ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Τα ρεφλέξ του κ. διευθυντή Εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2019 16:30

Κύριε Διευθυντά,

«Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις». Εντάξει με τις μεγάλες μπουκιές, καλά τα πάω αλλά με τις μεγάλες κουβέντες, δεν μπορώ να κρατηθώ και αναγκαστικά θα αυτοαναιρεθώ.

Δήλωσα πριν λίγες μέρες ότι δεν θέλω να σχολιάσω την πειθαρχική ποινή του προϊσταμένου μου Διευθυντή ΔΔΕ Λάρισας. Δικαίωμά του (;) να μην αναφέρει τίποτα για την ουσία του δημοσιεύματος έστω αν είναι ΑΛΗΘΕΣ ή ΨΕΥΔΕΣ. Δικαίωμά του (;) να παραβιάζει νόμους και διαδικασίες. Διευθυντής ΔΔΕ είναι άλλωστε. Δικαίωμά του να αυτοπροσδιορίζεται "αριστερός και δημοκράτης" (έστω και διαμέσου της παρατεταμένης αξυρισίας του μόνο).

Αλλά αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι η ταχύτητά του (τα ρεφλέξ θα λέγαμε με ποδοσφαιρικούς όρους ).

Προσέξτε λοιπόν: έγραψα - κατήγγειλα κάτι σοβαρό κατά τη γνώμη μου στα τέλη Ιουλίου 2019 (ιδιαίτερα επωφελής απόφαση από μέλος του ΠΥΣΔΕ για αυτήν και τον σύζυγό της, βελτίωση οργανικής θέσης, συμμετείχε στη συνεδρίαση και αποφάσιζε για τον εαυτό της και τον σύζυγό της). Επιβάλλει την ποινή του μετά από 2 μήνες, περίπου την 1η Οκτωβρίου 2019. Μέσα σε δέκα μέρες διέταξε ως εκκαθαριστής της ΔΔΕ Λάρισας, την κράτηση του προστίμου απ' τον μισθό μου, άργησε να στοιχειοθετήσει την ποινή μου (2 μήνες) αλλά για την είσπραξη (10 μέρες) αρκετά καλός χρόνος αντίδρασης (ρεφλέξ).

Θα ήταν όλα μια χαρά αν είχε και τα ίδια ρεφλέξ και ως προς τις υποχρεώσεις του ως εκκαθαριστής της ΔΔΕ, ως αριστερός, ως δημοκράτης, ως διευθυντής της ΔΔΕ Λάρισας που νοιάζεται για τα εύλογα αιτήματα των υφισταμένων του. Με αίτησή μου στις 20-10-2018 (αρ πρ 349), 26-10-2018 (αρ.πρ.356) και 15-3-2019 (αρ.πρ.5860):

-Τον ρωτώ, ποιοι, εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να παρευρεθούν (ειδικότητες) στις παρελάσεις καθώς και ποια είναι η προβλεπόμενη κατά τον νόμο αποζημίωση λόγω αργίας. Του ζητώ να γίνει σαφής, αλλά πάλι απαντά άλλα αντί άλλων.

-Στις 15-3-2019 του ζητώ να μεριμνήσει για την καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης. Η α.α. κα Ηλιάδη άμεσα (και προς τιμήν της) διαβίβασε τα αιτήματά μου στο Υπουργείο Παιδείας, ως όφειλε.

Αλλά από τότε κι ενώ προσήλθε στην υπηρεσία του ο κ. Διευθυντής ΔΔΕ Λάρισας και εκκαθαριστής της ΔΔΕ Λάρισας ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Χαθήκανε και τα ρεφλέξ και η ταχύτητα.

12 ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αν δικαιούμαστε ή δεν δικαιούμαστε) από τον εκκαθαριστή της ΔΔΕ Λάρισας κ. Καψάλη όταν τίθεται θέμα νόμιμης αποζημίωσης σε υφισταμένους του υπαλλήλους.

8 ΜΕΡΕΣ απ' την επιβολή της αυθαίρετης και κατασκευασμένης ποινής ως την παρακράτηση του προστίμου από τον μισθό μου. Δεν νομίζετε κι εσείς ότι είναι αρκετά δυσανάλογα τα νούμερα (8 μέρες) με (12 μήνες και βάλε) για να είναι "αριστερό" και "δημοκρατικό" όλο το σκηνικό που σας προανέφερα.

Διονύσης Διονυσίου, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass