Γιατί εθελοτυφλούν οι συνωμοσιολόγοι και αρνητές του Covid­ 19

Δημοσίευση: 11 Απρ 2021 20:44

Από τον Κώστα Γιαννούλα

Στις 21 Ιουνίου του 2000, πάρα πολλές χιλιάδες Ελλήνων πολιτών είχαμε κατακλύσει την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου ν’ ακούσουμε την ομιλία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου και να διατρανώσουμε την αντίθεσή

μας στις νέες, τότε, αστυνομικές ταυτότητες, που, σώνει και καλά, έπρεπε να έγραφαν πάνω τους το 666, τον αριθμό του αντίχριστου.
Πέρασαν από τότε δύο δεκαετίες, οι ταυτότητες, κάποια στιγμή, άλλαξαν, μεν, αλλά χωρίς τον συγκεκριμένο αριθμό και με βασικότερη αλλαγή τη μη αναγραφή του θρησκεύματος σ’ αυτές. Επιπλέον, οι πολίτες αποδεχθήκαμε, ήδη, τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ, τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων, τραπεζικών λογαριασμών και τηλεκαρτών, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία διαθέτουμε, ακόμα, κωδικό πρόσβασης στον υπολογιστή μας, αλλά και το e­banking μας πολλοί για διευκόλυνση στις συναλλαγές μας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι αριθμοί έγιναν τόσοι πολλοί, ώστε άρχισαν να μας μπερδεύουν και να δυσκολεύουν την καθημερινότητά μας, και, γι’ αυτό, καταβάλλονται, ήδη, προσπάθειες, προκειμένου, αν δεν γίνουν ένας, να λιγοστέψουν, τουλάχιστον.
Πέραν όλων αυτών, επειδή η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα, χρόνο με τον χρόνο, αυξάνονται επικίνδυνα και οι αστυνομικές δυνάμεις δυσκολεύονται στην αντιμετώπισή τους, έχει γεμίσει ο τόπος από κάμερες ασφαλείας, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αλλά και από drones, τελευταία, ενώ τράπεζες, υπηρεσίες, καταστήματα και σπίτια από κυκλώματα παρακολούθησης, προκειμένου να ελέγχεται, καλύτερα, η κατάσταση και να αποτρέπονται ή να συλλαμβάνονται οι παρανομούντες και οι εγκληματίες. Λίγο ως πολύ, δηλ., όλη μας η ζωή, φανερά ή κρυφά, έχει τεθεί, πλέον, σε διαρκή παρακολούθηση με τη θέλησή μας χάριν της ασφάλειάς μας.
Γιατί αυτές οι επισημάνσεις; Γιατί, κανονικά και χάριν των ατομικών δικαιωμάτων, θα έπρεπε όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες της Οικουμένης να είχαν, προ καιρού, αρνηθεί όλα αυτά και να είχαν απαιτήσει απ’ τις κυβερνήσεις τους να σταματήσει ή να περιορισθεί αυτό το κακό. Αντί αυτού, όμως, επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τα βλέπει σαν πρόοδο, που κάνει τη ζωή τους ποιοτικότερη και ασφαλέστερη, και επειδή οι νομοταγείς και φιλήσυχοι πολίτες δεν έχουν να κρύψουν τίποτε, ούτε ανησυχούν, ούτε τα φοβούνται όλα αυτά, προτιμούν περισσότερη αστυνόμευση και περισσότερες κάμερες παρακολούθησης. Πέραν τούτου, ακόμη και όσοι ενοχλούνται απ’ αυτήν την κατάσταση, αντιδρούν μόνο στα λόγια και ευκαιριακά, ενώ ζουν και συμπεριφέρονται στην καθημερινή τους ζωή αποδεχόμενοι κάθε τι, που τους βολεύει.
 Κάνω αυτές τις επισημάνσεις, επίσης, για να δείξω, ότι είναι υποκριτική και έχει, ίσως, άλλα κίνητρα η στάση, όσων αμφισβητούν, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τις πολιτικές και θρησκευτικές ηγεσίες και, προπάντων, την ιατρική επιστήμη μιλώντας για μυθεύματα και για παγκόσμια συνομωσία κατά των ατομικών δικαιωμάτων. Και επειδή όλοι αυτοί τάσσονται όχι μόνο κατά των περιοριστικών μέτρων, αλλά και κατά των εμβολίων, ερωτώ. Δεν βλέπουν, αλήθεια, τι γίνεται στα νοσοκομεία, πόσοι άνθρωποι βασανίζονται και πεθαίνουν και ότι ο κορονοϊός είναι απρόβλεπτος και πανίσχυρος; Δεν έχουν, τάχα, υπόψη τους, πόσες, μέχρι τώρα, θανατηφόρες ασθένειες και πανδημίες αντιμετωπίστηκαν, αποτελεσματικά, χάρη στη δύναμη των εμβολίων;
Και επειδή μεταξύ των αρνητών του ιού και του εμβολίου συμπεριλαμβάνονται και αρκετοί χριστιανοί ορθόδοξοι, ξεχνούν, τάχα, ότι, αργά ή γρήγορα, ο θάνατος είναι αναπόφευκτος για όλους μας και ότι ο σατανάς έχει καταφέρει, ήδη, να καθυποτάξει τους πάντες, σχεδόν, στις θελήσεις του χρησιμοποιώντας ως δόλωμα τις διευκολύνσεις μας και, κυρίως, τον έρωτά μας για το χρήμα, την καλοπέραση και κάθε τι φθαρτό και γήινο; Αλήθεια! πόσοι απ’ αυτούς έχουν αρνηθεί τους αριθμούς και τα μέσα, που ανέφερα παραπάνω; Δεν έχουν ακούσει, τι λέει η εκκλησιαστική Ιεραρχία για τον ιό και πόσοι ιερείς και μητροπολίτες έπεσαν θύματά του; Πέραν τούτου, τη στιγμή που ένα τόσο απειροελάχιστο σωματίδιο είναι ικανό να καταστρέψει την οικουμένη, γιατί να μην εκλάβουν αυτήν τη δοκιμασία ως σημάδι του Θεού, προκειμένου να δείξει τη δική Του παντοδυναμία και να οδηγήσει τους ανθρώπους στο λιμάνι Του; Υπάρχουν, άλλωστε, αρκετά διαθέσιμα όπλα για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, όπως προσευχή, αγάπη και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, εγκράτεια και απαλλαγή απ’ τα πάθη και τις αδυναμίες μας και τόσα άλλα.
 Κοντολογίς, ούτως εχόντων των πραγμάτων, είναι προτιμότερο, αντί αμφισβητήσεων και αντιδράσεων, να εφαρμόζουμε όλοι μας τα μέτρα προστασίας και να κάνουμε το εμβόλιο, οι δε πραγματικοί χριστιανοί να χρησιμοποιούμε, επιπλέον, τα όπλα, που έχουμε στη διάθεσή μας, για να καταπολεμούμε το σατανά και τα έργα του. Αλλιώς, εθελοτυφλούμε και εκτιθέμεθα, ανεπανόρθωτα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass