ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2020 19:09
*ΩΣ μηχανικοί αμφότερες αλλά και στελέχη της ΝΔ τόσα χρόνια τώρα, έχουν εύκολη τη συνεννόηση η Ρ. Καραλαριώτου με τη Μ. Καμηλαράκη.  Ζ. *ΩΣ μηχανικοί αμφότερες αλλά και στελέχη της ΝΔ τόσα χρόνια τώρα, έχουν εύκολη τη συνεννόηση η Ρ. Καραλαριώτου με τη Μ. Καμηλαράκη. Ζ.

Μαλακώνει

*ΚΙ ο χειμώνας συνεχίζει να το πηγαίνει λάου-λάου. Εντάξει κρύο τα πρωινά αλλά δύσκολα να πέσει κάτω από το μηδέν στην πόλη.

Κι όσο περνάει η ώρα ο καιρός να μαλακώνει, μπορεί να μην είναι και για κοντομάνικα βέβαια, αλλά αρκετοί Λαρισαίοι κυκλοφορούν με ανοιχτά τα μπουφάν το μεσημεράκι. Αν είχε και λιακάδες αντί για συννεφιά θα επρόκειτο για τις Αλκυονίδες.

Ζ.

 

Αλα ελληνικά

*ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ναι αλλά τους κακοφαίνεται, μην το παρακάνουμε κιόλας, δεν το αντέχουν, τους πέφτει βαριά, σαν τα κουκιά; Βρέθηκε πρόσωπο κοινής αποδοχής για ΠτΔ αλλά μη φτάσουμε και σε κολλητιλίκια…

Έτσι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου υπογράμμιζαν ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ στριμώχτηκε και αναγκάστηκε να υποστηρίξει την επιλογή Μητσοτάκη». Στενοί συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα σημείωναν ότι «ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να στηρίξει μια επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, που το 2018 την είχε προτείνει για πρόεδρο του ΣτΕ». (Ο ένας κατηγορεί τον άλλο για κωλοτούμπα).

Ζ.

 

Ανησυχία

ΠΕΡΑΣΕ ένας μήνας από τη διενέργεια των εκλογών στην ΕΛΜΕ Λάρισας και όλες οι μέχρι τώρα συνεδριάσεις για τη συγκρότηση του Προεδρείου απέβησαν άκαρπες, τουτέστιν δεν βγήκε καπνός… Στις 22 του μηνός θα γίνει η τέταρτη προσπάθεια και ήδη η ανησυχία στις παρατάξεις είναι έκδηλη. Ποιοι και γιατί βάζουν τρικλοποδιές; Όχι τίποτε άλλο, υπάρχει και κακό προηγούμενο.

Ν.Π.

 

Άλλα μεγέθη

*- ΜΕ Αντρέα, έλεγε χθες ο πασοκτζής, τώρα οι αντιμαχόμενοι στη Λιβύη θα βρίσκονταν στον Αστέρα Βουλιαγμένης για τις διαπραγματεύσεις τους. Ίσως και στην Ελούντα. (Ψέματα;)

Ζ.

 

Εξελίξεις

*ΣΕ συμβιβασμό ήρθαν κυβέρνηση και αντιεξουσιαστές σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση των καταλήψεων στο Κουκάκι, επί των οδών Ματρόζου κλπ. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι αντιεξουσιαστές δεσμεύθηκαν να πραγματοποιούν κρατήσεις στην πλατφόρμα του Airbnb για τα διαμερίσματα που θα καταλαμβάνουν στο Κουκάκι, δίχως να καταβάλλουν ωστόσο κάποιο αντίτιμο. Από την πλευρά της, η Αστυνομία θα σταματήσει τις εφόδους και τις λοιπές επιχειρήσεις στην περιοχή, ενώ τέλος η ίδια η Airbnb θα λάβει ως αποζημίωση την εκμετάλλευση ολόκληρης της συνοικίας της Κολοκυνθούς για 99 χρόνια. (Ραγδαίες οι εξελίξεις, το Κουλούρι στο μετερίζι της ειδησεογραφίας).

***

*ΕΠΙΣΗΣ: Η Κεντρική πλατεία της Τρίπολης, στην Αρκαδία, αλλάζει και επίσημα όνομα από αύριο σε «πλατεία Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ», σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία έγινε πανηγυρικά δεκτή από σύσσωμο τον λαό της πόλης αλλά και αναμφίβολα της χώρας. Σύμφωνα μάλιστα με πηγές κοντά στον Δήμο Τρίπολης, η πρώην «πλατεία Αγίου Βασιλείου» ή «πλατεία Γεωργίου Β’» θα αναμορφωθεί ώστε να δημιουργηθεί στο κέντρο της μια μεγάλη έκταση με άμμο. Εκεί, μια φορά τον μήνα θα τοποθετούνται σκηνές όπου θα μπορούν να διανυκτερεύουν όσοι κάτοικοι θέλουν να περάσουν μια «βραδιά βεδουίνων» κάτω από τα αστέρια της πρωτεύουσας της Αρκαδίας.

Είναι γνωστό σε όλους πως οι λαοί της Λιβύης και της Ελλάδος έχουν αναπτύξει έναν άρρηκτο δεσμό από αρχαιοτάτων χρόνων, ο οποίος συνεχίστηκε με τη στενή φιλία των μακαριτών Α. Παπανδρέου και Μ. Καντάφι. Σίγουρα θα το θυμούνται οι παλαιότεροι, αλλά το μακρινό 1981, όταν η Λιβύη είχε συμμετάσχει για μία και μοναδική φορά στη Eurovision, είχε ανταλλάξει δωδεκάρια με την Ελλάδα.

Ζ.

 

Στο μπλέντερ

*ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ η καταδίκη της επίθεσης του ‘’Ρουβίκωνα’’ με μπογιές στα γραφεία αθηναϊκών εφημερίδων. Δεν λειτουργεί έτσι η Δημοκρατία. Ωστόσο το συμβάν έγινε αφορμή να πληροφορηθεί και το ευρύ κοινό ότι στον ίδιο επιχειρηματικό εκδοτικό όμιλο ανήκουν οι εφημερίδες «Δημοκρατία» και η πατροπαράδοτη «Εστία», αλλά μαζί και η σκανδαλοθηρική «Espresso», ναι. Αλλά και η «Ορθόδοξη Αλήθεια», βεβαίως καθώς και η αθλητική «Live Sport». Περίεργος συνδυασμός; Όλα στο μπλέντερ. Πώς γίνεται; Προφανώς και δεν υπάρχουν αναγνώστες που διαβάζουν και το ένα και το άλλο. Δημοσιογράφοι που να γράφουν κι εδώ κι εκεί, απίθανο. Μπίζνες ‘’με απ’ όλα’’ όμως, γίνονται.

Ζ.

 

Άλλαξαν

*ΠΡΩΤΗ φορά εκτός έδρας. Απόψε Σαββατόβραδο η πίτα του Επιμελητηρίου Λάρισας. Και μετά από πολλές-πολλές δεκαετίες η εκδήλωση δεν θα λάβει χώρα στην αίθουσα του κτιρίου του, επί της Παπακυριαζή 44 αλλά στον πολυχώρο «Θεσσαλία» στη Γιάννουλη. Για διευκόλυνση των προσερχομένων.

Ζ.

 

Λάρσα, Λάρσα…

*Η Λάρισα είχε την τιμητική της αυτή την εβδομάδα στο ριάλιτι μόδας «Shopping Star». Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα αλλά και τα σχόλια στο ίντερνετ, της κακομοίρας. Το ίδιο και στο τηλεοπτικό πλατό, πολύ σκληρές οι καμπίσιες, σκέτο Διαφάνι.

Από τις πέντε διαγωνιζόμενες παίκτριες, στο «Star Channel» οι τέσσερις Λαρισαίες και η μία Καρδιτσιώτισσα. Διαγωνίζονταν για το ποια θα ντυθεί πιο κατάλληλα για «Πρώτο Τραπέζι Πίστα». Όχι να κάνει το τραπέζι, να πάει στα μπουζούκια. Βρήκαν τόπο οι Αθηναίοι. Λειτούργησε και η ντοπιολαλιά, χαμός έγινε.

***

*ΟΙ τέσσερις Λαρισαίες συστήθηκαν ως εξής: Μαρία 32 παντρεμένη, ένα παιδί, ιδιωτική υπάλληλος. Λώρα 24, σε σχέση, κομμώτρια, Ομορφοχώρι. Θεανώ 48, σε σχέση δύο παιδιά, ιδιωτική υπάλληλος. Κερασούλα 46, ελεύθερη, ιδιωτική υπάλληλος. (Νικήτρια αναδείχθηκε χθες τελικά η Λώρα).

Ζ.

 

Στου ποταμού…

*ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ όλων των κομμάτων παρόντες αλλά και σύμπασα η τοπική αυτοδιοίκηση της Θεσσαλίας, οι επιστημονικοί φορείς αλλά και οι εκπρόσωποι των αγροτών σε πλήρη σύμπνοια. Ε, κάτι θα κατάλαβαν οι κυβερνώντες που συγκάλεσαν τη σύσκεψη για τον Αχελώο.

***

*ΚΑΙ συμπέρασμα; Δεν φάνηκε να προκύπτει κάτι συγκεκριμένο. Παρά μονάχα ότι θα πάει το θέμα στη Βουλή, πράγμα το οποίο ορισμένοι επαίνεσαν, σαν έτοιμοι από καιρό. Και; Σε τι θα βοηθήσει η συζήτηση εκεί, που θα τοποθετηθούν κόμματα, πολιτικοί αρχηγοί και βουλευτές… Μονάχα η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί. Λογικό να θέλουν οι κυβερνώντες να τον εκθέσουν στους Θεσσαλούς, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το κάνει και μόνος του καθώς θα προχωράει η υπόθεση.

Θα μπορούσε επομένως ο εκ δεξιών του υπουργός, Γ. Γεραπετρίτης, να επιβεβαιώσει τουλάχιστον την πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού από τα Τρίκαλα, ότι θα προχωρήσει τα έργα στον Αχελώο. Και τη Μεσοχώρα και τη Συκιά. (Την ήξερε όμως;)

***

*ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΩΣ στα θετικά της σύσκεψης ότι ο αρμόδιος υπουργός ανέλαβε να προωθήσει τα εκ των ουκ άνευ έργα συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης στη σήραγγα Δρακότρυπας και στο φράγμα Συκιάς, που αλλιώς θα σαρίσουν και θα έχουν και ευθύνη δηλαδή μετά οι αρμόδιοι. Επίσης στα συν και η ανακοίνωση ότι τα Σχέδια Διαχείρισης της Λεκάνης Απορροής Πηνειού, θα αναθεωρηθούν ώστε να συμπεριλαμβάνουν μεταφορά νερού από τον Αχελώο. Μέχρις εκεί…

 

…την όχθη

*ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ στοιχεία η πρόταση Κ. Αγοραστού, προχωρήστε-εσείς- δώστε-και-σε-μας-κομμάτι-να-το-κάνουμε-όπως-με-την-Κάρλα. Καθώς και η πρόταση Χρ. Κέλλα να οριστεί Συντονιστής του έργου του Αχελώου που να αναλάβει συνολικά την ευθύνη για να το τρέξει. (Αυτοί τα είπαν…)

***

*Ο Μ. Χαρακόπουλος που έπαιξε ρόλο στη σύγκληση της σύσκεψης, ευχήθηκε να αποδειχθεί αυτή «ιστορική όχι μόνο γιατί για πρώτη φορά όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί κάθονται στο ίδιο τραπέζι με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Θεσσαλίας. Θα είναι ιστορική αν δρομολογήσει την απεμπλοκή των έργων του Αχελώου που δύο γενιές αναμένουν την ολοκλήρωσή τους». (Ναι αλλά…).

***

*ΠΑΡΟΥΣΑ φυσικά η Λαρισαία πολιτευτής της ΝΔ Αθηνά Σιαφαρίκα, καθότι σύμβουλος του οικοδεσπότη Γ. Γεραπετρίτη. Έκανε έναν επιγραμματικό απολογισμό. «Στη συζήτηση ακούστηκαν όλοι. Υπουργοί και βουλευτές όλων των κομμάτων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι φορέων. Κοινή διαπίστωση ότι τα υδατικά ελλείμματα της Θεσσαλίας καλούν σε επείγουσα αντιμετώπιση. Ο Αχελώος είναι σημαντικό μέρος της λύσης…» (Κάτι νεότερο;).

***

*ΚΙ ο συνετός Κώστας Γκούμας, αφού συμμάζεψε τους υπερενθουσιώδεις, επισήμανε: «Εκτός από τις κραυγές ορισμένων, που πάντα διαφωνούσαν με τα έργα Αχελώου αλλά και ορισμένων άλλων, που συμφωνούν μεν αλλά διεκδικούν για τον εαυτό τους την ηγεμονία και μοναδικότητα στις απόψεις, ακούστηκαν και πολλές ήπιες και λογικές φωνές». (Μήπως όμως πρέπει να ανεβάσουν τους τόνους οι Θεσσαλοί;).

Ζ.

 

Λέξεις

*ΚΑΠΟΙΟΙ μίλησαν για χρησμό Μητσοτάκη προς τους Τούρκους, όμως που εύκολα ερμηνεύεται: «Θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να μην φτάσουμε να κάνουμε ό, τι χρειάζεται».

***

*ΤΟ δύσκολο το αντιμετωπίζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλού. Ο λόγος για τις αντιδράσεις στους κόλπους της ‘’υγιούς δεξιάς’’ σχετικά με το Μεταναστευτικό και τη νέα Πρόεδρο: «Το ‘πε ο γέροντας... Θα σας κυβερνάει ο Μητσοτάκης αλλά θα ‘ναι σαν ΣΥΡΙΖΑ».

***

*ΧΑΜΕΝΗ από την εξέλιξη με τη νέα Πρόεδρο και η Φ. Γεννηματά. Όχι τόσο γιατί σύρθηκε να πει ναι ενώ δεν ικανοποιήθηκαν οι όροι που είχε υπερηφάνως θέσει, όχι. Αλλά επειδή της έμεινε αμανάτι ο Ε. Βενιζέλος στο κόμμα. Όχι για πολύ ακόμα. Μετακινούμενος όμως…

Ζ.

 

Θαυμαστής

*ΠΟΙΚΙΛΙΑ προσεγγίσεων από δεξιά. Να ο Κώστας Αργυρόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της γαλάζιας αντιπολίτευσης σημειώνει: «Φυσικά υπήρχαν αξιόλογες γυναίκες με γνώση θεμάτων Εξωτερικής πολιτικής και Άμυνας και για να μην κρύβουμε τα λόγια μας όταν υπάρχει Ντόρα Μπακογιάννη όλες οι άλλες είναι λίγες εφόσον έπρεπε να μπει γυναίκα!!!!!!» (Με πέντε θαυμαστικά).

***

*ΤΥΓΧΑΝΕΙ όμως ‘’καραμανλοφύλακας’’, κυριολεκτικά, οπότε επανέρχεται αυτομάτως: «Αν και θεωρώ τη γνώση και τον λόγο του Προέδρου Παυλοπούλου Προκοπίου δύσκολα θα τα ξαναδούμε πρακτικά λόγω και της προηγούμενης σχέσης με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή σαν Πρόεδρο Δημοκρατίας 1980-85 που τον μύησε στα μυστικά του Θεσμού!!!» (Μόνο τρία τα θαυμαστικά).

Ζ.

 

Έθιμα

*ΤΙ συστήματα κι αυτά… Μεγαλομέτοχοι των ΠΑΕ που δεν είναι πρόεδροι. Και δεν παραχωρούν τη θέση για λόγους σεμνότητας, όλο μπροστά πετάγονται, απλώς δεν τους επιτρέπεται. Σύνηθες το έθιμο στη Θεσσαλία, προκύπτει τώρα και στη Θράκη. Όμως και στον Πειραιά δεν πορεύονται αλλιώτικα. Και μετά μιλούν για καθαρό ποδόσφαιρο. Και να που έρχεται η ανατροπή απ’ τη Θεσσαλονίκη. Πρόεδρος ο ιδιοκτήτης της ομάδας που όμως δεν έχει μετοχές, της έδωσε λέει στη γυναίκα του.

Ζ.

 

Διίστανται

*ΕΚΤΙΜΗΘΗΚΕ από τους Λαρισαίους το ότι ο δήμαρχος δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να χειρουργηθεί στη μέση για το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε χρόνια. Ανακοινώθηκε και η διεξαγωγή του χειρουργείου και το εξιτήριό του, όπως συμβαίνει με τα δημόσια πρόσωπα και περαστικά.

***

*ΩΣΤΟΣΟ άνοιξε η συζήτηση.

- Έκανε καλά ο δήμαρχος που διάλεξε ιδιωτικό νοσοκομείο;

- Όπου θέλει πάει ο καθένας, όπου νομίζει καλύτερα.

- Ο δήμαρχος όμως; Που δηλώνει και αριστερός και τάσσεται υπέρ του δημόσιου συστήματος Υγείας. Να ήταν δεξιός θα ήταν ίσως κατανοητό…

- Ο καθένας δικαιούται να επιλέξει τον γιατρό που εμπιστεύεται.

-Ναι αλλά ο δήμαρχος στο ιδιωτικό κι ο κόσμος στο κρατικό; Και να πεις ότι δεν είναι επαρκές το Πανεπιστημιακό… Να είμαστε υπέρ του δημόσιου συστήματος, για τους άλλους όμως; (Κι η συζήτηση συνεχιζόταν, δεν ήταν κάτι απλό).

Ζ.

 

Στα μαχαίρια

*ΓΡΑΦΤΗΚΕ για σκληρή αντιπολίτευση της παράταξης του Αντ. Γραβάνη στην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Νικολέττα Μπασδέκη. Κι ήρθε ο παρατηρητής του χώρου να διορθώσει. Στην προηγούμενη θητεία έγιναν λέει τα αντιαθλητικά. Δεν είναι τυχαίο που έχουν αλληλομηνυθεί ο τότε πρόεδρος Δημ. Κατσαρός με τον Γιάννη Γιαγλάρα, που εκπροσωπούσε την παράταξη της τωρινής προέδρου η οποία δεν είχε εκλεγεί στο συμβούλιο λόγω του συστήματος που εφαρμόζεται. Κάτι άσχημο είχε παίξει πάλι στο f/b λένε, η κατάσταση ξέφυγε και τώρα τρέχουν στα δικαστήρια. Ευτυχώς που δεν πληρώνουν δικηγόρους δηλαδή. Πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα η εκδίκαση. Κι αυτοί που ξέρουν λένε ότι θα «χυθεί αίμα».

Ζ.

 

Ακριβολόγοι

*ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ διαγκωνισμοί εξυπνάδας και ακρίβειας.

Τρεις Λαρισαίοι, ένας μηχανικός, ένας φυσικός και ένας μαθηματικός ταξιδεύουν με ένα τρένο στη Σκωτία, και έξω από το παράθυρο, ενώ βρέχει, βλέπουν ένα μαύρο πρόβατο.

«Αχά», λέει ο μηχανικός, «τα πρόβατα στη Σκωτία είναι μαύρα».

«Χμ», λέει ο φυσικός, «εννοείς ότι μερικά από τα πρόβατα εδώ είναι μαύρα».

«Όχι», λέει ο μαθηματικός, «ξέρουμε ότι υπάρχει τουλάχιστον ένα πρόβατο στη Σκωτία και ότι έχει τουλάχιστον τη μια πλευρά του μαύρη».

Ζ.

 

=================

 

OTI KAI NA KANEI H STELLA2 18 1 2020 

*Ο, ΤΙ και να κάνει, η Στέλλα Μπίζιου βρίσκει χρόνο να ζητά την ευλογία του μητροπολίτη.

Ζ.

 

=================

 

 POLLES EPAFES STHN PRAGA3 18 1 2020

*ΠΟΛΛΕΣ επαφές στην Πράγα, κυρίως για το Μεταναστευτικό. Μέχρι και με τον πρόεδρο των "Πειρατών" συναντήθηκε ο Μ. Χαρακόπουλος, που αποδείχθηκε διαβασμένος καθώς τον συνεχάρη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του κόμματος. Ο Ιβάν Μπάρτος με την περίεργη κόμμωση και το προφίλ που προσομοιάζει του Γ. Βαρουφάκη.

Ζ.

 

=================

 

 STO MEGARO MOYSIKHS STHN TELETH4 18 1 2020

*ΣΤΟ Μέγαρο Μουσικής, στην τελετή απονομής του μεγάλου βραβείου στην "Exalco", η Ρίτα Καντώνια σύζυγος του προέδρου της εταιρείας Γιάννη και η Εύη Καντώνια διευθύντρια σχεδιασμού και διαφήμισης του Ομίλου Βιοκαρπέτ.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass