Τρίτος Αττίλας προ των πυλών….

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2020 16:32

Αισχρό παιχνίδι παίζει η Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας χρησιμοποιώντας κατά το πλείστον λαθρομετανάστες με το πολεμικό κλίμα στα ελληνοτουρκικά σύνορα όχι μόνο να μην εκτονώνεται, αλλά ώρα με την ώρα να μετατρέπεται σε πραγματικό εφιάλτη, αφού όλο και περισσότεροι εισβολείς με τη βοήθεια της τουρκικής αστυνομίας καταφθάνουν στον Έβρο, ελπίζοντας πως αυτό θα είναι το μονοπάτι τους προς την Ευρώπη.

Πρόκειται για ένα σατανικό σχέδιο, άρτια οργανωμένο, στοιχείο της μαύρης προπαγάνδας, η οποία βρίσκεται εκτός ελέγχου στην Άγκυρα, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να χρησιμοποιεί κάθε αθέμιτο μέσο προκειμένου να εκβιάσει πρώτα τη χώρα μας και μετά την Ευρώπη. Ανοίξαμε τα σύνορα και δεν έχουμε πρόθεση να τα κλείσουμε στο μέλλον, δήλωσε κυνικά ο Τούρκος πρόεδρος!

Στο παιχνίδι της προπαγάνδας και τα τουρκικά ΜΜΕ, το οποία δημοσιεύουν video και φωτογραφίες τόσο από το ταξίδι των λαθρομεταναστών, όσο και από τις «μάχες» τους με αστυνομικούς. Πρώτο και καλύτερο στην παραπληροφόρηση το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο παρουσιάζει σκηνές με ανθρώπους να περπατούν στα πλάι τεράστιων αυτοκινητόδρομων κάνοντας λόγο για χιλιάδες «πρόσφυγες» που φεύγουν από την Τουρκία.

Βασικό επιχείρημα της Άγκυρας είναι ότι πρόκειται για πρόσφυγες που έρχονται από την Ιντλίμπ της Συρίας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο. Ωστόσο τα πραγματικά στοιχεία δείχνουν ότι οι ισχυρισμοί των Τούρκων στερούνται κάθε σοβαρότητας! Διότι, όπως σημείωσε σημαντικός παράγοντας της Κατεχάκη: «Από τη διερεύνηση των στοιχείων των 65 μεταναστών που τελικά εισήλθαν, στην πρώτη φάση των επεισοδίων στον ελληνικό χώρο, διαπιστώθηκε ότι ήσαν Πακιστανοί, Αφγανοί, Σομαλοί και άλλοι και μόνο Σύριοι δε είναι! Κι ασφαλώς ουδεμία σχέση έχουν με το πολεμικό μέτωπο στην Ιντλίμπ, όπως ισχυρίζεται το τουρκικό καθεστώς. Είναι μετανάστες που παραμένουν στο τουρκικό έδαφος -κυρίως στην Κωνσταντινούπολη- επί μήνες και τώρα προωθούνται προς τη χώρα μας. Κι ανάμεσα σε αυτούς είναι άτομα που είχαν ποινικές εμπλοκές -όχι ιδιαίτερα σοβαρές- έμεναν σε τουρκικά προαναχωρησιακά κέντρα και είχε προγραμματισθεί για πολλούς από αυτούς η απέλαση».

Από τα παραπάνω καθίσταται πρόδηλο ότι διανύουμε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, η οποία έχει φθάσει σε οριακό σημείο από πλευράς επικινδυνότητας. Η Ελλάδα καλείται να διαχειριστεί μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που σε συνδυασμό με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, τη Θράκη, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο δυναμιτίζει κάθε προοπτική για να βρεθεί ένας κοινός τόπος συνεννόησης με το καθεστώς Ερντογάν.

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Την ώρα που όλοι αυτοί οι λαθρομετανάστες, με τουρκική καθοδήγηση, στριμώχνονταν (και συνεχίζουν να στριμώχνονται ασταμάτητα) στα ελληνοτουρκικά σύνορα και διά πυρός και σιδήρου προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα, στη Λευκωσία συνέβαιναν πράματα και θάματα με πολλούς πολίτες να θέλουν να περάσουν για τουρισμό στα κατεχόμενα, περιφρονώντας την απόφαση της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη για προσωρινό κλείσιμο τεσσάρων οδοφραγμάτων, προκειμένου να θωρακιστεί η υγεία των πολιτών των ελεύθερων περιοχών από την απειλή του κορονοϊού.

Τα είδαμε όλα στα οδοφράγματα! Η λέξη ντροπή δεν φτάνει για να περιγράψει τα όσα απαράδεκτα παρακολουθήσαμε να συμβαίνουν στην ημικατεχόμενη Κυπριακή Δημοκρατία. «Επαναπροσεγγιστές» της κακιάς ώρας στοιβάχτηκαν στις τρύπες των οδοφραγμάτων και σε κατάσταση αμόκ απαιτούσαν να περάσουν απέναντι με το έτσι θέλω! Για να μη χάσουν τις φθηνές παροχές του ψευδοκράτους. Ένας μάλιστα από αυτούς άπλωσε τα ξερά του σε ένα δεκαοκτάχρονο στρατιώτη υπερασπιστή της αξιοπρέπειας της ημικατεχόμενης μικρής μας ιδιαίτερης πατρίδας.

Αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο είναι πρωτοφανές. Κανένας άλλος λαός στον κόσμο δεν ξέχασε τόσο εύκολα! Κανένας άλλος λαός στον κόσμο δεν έχει παραδοθεί με τόση ευκολία στον κατακτητή της γης των πατέρων του. Κανένας άλλος λαός στον κόσμο δεν έχει απεμπολήσει γη και ύδωρ με τόση ευκολία. Κανένας άλλος λαός στον κόσμο δε συντηρεί ο ίδιος την κατοχή της πατρίδας του. Σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου οι κατακτημένοι δεν επισκέπτονται τη κατεχόμενη γη τους για να πάνε σε καζίνο, να προμηθευτούν φθηνή βενζίνη, να αγοράσουν φθηνά φάρμακα, να φάνε φτηνό ψάρι, να πάνε σε οίκους ανοχής…..

Υστερόγραφο 1: Όλοι αυτοί που κάθε τρεις και λίγο για ψύλλου πήδημα διαμαρτύρονται στα οδοφράγματα γιατί δεν διοργάνωσαν ποτέ τους, μαζί με τους Τ/κ αδελφούς τους και τους εποίκους, έστω και μια εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την «τουρκική πρεσβεία» στο ψευδοκράτος για την απελευθέρωση της Κύπρου από τον στρατό κατοχής;

Κανένα έλεος στον ψευτοπαλληκαρά με τα μακριά χέρια! Έως εδώ με τους εθελουσίως παραδομένους ψευτονταήδες. Σε τόσο δύσκολες στιγμές δεν κάνουμε αντιπολίτευση. Ενώνουμε δυνάμεις.

Υστερόγραφο 2: Ξεσηκώθηκε, όπως σε κάθε δύσκολη στιγμή της Ελλάδας, η Κύπρος και συμπαρατάσσεται με κάθε τρόπο και σ΄ αυτήν την πρωτοφανή δοκιμασία της μητέρας πατρίδας…

Από τον Δρα Αυγουστίνο (Ντίνο) Αυγουστή, αναπλ. καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass