Η πολιτική ενότητα

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2020 15:29

Από τον Γιάννη Θεούλη,
επίτιμο δικηγόρο

 

«Δεν μπορεί να σταθεί η εξουσία,
όταν στηρίζεται στην αδικία,
στην επιορκία και στην προδοσία».
ΔημοσθένηςΤο Πολιτικό σύστημα της χώρας μας αποτελείται από πολλούς κομματικούς σχηματισμούς που ο καθένας έχει τον προγραμματισμό του για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τόπου και τις απαιτήσεις του λαού.


Οι ευθύνες και το χρέος για κάθε κομματικό οργανισμό πρέπει να κατευθύνονται στη θεραπεία και την ικανοποίηση των προβλημάτων του τόπου μας.
Για να επιτευχθεί η αποτελεσματικότητα και η θετική διακυβέρνηση της χώρας μας θα πρέπει ο πολιτικός κόσμος να πορεύεται με σύμπνοια, να συμπλέει προς την επίλυση των εθνικών θεμάτων, να συνεργάζεται αποτελεσματικά και να αποφεύγει τις ζημιογόνες συγκρούσεις.
Η Κυβέρνηση της Ν. Δ. έχει ως μόνιμο σκοπό να ασκεί την εξουσία χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις απόψεις και τις θέσεις των άλλων κομμάτων.
Στο εθνικό θέμα των ελληνο-τουρκικών σχέσεων καίτοι καλείται απ’ όλα τα κόμματα να κάνει σύγκλιση των αρχηγών τους. Εντούτοις κωφεύει και δεν συγκαλεί το συμβούλιο των αρχηγών των κομμάτων.
Η Ν.Δ. που ασκεί την εξουσία νομοθετεί χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν τις θέσεις και τις απόψεις των άλλων κομμάτων. Έτσι, εκδηλώνεται η έλλειψη ενότητας και σύμπνοιας μεταξύ των κομμάτων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας στρέφονται με δριμύτητα εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και την κατηγορούν ότι ασκεί την εξουσία με αυταρχικότητα, ότι οργανώνει κομματικό κράτος και την αποκαλεί «Παρακράτος και Χούντα».
Λησμόνησαν ότι κατά την περίοδο που ασκούσαν την εξουσία έκαναν κακή διαχείριση των καναλιών και γενικά των Μ.Μ.Ε. Οργάνωσαν τη σκευωρία στο σκάνδαλο NOVARTIS σπιλώνοντας την τιμή δύο τέως πρωθυπουργών και 8 πολιτικών, ρυπαίνοντας την αξιοπρέπεια των μνημονευθέντων προσώπων.
Στη συνέχεια, η Ν.Δ. ισχυρίζεται ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ασκούσε την εξουσία προσπαθούσε να οργανώσει κομματικό κράτος και να εξυπηρετήσει τους ημετέρους.
Η Κυβερνώσα παράταξη και ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν την επιθετικότητα της Τουρκίας και την επίλυση άλλων εθνικών θεμάτων, αυτοί συγκρούονται για κομματικά οφέλη και με στόχο τη διατήρηση ή την κατάκτηση της εξουσίας αντίστοιχα.
Οι ασκούντες την εξουσία αν και καλούνται από το ΚΙΝΑΛ και την κυρία Γεννηματά, καθώς και τις άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης να γίνει σύγκλιση των αρχηγών των κομμάτων για να καθορίσουν τις θέσεις και τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, σιωπούν.
Εάν από κοινού οι αρχηγοί των κομμάτων καθόριζαν τη στάση της χώρας μας έναντι της Τουρκίας και έστελναν στον Ερντογάν ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν δέχεται καμία παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, δεν θα υπήρχε η σημερινή επιθετικότητα των Τούρκων έναντι της χώρας μας και ίσως να αποφεύγονταν η βάρβαρη και βέβηλη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί. Η Ελλάδα έχει υποχρέωση για την επαίσχυντη πράξη της μεταβολής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί ως αντίποινα να καταργήσει τα τουρκικά προξενεία που λειτουργούν στη χώρα μας και να απαγορεύσει την κυκλοφορία των τουρκικών φορτηγών αυτοκινήτων που μεταφέρουν τα προϊόντα τους.
Αν υπήρχε πολιτική ενότητα στις πολιτικές δυνάμεις, η οικονομία της Ελλάδος, η θέση της, η πρόοδος και η ανάπτυξή της στον πρωτογενή τομέα, τη βιομηχανία, την τεχνολογία θα ήταν σε υψηλό επίπεδο. Οι θεσμοί της χώρας θα λειτουργούσαν πιο αποτελεσματικά. Το διεθνές κύρος της θα ήταν αυξημένο και τα επιτεύγματά της θα την αναδείκνυαν σε μία χώρα προοδευτική, ισχυρή και αντάξια του πολιτισμού και της ιστορίας της.
Παρ’ όλα αυτά καθώς και παρά την έλλειψη πολιτικής ενότητας, η Ελλάδα παραμένει ισχυρή και υπολογίσιμη δύναμη στη Μεσόγειο.
Σε περίπτωση παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, η Τουρκία θα νιώσει τις συνέπειες της Ελληνικής ορμητικότητας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass