7+1 προτάσεις επανεκκίνησης αντί άγονης πόλωσης και εκλογολογίας

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2020 15:18

Η πανδημία του κορονοϊού και η επόμενη μέρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της, θέτουν την παγκόσμια κοινότητα μπροστά σε νέες ευθύνες της για το μέλλον του ανθρώπου και του κόσμου του, μαζί με την αντιμετώπιση της φτώχειας, της περιβαλλοντικής

κρίσης και της μετανάστευσης.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κριθεί από τη δυνατότητά της να συγκροτήσει τη νέα Ευρωπαϊκή Στρατηγική που θα τη συγχρονίσει με τις εξελίξεις, η οποία προϋποθέτει την ανάληψη των πρωτοβουλιών ξανά από τους πολιτικούς.
Η Ελλάδα επέδειξε στην πανδημία σε σχέση με τις άλλες χώρες γρηγορότερα αντανακλαστικά, πέρασε το πρώτο τεστ, οι πολίτες της ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό στα μέτρα προστασίας και δεν δικαιούται πισωγύρισμα.
Σε αυτό κρινόμαστε όλοι, Κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, κοινωνικοί εταίροι, επιστήμονες και ασφαλώς οι πολίτες.
Η κυβέρνηση την επόμενη μέρα φαίνεται να πελαγοδρομεί, αφού δεν έχει καταφέρει να συγκροτήσει αποτελεσματικό και ολοκληρωμένο σχέδιο επανεκκίνησης, αλλά αρκείται σε επιμέρους μέτρα και αποσπασματικές αποφάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι αδυνατεί να αξιοποιήσει ακόμη και τις διευκολύνσεις της Ε.Ε.
Ίσως η ιδέα και το φλερτ με ενδεχόμενες εκλογές να προκαλεί αναβλητικότητα, αλλά η κρισιμότητα της κατάστασης, ιδιαίτερα όπως ενδέχεται να εξελιχθεί, δεν επιτρέπει αμφισημίες και χρονοκαθυστέρηση.
Οι εκλογές είναι τυχοδιωκτισμός και με τις διπλές που εισηγούνται κάποιοι στη Ν.Δ, ενδέχεται να οδηγήσουν τη χώρα σε μεγάλη περιπέτεια και αδιέξοδο και αυτό το γνωρίζουν καλά τουλάχιστον οι εκεί ορθώς σκεπτόμενοι.
Προφανώς τις εκλογές δεν τις θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, που λεονταρίζει μεν αλλά ξέρει πολύ καλά ότι θα χάσει παταγωδώς, αφού ως Κυβέρνηση και ως αξιωματική αντιπολίτευση στη συνέχεια, εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής.
Συντηρούν όμως και οι δύο για τους δικούς του λόγους ο καθένας τόσο την εκλογολογία, όσο και την άγονη αντιπαράθεση που συντηρεί το αδιέξοδο την ώρα που η χώρα και οι πολίτες έχουν ανάγκη από σύνθεση και λύσεις.
Η Ν.Δ για να διατηρήσει συμπαγή την Κοινοβουλευτική πλειοψηφία, από την οποία ζητείται η στήριξη ακόμη και σε βαθιά συντηρητικές επιλογές.
Ο κ. Τσίπρας που φοβάται το άνοιγμα του μαύρου κουτιού του ΣΥΡΙΖΑ, επισείει το ενδεχόμενο εκλογών αφού διαχειρίζεται τις χαώδεις διαφορές και τις προσωπικές κόντρες στα όρια του μίσους εντός του Σύριζα που δεν αφορούν την πολιτική και το αύριο του τόπου αλλά τα συστήματα διαχείρισης της εξουσίας και τη θέση των προσώπων σε αυτά.
Επιπλέον το σύνδρομο στέρησης της εξουσίας τώρα έχει επίκεντρο τον Σύριζα, τα στελέχη του αλλά και ορισμένα πρόσωπα που κινούνται στις παρυφές του.
Το Κίνημα Αλλαγής κόντρα στη συντήρηση και τον λαϊκισμό προχωρά και αναδεικνύει τη δική του πρόταση για την πορεία της χώρας και τις επιμέρους προτάσεις τόσο για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών όσο και την οικονομική και κοινωνική επανεκκίνηση.
Είναι χαρακτηριστικές οι καλά επεξεργασμένες και κοστολογημένες προτάσεις μας, με συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης:
1) Επιδότηση εργασίας σε 1 εκατ. εργαζόμενους με το 40% του μισθολογικού κόστους για έξι μήνες για όλους τους τομείς της οικονομίας (SURE-ΕΚΤ).
2) Ευρύ Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού για όλους με 3 εκατ. ωφελούμενους για 15 εκατ. διανυκτερεύσεις που δημιουργούν 7 εκατ. ημερομίσθια.
3) Ενεργοποίηση όλων των αδιαθέτων του ΕΣΠΑ για την επιχειρηματικότητα με αξιοποίηση διαδικασιών και συνεγγύηση του δημοσίου σε ευέλικτα επενδυτικά σχέδια.
4) Αύξηση του Προϋπολογισμού του ΚΕΠΙΧ ΙΙ για να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις.
5) Άμεσο Πρόγραμμα μικροπιστώσεων σε όλους τους επαγγελματίες, σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες με προϋπόθεση τη δραστηριοποίησή τους πριν την έναρξη των μέτρων και την μη ύπαρξη αρνητικών στοιχείων.
6) Στήριξη της αγροτικής παραγωγής και διασφάλιση της διατροφικής επάρκειας.
-Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών κανονισμών και χρηματοδοτήσεων.
-Χρηματοδότηση και παροχή εγγυοδοσίας από τις επιστροφές της Ε.Ε (446 εκ) για αγροτικές επενδύσεις και καλλιέργεια.
-καταβολή τώρα τουλάχιστον του 50% της επιδότησης.
7) Μέσα προστασίας, μάσκες κ.λπ. σε όλους 7+1) Έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς των εργαζομένων που πρέπει να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά (υγειονομικοί, καθαριότητα, κοινωνική φροντίδα, κοινωνικές υπηρεσίες) και χορήγηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής χωρίς αποκλεισμούς.
Η φιλοδοξία μας είναι να είμαστε χρήσιμοι στην Ελλάδα και τους πολίτες με τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική μας πρόταση για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανθρωποκεντρική πρόοδο και αυτό δεν μπορεί να μας το στερήσει κανείς.

Από τον Βασίλη Κεγκέρογλου, γραμματέα της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass