Οι ηλικιωμένοι και οι Τράπεζες

Δημοσίευση: 15 Νοε 2019 17:48

Συμπολίτης μας συνταξιούχος, καρκινοπαθής 84 ετών, πήγε στο κατάστημα μεγάλης τράπεζας για να αναλάβει λίγα χρήματα από τις λίγες καταθέσεις του.

Ώρα εισόδου αναγραφόμενη στο σημείωμα προτεραιότητας 10.15’ π.μ. Περίμενε τη σειρά του καθήμενος ευτυχώς σε ένα από τα λίγα καθίσματα της αίθουσας σε σχέση με τους κάθε μέρα πολλούς επισκέπτες της Τράπεζας. Το σημείωμα προτεραιότητας έγραφε «χρόνος αναμονής 54’ λεπτά».

Πολλοί στέκονταν όρθιοι, γιατί οι θέσεις ήταν κατειλημμένες. Ήταν σχεδόν όλοι οι άνδρες ασπρομάλληδες. Αλλά και οι γυναίκες φαίνονταν ηλικιωμένες εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις.

Από τις πέντε θυρίδες εξυπηρέτησης λειτουργούσε μόνο μία. Στις 12.30’ ο 85άρης με είδε να εισέρχομαι στην Τράπεζα. Με γνώρισε και μισοκαθισμένος μου είπε: «Περιμένω 2,5 περίπου ώρες. Δεν μας λυπούνται; Δεν βλέπουν τα γεράματά μας; Τι κακό τους κάναμε για να μας ταλαιπωρούν τόσο πολύ; Τους εμπιστευόμαστε τα λίγα χρήματά μας. Τα εκμεταλλεύονται όπως εκείνοι θέλουν. Δεν μας δίνουν ούτε μια δεκάρα τόκο. Κι από ό,τι ακούω παίρνουν και καλούς μισθούς. Δεν μου μένει να κάνω τίποτε άλλο. Θα αλλάξω Τράπεζα. Γράψε δύο λόγια μήπως συγκινηθούν από την ταλαιπωρία μας οι διευθυντάδες τους.

Τις γράφω από καθήκον, με μια παράκληση προς τους υπεύθυνους να δώσουν μια ανθρώπινη λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα για τους ηλικιωμένους. Και μια υπόμνηση: Να μην υποστηρίξουν δικαιολογούμενοι ότι υπάρχουν και ηλεκτρονικοί τρόποι εξυπηρέτησης. Οι άνθρωποι που επιλέγουν τη θυρίδα δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα μέσα αυτά. Γι’ αυτό και επιλέγουν τη βάσανο της πολύωρης ταλαιπωρίας. Και πολλοί απ’ αυτούς είναι μόνοι και έρημοι.

Δεν έχουν τη δυνατότητα εκπροσώπησης, που είναι άλλωστε και επικίνδυνη, γιατί κακά τα ψέματα αλλά αποτελούν και «εκμεταλλεύσιμη ύλη»!

Δεν κατονομάζεται η Τράπεζα. Ελπίζω ότι θα το καταλάβει ο διευθυντής εκείνης στην οποία γίνεται αναφορά.

Τώρα αν συγκινηθεί ή όχι είναι άλλο ζήτημα. Το ότι όμως πρέπει να δώσει κάποια λύση στο πρόβλημα δεν συζητείται.

ΝΕΣΤΩΡ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass