Οι αιτίες της καταστροφής.

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2015 8:25

* Του Άγγελου Γ. Αγοραστού, διδάκτορα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Αρκετά χρόνια πριν, ένας από τους διευθυντές της Περιφέρειας Θεσσαλίας μπαίνει στο γραφείο του Περιφερειάρχη και του λέει: «θα ήθελα να με μετατάξετε στο Υπ. Οικονομικών, έστω ως καθαρίστρια!» Εμβρόντητος ο Περιφερειάρχης ψελλίζει: «Τι λες; Γιατί;» «Διότι παίρνουν πιο πολλά λεφτά από μένα!»

Δεν είναι ανέκδοτο. Είναι η τραγική πραγματικότητα του Ελληνικού δημοσίου. Ένα δημόσιο που δεν γνωρίζει ούτε πόσα λεφτά πληρώνει τους υπαλλήλους του και κάθε χρόνο τους στέλνει έγγραφο ζητώντας τους να το ενημερώσουν ποιες είναι οι αποδοχές τους! Υπάρχουν διευθυντές που δεν μιλούν σωστά την Ελληνική γλώσσα! Γίνονται κρίσεις (όταν και αν γίνονται) και οι κρινόμενοι υπάλληλοι έχουν πιο πολλά προσόντα από τους κριτές τους! Υπάλληλο με διδακτορικό και βιογραφικό 10 σελίδων τον αξιολογεί μία εξουσιολάγνα μετριότητα ελαχίστων προσόντων με εμφανές κόμπλεξ λόγω της συνειδητότητας της κατωτερότητας του!

Το 15% των υπαλλήλων είναι διορισμένοι με πλαστά πτυχία ή επίορκοι και δεν τιμωρείται κανείς! Οι Δ.Υ. είναι διπλάσιοι σε αριθμό απ’ όσους χρειάζεται για να λειτουργήσει το κράτος. Από το δήθεν «ενιαίο» μισθολόγιο εξαιρέθηκαν τα κρατικοδίαιτα θρεφτάρια των ΔΕΚΟ, του Φωτόπουλου και των εργατοπατέρων, δηλαδή οι υψηλόμισθοι! Δεν υπάρχουν στα νοσοκομεία αρκετοί γιατροί και νοσηλευτές αλλά δεκάδες κηπουροί χωρίς να υπάρχει κήπος, και πλήθος υδραυλικών και όταν χαλάσει το καλοριφέρ οι Διοικητές τους – γλοιώδη κομματόσκυλα – φωνάζουν εργολάβο! Ούτε το CNN δεν έχει όσους υπαλλήλους έχει η ΕΡΤ, ενώ αυτοί της ΔΕΗ είναι όσοι ο πληθυσμός των νησιών Φερόε!

Και επειδή οι αριθμοί λένε την αλήθεια: Τα 35 από τα συνολικά 48 δις των κρατικών εσόδων πηγαίνουν σε μισθούς και συντάξεις και αποτελεί πανευρωπαϊκό, ίσως και παγκόσμιο ρεκόρ! Έχουμε 5,3 εκ ανθρώπους (3 εκ. συνταξιούχους, + 1,5 εκ ανέργους + 800.000 Δ.Υ.) που πληρώνονται από την πραγματική παραγωγή 1,5 εκ εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που είναι οι μόνοι που ΔΕΝ έχουν εργοδότη το κράτος!

Ο Κρατισμός είναι αποτέλεσμα της αριστερής παρασιτικής ιδεολογίας, όχι μόνον της σημερινής, αλλά όλων των κυβερνήσεων από την μεταπολίτευση, που θεωρεί ότι τον μισθό στο τέλος του μήνα τον φέρνει ο πελαργός. Το δημόσιο δεν παράγει τίποτα, εκτός από γραφειοκρατία. Αποτελεί το «αναγκαίο κακό» για να λειτουργήσει ένα κράτος. Για να παραχθεί πλούτος χρειάζονται επιχειρήσεις, βιομηχανίες, έμποροι, ιδιωτική πρωτοβουλία, σπάσιμο των κρατικών μονοπωλίων, κίνητρα για κέρδος. Το κέρδος είναι η κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης και ας έχουν αλλεργία στη λέξη οι μπολσεβίκοι. Πουθενά δεν φυτρώνουν λεφτόδενδρα όπως πιστεύει η αριστερή μπαρουφολογία, για να διορισθούν όλοι οι Έλληνες στο Δημόσιο.

Αν προσθέσουμε και την κρατικοδίαιτη ολιγαρχία καναλαρχών – μεγαλοεργολάβων συμπληρώνεται η εικόνα της παρακμής. Την ολιγαρχία που δεν «άγγιξε» καμία κυβέρνηση και που θα «τσάκιζε» η Πρώτη Φορά Αριστερά. Πώς; Χτίζοντας και άλλους σταθμούς διοδίων στον παράδρομο (!) του Ευαγγελισμού και στον Πλαταμώνα για τον Μπόμπολα;

Η άλλη αιτία της κατάρρευσης είναι οι ευνοημένες συντεχνίες του πελατειακού μηχανισμού (βλέπε ευγενή ταμεία) που έχουν παρασιτικά έσοδα κυρίως από φόρους υπέρ τρίτων. Είναι τα κλειστά επαγγέλματα εις βάρος των πολλών (άδειες ταξί, χερσαίες και θαλάσσιες μεταφορές), με καθορισμένες αμοιβές για να μην χτυπιούνται οι τιμές (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί), και να μεταβιβάζουν το δικαίωμα στην αγορά εργασίας με κληρονομική διαδοχή στους απογόνους τους (φαρμακεία). Ότι ο Μεσαίωνας και η φεουδαρχία τελείωσαν εδώ και αιώνες, δεν τους το είπε κανείς; Και αυτά τα «βασιλικά» προνόμια των λίγων αποτελούσαν κόκκινη γραμμή της Πρώτης Φοράς Αριστερά! Αιδώς σύντροφοι. θα σηκωθεί ο Λένιν από τον τάφο του.

Οι δανειστές, επιτέλους το ξεκαθάρισαν: δεν θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τις μητέρες ανηλίκου που βγήκαν στη σύνταξη στα 32, τους ψευτοανάπηρους, τους αντιστασιακούς γεννηθέντες το 1934, τις ανύπαντρες θυγατέρες και τις συντάξεις των 42χρονων «γερόντων». Εξ’ αρχής, όλα τα μέτρα των Τροικανών ήταν σωστά. Το ΔΝΤ ποτέ δεν ζήτησε την επιβολή φόρων. Ζήτησε μεταρρυθμίσεις ενάντια στον Κρατισμό και στις ευνοημένες Συντεχνίες. Αν τις εφαρμόζαμε δεν θα χρειάζονταν κανένας φόρος. Μόνον τα ταμεία ασφάλισης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων της ΔΕΗ και του ΟΤΕ κοστίζουν στο κράτος 1,1 δις ετησίως, δηλαδή τον μισό ΕΝΦΙΑ. Αν είχαν φιλότιμο οι σπιθαμιαίοι πολιτικοί μας, θα μπορούσαν για να σώσουν το ΕΚΑΣ, να έκοβαν τα 100.000 ευρώ αφορολόγητα των βουλευτών και τις διπλές συντάξεις τους, τα 17.500 μηνιαίως των Ευρωβουλευτών και τους 16.000 (!) συνταξιούχους της βουλής.

Και ποια η εύκολη λύση; Η απάτη των ισοδυνάμων μέτρων: Φόροι, φόροι, φόροι. Είναι και το μόνο, αλλά μεγάλο λάθος των Τροικανών. Δεν έπρεπε ποτέ να αποδεχθούν την απάτη των ισοδυνάμων μέτρων, έπρεπε από την αρχή να είχε ξεκαθαριστεί ότι δεν γίνονται δεκτά ισοδύναμα και να μην επιτραπεί καμία παρέκκλιση από το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Ίσως σήμερα οι θυσίες που ούτως ή άλλως υποστήκαμε ως λαός να είχαν πιάσει τόπο.

Οι δε ατομικές μας ευθύνες είναι τεράστιες. Οι πολιτικάντηδες δεν εξέθρεψαν τον Κρατισμό και τις Συντεχνίες από μόνοι τους, αλλά επειδή εμείς τους το ζητήσαμε. Λειτουργούμε όχι ως πολίτες, αλλά ως κομματόσκυλα που χρωστάμε την ευγνωμοσύνη του ανάξιου στο πολιτικό μόρφωμα που μας βόλεψε, και ως εκδιδόμενες πόρνες που πουλάμε την ψήφο μας σε όποιον μας τάξει τα πιο πολλά: Λεφτά υπάρχουν - Ζάππεια - Η ελπίδα έρχεται. Άθλιοι απόγονοι, ενδόξων προγόνων. «Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα, είναι συνεργός τους!» (George Orwell).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass