Ενας μικροσκοπικός οργανισμός αποσταθεροποίησε τον πλανήτη Γη

Δημοσίευση: 07 Νοε 2020 16:00

Από τον Γιάννη Θεούλη επίτιμο δικηγόρο

«Το καλύτερο όλων είναι η υγεία,
το δεύτερο το ψυχικό κάλλος
και τελευταίο να πλουτίζεις χωρίς δόλο»
Πλάτων

Ο άνθρωπος, ερχόμενος στη ζωή, αντιμετωπίζει αντίξοες συνθήκες, προβλήματα αιχμηρά, απρόβλεπτους

κινδύνους, υφίσταται εξοντωτικούς βασανισμούς, συναντά την απογοήτευση και τη διάψευση των ελπίδων, και όμως αγωνίζεται χωρίς να χάνει την αισιοδοξία για τη βελτίωση της θέσης του, για την απόκτηση αγαθών και για την απόλαυση της ομορφιάς της ζωής. Η εμφάνιση του Covid – 19 στη ζωή των ανθρώπων, αποτελεί πρωτοφανή εμπειρία για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Υπεύθυνη για την έλευση του κορονοϊού στον πλανήτη λέγεται ότι είναι η Κίνα. Ο κορονοϊός αναστάτωσε όλες τις χώρες του κόσμου και έφερε αναταραχή στις σχέσεις των κρατών και των λαών. Κατέστρεψε τις οικονομίες όλων των λαών του πλανήτη, διέλυσε μεγάλες επιχειρήσεις και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Προκάλεσε ανεργία σε εκατομμύρια εργαζομένους, έφερε δυστυχία στον άνθρωπο, προκάλεσε πόνο και δάκρυα για την απώλεια ανθρώπινων υπάρξεων. Η κυβέρνηση κάθε χώρας, έλαβε ορισμένα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των πολιτών: καθιέρωσε τη μάσκα, όρισε ορισμένη απόσταση των ανθρώπων και άλλους όρους υγιεινής διαβίωσης, προς αποφυγήν της μετάδοσης του κορονοϊού. Οι ηγεσίες των κρατών έθεσαν απαγορευτικούς όρους στην είσοδο και γενικώς στη μετακίνηση πολιτών άλλων χωρών και γενικά όρισε περιοριστικούς όρους στις σχέσεις μεταξύ των κρατών.
Ο κορονοϊός επηρέασε την οικογενειακή ζωή, τις σχέσεις μεταξύ ανθρώπων, προσέβαλε την υγεία, έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων και επηρέασε την ψυχική ομαλότητα. Ο συμπολίτης μας όταν συναντά έναν αγαπημένο του ή έναν καλό φίλο, δεν μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματα της αγάπης, της εκτίμησης, να εκδηλώσει τον αυθορμητισμό του και την ευχαρίστησή του για τη συνάντηση, να προσφερθεί σε μια θερμή χειραψία ή ένα θερμό αγκάλιασμα. Ο κίνδυνος της μετάδοσης και διασποράς του ιού, είναι αποτρεπτικός στην ευγενική και συγκινητική εκδήλωση των ανθρωπίνων συναισθημάτων. Τελευταία, στη χώρα μας υπάρχει μεγάλη διασπορά του κορονοϊού. Η υγεία κλονίζεται και η ζωή απειλείται στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες. Συνεπώς, στις οικογένειες με ηλικιωμένους ανθρώπους ο κίνδυνος είναι μεγάλος, δεδομένου ότι τα νεαρά μέλη της οικογένειας δεν έχουν την υπευθυνότητα να αντιληφθούν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα απειλούνται άμεσα από τον κορονοϊό. Επίσης οι ηλικιωμένοι δεν νιώθουν άνετα και δεν μπορούν να εκφράσουν την αγάπη και τη συγκίνησή τους στα παιδιά και τα εγγόνια τους. Ο κορονοϊός επηρέασε την οικογενειακή ζωή ανάμεσα στα μέλη της. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ ότι μεταξύ των μελών της οικογένειας και δη των συζύγων, δημιουργήθηκε ψυχρότητα, σύγκρουση και ένταση. Οι νεανικές ομάδες του πληθυσμού θα πρέπει να συμπεριφέρονται με σύνεση και φρόνηση τηρώντας τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των ανθρώπων που απειλούνται από τον κορονοϊό και η συμπεριφορά τους να ελαύνεται και να επηρεάζεται από τον προφανή κίνδυνο που απειλεί τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Δέον δε να σημειωθεί ότι η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι για το δεύτερο κύμα της διασποράς του κορονοϊού ευθύνεται διότι δεν έλαβε τα προσήκοντα μέτρα έγκαιρα. Καλό θα είναι ο πολιτικός κόσμος και ο λαός να είναι ενωμένοι. Να συνεργαστούν για να αποκρούσουν την επέλαση του κορονοϊού, να περιοριστούν τα κρούσματα και να πορευτούμε με ηρεμία, συνεργασία και εθνική ενότητα στην ομαλή πορεία της κοινωνίας μας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass