Μάρκετινγκ και επιχειρηματικές ιδέες

ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ 2ου ΙΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 27 Νοε 2019 15:51

Στο πλαίσιο του μαθήματος Μάρκετινγκ της Ειδικότητας Στελέχη Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα της Υγείας, του 2ου Δημοσίου ΙΕΚ Λάρισας, οι εκπαιδευόμενοι παρουσίασαν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες για ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών στον τομέα της Υγείας.

Το Μάρκετινγκ Υπηρεσιών Υγείας, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ΗΠΑ έχει οριστεί ως η δημιουργία, επικοινωνία και παροχή πληροφοριών σχετικά με την υγεία με διαθέσιμες παρεμβάσεις, οι οποίες επικεντρώνονται στον καταναλωτή και είναι βασισμένες στην επιστήμη και σε στρατηγικές που έχουν σκοπό την προαγωγή της υγείας των διαφόρων πληθυσμών.

Ενδεικτικά στο παρόν άρθρο θα αναφερθώ περιληπτικά σε 5 ιδέες που διακρίθηκαν από τους παρευρεθέντες στην παρουσίαση, για την πρωτοτυπία τους και την πλήρη ανάπτυξη των λειτουργιών του σύγχρονου μάρκετινγκ.

Την 1η εργασία που κέρδισε τις εντυπώσεις την παρουσίασε η κα Λαμπροπούλου Αιμιλία και αφορούσε στην παρουσίαση ενός καινοτόμου προϊόντος, το οποίο θα ονομάζεται MS SCAN (Multiple Sclerosis SCANner) και θα έχει τη δυνατότητα να σκανάρει τον εγκέφαλο, την περιοχή του νωτιαίου μυελού, αλλά και ολόκληρης της σπονδυλικής στήλης, προκειμένου να εντοπίζεται η προδιάθεση των ανθρώπων για διαταραχές του νευρικού συστήματος, που ενδεχομένως να συνδέονται με την Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Η 2η εργασία της κας Καγιάννη Όλγας παρουσίαζε τα βήματα δημιουργίας ενός σκευάσματος που θα χορηγείται σε ενήλικες άντρες και γυναίκες και θα στοχεύει στη σταδιακή εξαφάνιση του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων που ευθύνεται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες, αλλά και σε πιο σπάνιες μορφές καρκίνου στις γεννητικές περιοχές αντρών και γυναικών.

Η 3η εργασία της κας Τσιότινου Σταυρούλας παρουσίαζε τη δημιουργία ενός πολυχώρου χαλάρωσης, ευεξίας και καταπολέμησης του εργασιακού και κοινωνικού στρες. Οι νέες εγκαταστάσεις θα είναι σχεδιασμένες, προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες όπως τμήματα γυμναστικής και χορού, εναλλακτικές μεθόδους μασάζ με βότανα, διάφορες εναλλακτικές θεραπείες, ειδική θεραπευτική ιππασία και πολλά άλλα, προκειμένου οι επισκέπτες του κέντρου να εισπράττουν υπηρεσίες αυξημένης φροντίδας για τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας τους.

Η 4η εργασία της κας Τζιότζιου Αθηνάς παρουσίαζε τη δημιουργία μιας σοκολάτας χωρίς ζάχαρη κατάλληλη για ανθρώπους, οι οποίοι επιλέγουν τον σωστό τρόπο υγιεινής διατροφής με προϊόντα χαμηλών υδατανθράκων. Το προϊόν εκτιμάται ότι θα έχει απήχηση στο ευρύτερο καταναλωτικό κοινό μιας και θα είναι προϊόν ανταγωνιστικής τιμής κατάλληλο για υγιεινό τρόπο διατροφής.

Τέλος, η 5η εργασία της κας Γκαραβέλη Ελένης παρουσίαζε τη δημιουργία νέων εφαρμογών για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία θα ειδοποιούν τον οδηγό και τους συνεπιβάτες σε περίπτωση μέθης με ακινητοποίηση του αυτοκινήτου, προκειμένου να αποτρέπονται τα τροχαία ατυχήματα από μέθη.

Όπως προαναφέραμε, οι παραπάνω εργασίες στηρίχτηκαν στις λειτουργίες του σύγχρονου μάρκετινγκ και συγκεκριμένα χρησιμοποίησαν την έρευνα αγοράς, σχεδιασμού του προϊόντος ή της υπηρεσίας που πρότειναν, την τιμολογιακή πολιτική και την πολιτική διανομής των προϊόντων/υπηρεσιών, καθώς και την πολιτική επικοινωνίας, προκειμένου το τελικό προϊόν ή η υπηρεσία να φτάσει στον τελικό καταναλωτή.

Οι εκπαιδευόμενοι ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους θα έχουν αφομοιώσει τεχνικές που στηρίζονται τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό υπόβαθρο και θα μπορούν να απορροφηθούν από επιχειρήσεις, οι οποίες θα εφαρμόσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες συνεισφέροντας στην κοινωνία και ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας, πρακτικές ικανές για την προώθηση προληπτικών μέτρων υγείας.

 

Από τον Γιάννη Χαρ. Λαμπρόπουλο

* Ο Γιάννης Χαρ. Λαμπρόπουλος είναι εκπαιδευτικός, υπ. διδάκτορας Διοίκησης Επιχειρήσεων Παν. Πατρών και Ιατρικής Παν. Θεσσαλίας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass