EΠΙΣΤΟΛΗ

Τα εγκαίνια της γέφυρας Περαταριάς

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2021 15:15
Ιούλιος 1960, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ραψάνης  προσφωνεί τον υπουργό Δημοσίων Εργων Σόλωνα Γκίκα Ιούλιος 1960, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ραψάνης προσφωνεί τον υπουργό Δημοσίων Εργων Σόλωνα Γκίκα

Αγαπητή ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Με αφορμή τα εγκαίνια της ανακατασκευασθείσης γέφυρας του Πηνειού θα παρακαλούσα να μου επιτραπεί να προσθέσω και τις δικές μου μνήμες που παραμένουν ανεξίτηλες στην κορνίζα της καρδιάς μου.
Ημουν βέβαια τότε πολύ μικρή αλλά οι μνήμες μου ενισχύονται και από το αρχείο του πατέρα μου Χρήστου Βλαχοστέργιου, ο οποίος τότε ως πρόεδρος της Κοινότητας Ραψάνης και ως οικοδεσπότης υποδέχθηκε το υπουργό Δημοσίων Εργων Σόλωνα Γκίκα, ο οποίος έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων.
«Το όνειρο που έγινε πραγματικότης, γράφει η «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στην πρώτη σελίδα. Τα εγκαίνια της γέφυρας Περαταριάς. Μια ωραία και επιβλητική τελετή». Και συνεχίζει γράφοντας μεταξύ άλλων: «Με την επιβαλλόμενη μεγαλοπρέπειαν και επισημότητα ετελέσθησαν την 11ην πρωινήν της Κυριακής τα εγκαίνια της γέφυρας Περαταριάς παρά τον σταθμόν Πυργετού. Ο πρόεδρος της Κοινότητος Ραψάνης κ. Χρήστος Βλαχοστέργιος εξέφρασε τας ευχαριστίας όλων των Κοινοτήτων δια το εκπολιτιστικόν έργον του οποίου τα εγκαίνια ετελέσθησαν και αναφέρθη εις τα δεινοπαθήματα των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι εξυπηρετούντο με το παμπάλαιον σύστημα της σχεδίας...».
Ο Κων/νος Καραμανλής επισκέφθηκε τα Τέμπη τον Αύγουστο του 1959 για να επιθεωρήσει τα έργα τα οποία βρίσκονταν σε εξέλιξη και ολοκληρώθηκαν το 1960. Η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ έγραφε μεταξύ άλλων: «Θερμοτάτη υποδοχή επεφυλάχθη εις τον κ. Καραμανλήν και τον κ. Ροδόπουλο υπό των κατοίκων των χωρίων της περιοχής Κάτω Ολύμπου και Οσσης οίτινες είχον συγκεντρωθεί εις τον Σ.Σ. Πυργετού». Και σε άλλο σημείο αναφέρει: «Μετά το γεύμα που τους παρατέθη μετέβησαν εις την οικίαν του κ. Βλαχοστέργιου όπου αναπαύθησαν μέχρι του απογεύματος». ’Ηταν τότε που ο Χρ. Βλαχοστέργιος ζήτησε από τον πρωθυπουργό της χώρας να θεσπίσει σύνταξη για τους αγρότες. Κάτι που προς στιγμήν ο Καραμανλής είδε ως αδύνατον να πραγματοποιηθεί. Το πραγματοποίησε όμως. Και ζήτησε από τον Χρ. Βλαχοστέργιο, τιμής ένεκεν, να του αποστείλει μια αγρότισσα από τη Ραψάνη για να παραλάβει το πρώτο βιβλιάριο ΟΓΑ. Η αγρότισσα αυτή ήταν η Μαρία Γκλιάου.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΛΑΧΟΣΤΕΡΓΙΟΥ- ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass