Υποκρισία και ξεπεσμός

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2020 17:10

Εκείνο το οποίο γνωρίζω ότι ισχύει είναι:

* Εάν κάποιος πολίτης παρουσιάσει στη Δικαιοσύνη ηχογραφημένο ή βιντεοσκοπημένο περιστατικό αντιδίκου του, το οποίο ηχογραφήθηκε ή βιντεοσκοπήθηκε χωρίς την άδεια του αντιδίκου, διώκεται ποινικά.

* Το ίδιο ποινικά κολάσιμη είναι και η δημοσιοποίηση από κάποιον πολίτη, ηχογραφημένου ή βιντεοσκοπημένου περιστατικού, στο οποίο αποκαλύπτονται πρόσωπα (εν αγνοία τους).

Κατά τις τελευταίες ημέρες οι «ενημερωτικές» τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, οι αναρτήσεις σε σελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης (facebook, twitter, κ.ά.), μας έχουν, κυριολεκτικά τρελάνει με συζητήσεις και απόψεις (δίκην εισαγγελικών αποφάσεων) διαφόρων (δημοσιογράφων και πολιτικών) κατά «χυδαίας συμπεριφοράς» του Καθηγ. Κ. Μουτζούρη, Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, ο οποίος εμφανίζεται σε video από παράνομη (κατά τα ανωτέρω) βιντεοσκόπηση τηλεφωνικής του επικοινωνίας.

Έλεος! Ερωτώ:

* Για ποιον λόγο ο αρμόδιος Υπουργός [Δικαιοσύνης, ή Προστασίας του Πολίτη (πασίδηλος η ηλιθιότητα του τίτλου) ή άλλος] δεν επελήφθη της σαφώς παράνομης πράξεως της βιντεοσκόπησης και της δημόσιας προβολής του παράνομου υλικού;

* Για ποιον λόγο ο κ. Κ. Μητσοτάκης, ως Πρωθυπουργός, επιτρέπει (ακόμη και σήμερα) έκφραση «καταδικαστικών» σχολίων από τους Υπουργούς της Κυβέρνησής του;

* Για ποιον λόγο ο κ. Κ. Τασούλας, ως Πρόεδρος της Βουλής, δεν ελέγχει τους Βουλευτές, για τον ίδιο λόγο;

* Για ποιον λόγο η Εισαγγελική Αρχή δεν διέταξε τη διερεύνηση της παράνομης βιντεοσκόπησης αλλά και της δημόσιας προβολής και διάδοσής της από τα Μ.Μ.Ε.;

Υποκρισία! Υπενθυμίζω ορισμένα πρόσφατα γεγονότα:

* Προ 10ημέρου, ο κ. Κ. Τασούλας, ως Πρόεδρος της Βουλής, δεν απεδέχθη το κατατεθέν ψηφιακό υλικό από τον Καθηγ. Γ. Βαρουφάκη, Βουλευτή και Πρόεδρο του κόμματος Μέρα25, ως προϊόν υποκλοπής συνεδριάσεων του EuroGroup.

* Για το ίδιο θέμα, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Α. Τσίπρας, ουδέν έπραξε ούτε τώρα, ως Βουλευτής, ούτε ως Πρωθυπουργός (όταν εγνώριζε ότι ο τότε Υπουργός του κατείχε το εν λόγω προϊόν υποκλοπής).

* Ο κ. Α. Τσίπρας, ως Πρωθυπουργός και ο κ. Ν. Βούτσης ως Πρόεδρος της Βουλής, σε ουδεμία ενέργεια προέβησαν, όταν ο τότε Υπουργός Εθν. Αμύνης κ. Π. Καμμένος αγορεύων προς την Εθνική Αντιπροσωπεία, εντός του Κοινοβουλίου και απευθυνόμενος προς τους τότε αντιπολιτευόμενους Βουλευτές, εξεφράσθη χυδαιότατα («στα τέσσερα»).

Από τον Φώτιο Θ. Γραβάνη,

γεωπόνο - ομότιμο καθηγητή Φυτοπροστασίας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass