Βαριά ευθύνη των Ελλήνων πολιτικών για τα νησιά του Αιγαίου

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2019 16:30

Επί χρόνια στα νησιά μας συντελείται ένα πολιτικό ατόπημα, μια εθνική σύγχρονη τραγωδία, ένα στρατηγικό λάθος χωρίς προηγούμενο που πιθανότατα σε 1-2 δεκαετίες να οδηγήσει σε μια νέα Εθνική καταστροφική ήττα, μεγέθους Μικρασιατικής. Δεν μπορεί το πολιτικό σύστημα να αδυνατεί να προστατεύσει τα νησιά μας από την αλλοίωση του πληθυσμού που υφίστανται μήνα με τον μήνα, χρόνο με τον χρόνο!

Δεν είναι καθόλου τυχαία τα σχέδια που παρουσιάζονται από την Τουρκική πλευρά για διχοτόμηση του Αιγαίου, ενώ παράλληλα βλέπουμε την υλοποίηση του σχεδίου τους με «κατάκλυση» των νησιών από ομόθρησκούς τους .

Άραγε η Ελληνική Πολιτεία τι άλλο περιμένει να δει για να κινητοποιηθεί; Tο Ελληνικό Κράτος τι κάνει για να προστατεύσει τους λίγους ακρίτες που ζούνε στα νησιά μας που σε μικρό ιστορικά χρονικά ορίζοντα θα είναι μειοψηφία στα νησιά του Αιγαίου;

Πόσο ατάραχοι, στωικοί και ακήδευτοι είμαστε ως Έλληνες, όταν είμαστε μάρτυρες μιας τραγικής Ελληνικής πραγματικότητας που δεν μας αγγίζει προσωπικά! Τα νησιά μας στενάζουν, οι κάτοικοι δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ζήσουν με ποιότητα κάτω από τις πιεστικές σημερινές συνθήκες με τις μεταναστατευτικές ροές που είναι υπέρογκες με συγκεκριμένο στρατηγικό στόχο.

Πόσο πιο μεγάλες είναι οι ευθύνες των πολιτικών που διοικούν τη χώρα μας από τότε που ξεκίνησε το συγκεκριμένο πρόβλημα αλλοίωσης του νησιωτικού πληθυσμού!

Τα νησιά μας είναι η προμετωπίδα του πολιτισμού μας καθώς και της τουριστικής μας «βιομηχανίας». Πάνω απ’ όλα όμως είναι οι ακριτικές ναυαρχίδες του Αιγαίου που φυλλάτουν Θερμοπύλες. Είναι η πρώτη γραμμή της εθνικής κυριαρχίας μας και δεν νοείται να κινδυνεύουν από αλλοίωση πληθυσμού ή να φέρουν τόσα πολλά εσωτερικά, καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν από τους μετανάστες και τα έχει επιτρέψει η Πολιτική Εξουσία!

* Από τον Μάριο Ξηρομερίτη

* Ο Μάριος Ξηρομερίτης είναι δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass