Η μάχη της κάλπης

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2019 15:40

Τούτες τις μέρες οι ακοές μας βομβαρδίζονται ακατάπαυστα από τα συνθήματα και τα σαλπίσματα που εκπέμπονται σταθερά από τις ντουντούκες των επιτελείων των κομμάτων.

Τα τηλεοπτικά παράθυρα, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες καθώς και κάθε άλλο είδος μαζικής ενημέρωσης, έχουν ως πρώτο πλάνο και προτεραιότητα, στην ειδησιογραφία τους, τις επικείμενες εκλογές. Σε λίγο καιρό όλοι μας θα βηματίζουμε με δέος και λαχτάρα ψυχής προς τις κάλπες. Στον τόπο της μεγάλης και εξουσιαστικής δύναμης, που μας προσφέρει η λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Στην κάλπη. Για να εκφράσουμε ελεύθερα, αβίαστα, ανεπηρέαστα, αποκλειστικά και μόνο τη δική μας βούληση στους ανθρώπους που θέλουμε να μας διοικήσουν, στους αντιπροσώπους του έθνους μας. Στους ανθρώπους που θα στείλουμε στη Βουλή για να υλοποιήσουν τα οράματά μας, τις ελπίδες μας, τις προσδοκίες και τις χαρές μας. Μας καθηλώνει το γεγονός. Δύναμη υπερούσια καθαιρεί το πνεύμα μας. Και ορμή ανίκητη διοχετεύει τα αισθήματά μας, στην εκτέλεση του υψηλότερου λειτουργήματος, που μας παρέχει η δημοκρατία μας, να αποφασίζουμε οι ίδιοι, τον τρόπο που θέλουμε να κυβερνηθούμε και τους ανθρώπους που θα μας εκπροσωπήσουν στη θέληση και την πορεία μας αυτή. Το ερώτημα που με συνέχει και με πιέζει είναι τούτο: Πατούμε το 2019 μετά Χριστό και βηματίζουμε με βήμα γοργό, έχουμε πίσω μας χιλιετίες δημιουργίας και αποτυχιών. Προβολής στο στερέωμα πολιτικών του πνεύματος, της προσφοράς και της θυσίας προς τον άνθρωπο και μεις ζούμε και πνιγόμαστε μέσα στην ασάφεια και τη σύγχυση. Δεν μπορέσαμε μέχρι σήμερα να διαχειριστούμε το ύψιστο δικαίωμά μας, μέσα στη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Τη δύναμη της ψήφου μας. Το ισχυρό αυτό όπλο που έχουμε στα χέρια μας . Το πρώτο κυρίαρχο στοιχείο στη δομή και τη λειτουργία της δημοκρατίας μας στη χώρα. Δυστυχώς μια μεγάλη μερίδα του λαού δεν μπόρεσε ποτέ να περιφρουρήσει το δικαίωμά της αυτό, ώστε να παραμείνει αλώβητο στα χέρια του λαού μακριά από την εξάρτηση της πολιτικής εξουσίας, ώστε να εκδηλώνεται κάθε φορά που χρειάζεται , ελεύθερο και ακηδεμόνευτο από οποιαδήποτε επιρροή.

Διατηρώ στη μνήμη μου ζωηρές τις εκλογικές αντιμαχίες της δεκαετίας του ‘50 και του ‘60, όταν η ευαίσθητη λαϊκή ψυχή που συγκινείται και αναπτερώνεται μπροστά στην πιστότητα και την ιερότητα της εκλογικής αυτοσυνειδησίας, ζητούσε συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις να ανυψώσει στο υψηλότερο βάθρο της εκλογικής προτίμησής της. Βρέθηκε αντιμέτωπη στην πεισματική εμμονή της τότε πολιτικής ηγεσίας του τόπου, που την έσπρωχνε με βιαιότητα και την κατηύθυνε να δώσει ψήφο προτίμησης και εμπιστοσύνης σε μετριότητες και αναξιότητες του δικού της χώρου, παραβιάζοντας κατάφωρα το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Τα σκοτεινά σενάρια που γράφτηκαν και ενεργοποιήθηκαν τότε δεν υπάρχουν σήμερα. Τώρα ο λαός είναι ελεύθερος να εκφρασθεί, όπως θέλει και επιθυμεί ο ίδιος. Να αναμετρηθεί με αυτούς που θεωρεί υπαίτιους της συμφοράς του. Να έλθει στην επιφάνεια η αλήθεια. Η διαφθορά αυτών που τον κυβέρνησαν και το έλλειμμα του ήθους και του ύφους τους. Δυστυχώς ο λαός μας είναι ευάλωτος. Ευκολόπιστος. Συμφεροντολόγος. Αδύναμος και ανίκανος να αντισταθεί και να απορρίψει τα δελεαστικά σαλπίσματα και τις υποσχέσεις των κομμάτων, που δεν είναι τίποτε άλλο, παρά δολώματα για την άγρευση της λαϊκής ψήφου και του εγκλωβισμού του λαού, στα δικά τους σχέδια και επιθυμίες. Θα υπογραμμίσω με ιδιαίτερη έμφαση, ότι ο λαός πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν είναι εξάρτημα κανενός πολιτικού κομματικού μηχανισμού, που επωμίστηκε το βάρος και την ευθύνη της κατήχησής του και της οδήγησής του στα δικά του κομματικά στεγανά με προσανατολισμό και προτεραιότητα την κατάκτηση της εξουσίας προς δικό τους όφελος και όχι χάριν του λαού. Ο λαός οφείλει τώρα που θα κληθεί να ασκήσει το υπέρτατο δικαίωμά του, της εκλογής των αντιπροσώπων του έθνους, να φανεί ώριμος και γόνιμος διαχειριστής της προσωπικής του ψήφου. Και μπορεί να το πράξει αυτό. Υπάρχουν χαρισματικοί και ακούραστοι πολιτικοί, φλογεροί εργάτες στην υπηρεσία του λαού. Γνωστοί και πέρα από τα όρια της βουλευτικής τους προσφοράς, που έδωσαν το στίγμα της γνώσης των προβλημάτων που απασχολούν το λαό. Απεξαρτημένοι από τη μαγεία της χλιδής. Φωτισμένοι διαχειριστές της θέλησης και της λαχτάρας του λαού. Πολιτικοί που βημάτισαν και είναι αποφασισμένοι να ξαναβηματίσουν διακριτικά και άφοβα με σεμνότητα και ταπείνωση τον δρόμο που θέλει και επιθυμεί ο λαός. Έτοιμοι να συναναστραφούν με τον λαό. Να απολογηθούν ενώπιόν του. Και να δείξουν την αγάπη τους και την προσήλωσή τους.

Δουλεύοντας μέσα μου αυτή τη σύνθεση δεν μπορώ παρά να συντονιστώ με την άποψη, ότι η μάχη των επικείμενων εκλογών αφορά τον λαό και μόνο. Οφείλει με ηρεμία, ψυχική γαλήνη και υπευθυνότητα να πάρει μία ορθή και σοφή απόφαση. Η τύχη και η περαιτέρω πορεία του είναι στα δικά του χέρια. Ας την εκμεταλλευθεί για να δει καλύτερες μέρες στη ζωή του.

Από τον Αθανάσιο Φώτο, επί τιμή δικηγόρο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass