηγός). «Η αναγνώριση της Δημοκρατίας των Σκοπίων ως Μακεδονίας συνιστά βιασμό της ιστορικής αλήθειας». (Nicolas Hammod).

*Κορυφαίος Μακεδονολόγος Ιστορικός. «Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει την ουσία και το μέγεθος του κινδύνου. Είναι ασχήμια να ανεχόμαστε να μας περιφρονούν και να μας βρίζουν-οχυρωμένοι κάτω από τα σκέλια των Αμερικανών-οι Σκοπιανοί κι εμείς να τους παρακαλάμε και να ζητάμε τη μεσολάβηση των Αμερικανών χάνοντας κάθε μέρα και πιο πολύ την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνειά μας». (Μίκης Θεοδωράκης). Ο Ηρόδοτος, ο πατέρας της Ιστορίας, γράφει ολοκάθαρα ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες. (Ηροδότου Ιστορία Α’56 Η’43). Η πιο σπουδαία είναι η μαρτυρία του αρχαίου γεωγράφου Στράβωνα με τη λακωνική φράση: «έστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία». * «Πιστεύω ότι οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας θα καταλάβουν πως δεν υπάρχει παρά μία Μακεδονία. Και η Μακεδονία αυτή είναι Ελληνική». (Κων/νος Καραμανλής) *«Για μένα δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να δεχθώ τον όρο «Μακεδονία» υπό οιανδήποτε μορφή αυτός περιέχεται». (Ανδρέας Παπανδρέου). *«Αντιμετωπίσαμε το θέμα των Σκοπίων με δειλία και ωσάν να είμεθα εμείς οι ένοχοι και οι πλαστογράφοι της ιστορίας». (Μανώλης Ανδρονίκος). *« Τα δήθεν «μακεδονικά», η εθνική λεγόμενη γλώσσα των Σκοπιανών είναι τεράστια παραποίηση της αλήθειας». (Καθ. Γλωσσολογίας Γ. Μπαμπινιώτης). *«Ουδέν πατρίδος γλυκύτερον». (Αγ. Ιωάν. ο Χρυσόστομος) και πολλοί ακόμη. Συνέλληνες, κανένας μεσολαβητής δεν πρόκειται να μας λύσει το πρόβλημα. Αυτό θα το λύσουμε μόνο εμείς με ισχυρή βούληση και εθνική αποφασιστικότητα. Δύναμη έχουμε. Επίγνωση της δύναμής μας δεν έχουμε και γι’ αυτό δεν τη χρησιμοποιούμε. Καλούμε ιδιαίτερα τη Νεολαία μας να πάρει στα χέρια της την υπόθεση. Αντιδράστε! Αντισταθείτε! Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική. Να υπερασπιστούμε την πολιτική μας κληρονομιάν και να αντισταθούμε σε κάθε απόπειρα παραχάραξης της ιστορίας μας και σφετερισμού των συμβόλων μας. Αν υπογράψουμε ψευδεπίγραφη Μακεδονία θα χάσουμε τη Μακεδονία. Να μη γίνουμε συνεργοί στην αυτοϋπονόμευση της ιστορικής μας αυτοσυνειδησίας και ταυτότητας. Είναι ώρα της μεγάλης ευθύνης πολιτικών και λαού πλέον.

Από τον Γεώργιο Ν. Ξενόφο

*Ο Γεώργιος Ν. Ξενόφος είναι λογοτέχνης και συγγραφέας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass