H Ιστορία γράφεται με όραμα και μεράκι

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2019 21:17

Ανοιχτή επιστολή του καρδιοχειρουργού Σωτήρη Πράπα προς τον αδερφό του Βασίλη Πράπα, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο για τον ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Βασίλη, αγαπημένε αδερφέ, Έχεις ήδη λάβει τις θερμότερες ευχές για την καλή επιτυχία, από μένα και την οικογένειά μου, ευθύς αμέσως της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς σου για τον Δήμο Τεμπών. Επειδή όμως τα γραπτά μένουν και επιπρόσθετα δίνουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις σκέψεις μου και κάποια τρίτα πρόσωπα, περνάω σ’ αυτό μου το μήνυμα και κάποια αυθόρμητα συναισθήματα ανακατεμένα με δυνατές μνήμες. Μνήμες που έχουν να κάνουν κυρίαρχα με τους γονείς μας, τη δική μας πορεία, τους συμπατριώτες μας και το Συκούριο που τόσο αγαπήσαμε. Τόσο, που παρά τα χρόνια απουσίας μου στον βωμό των επιστημονικών μου αναζητήσεων, να κρατώ εμμονικά τις ρίζες και το ενδιαφέρον μου για τον τόπο που γεννήθηκα. Πολύ περισσότερο εσύ, που κατοικώντας εκεί, βρέθηκες συνοδοιπόρος με άλλους πατριώτες σε αγώνες και δράσεις μέσα από όλους τους κοινωνικούς, πολιτιστικούς και άλλους φορείς. Και αυτό, γιατί γαλουχηθήκαμε από ένα πατέρα που έδρασε σε όλα τα επίπεδα για το καλό του χωριού. Υπηρέτησε για χρόνια με πάθος, ανιδιοτέλεια και όραμα την κοινότητα Συκουρίου ως αντιπρόεδρος και άφησε το στίγμα της προσφοράς του στον χρόνο. Μαζί με την «αντάρτισσα» στην ψυχή, που στάθηκε βράχος δίπλα του, μας έμαθαν να πασχίζουμε για το καλό, να ’χουμε αλληλεγγύη, να ξεπερνάμε τις ταμπέλες, να 'μαστε απλοί, παραγωγικοί, φιλικοί, άνθρωποι του μόχθου, και να έχουμε έγνοια για τους συνανθρώπους μας και να μην υπηρετούμε συμφέροντα. Στις μέρες μας, η υποψηφιότητά σου κινείται σε πολλούς άξονες. Ως πρόσωπο δημιουργικό, όπως απέδειξες, θα συμβάλεις με φρέσκιες ιδέες και προτάσεις στην ευρύτερη αναβάθμιση της περιοχής του Δήμου Τεμπών και του χωριού μας. Θα αξιοποιήσεις παρέες που έχουν κάτι να πουν και κάτι να προσφέρουν. Γιατί κινείσαι δημιουργικά, χρόνια τώρα, μέσα σ’ αυτές, ξέροντας πως γράφουν ιστορία με το μεράκι, τα οράματα και τη δράση τους. Σε μένα, η υποψηφιότητά σου δίνει τη χαρά να βλέπω ένα μέλος της οικογένειας να συνεχίζει την παράδοση και να κρατά ζωντανή τη μνήμη και την ενασχόληση του πατέρα Νίκου, που τόσο νωρίς χάσαμε. Έχεις την ευκαιρία να συνεχίσεις και να δυναμώσεις το δικό του έργο. Ακόμα, μου δίνεις μια ευκαιρία να σταθώ δίπλα σου και με δικές μου ιδέες, δικές μου γνωριμίες και τη δική μου συνεισφορά. Πάντα είχα το απωθημένο να γίνω ακόμη πιο πολύτιμος για τους πατριώτες μου. Και τώρα, μέσω εσού, μου το εκπληρώνεις. Σίγουρος ότι οι συμπολίτες του Δήμου Τεμπών θα τιμήσουν με την ψήφο τους την υποψηφιότητά σου στέλνοντάς σε σε ένα νέο μετερίζι, που ως τώρα δεν είχες υπηρετήσει, σου δηλώνω προκαταβολικά πως, παρά το γεγονός ότι το δικό μου «λεωφορείο» έχει προορισμό τις καρδιοχειρουργικές γειτονιές του κόσμου, θα κάνω πάντα μια στάση να συναντώ εσένα και όσους εκλεγούν, ανεξάρτητα παράταξης, για δημιουργικές συζητήσεις και δράση. Γιατί είναι στο γονίδιό μας. Και πάλι καλή δύναμη και επιτυχία!

Με αγάπη, Σωτήρης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass