EΠΙΣΤΟΛΕΣ

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2021 15:40

Ψεκασμοί δίπλα σε σπίτια!


Αγαπητή «Ελευθερία»,
Είμαστε στο απόγειο της άνοιξης και, τουλάχιστον όσοι ζούμε στην περιοχή της Αγιάς, είμαστε ευλογημένοι. Η φύση, τα λουλούδια, τα φρούτα αργότερα, η θάλασσα κοντά μας, δεν επιθυμούμε τίποτα περισσότερο.
Η περιοχή μας αγροτική. Ήδη άρχισαν οι ψεκασμοί των οπωροφόρων δέντρων. Σχετική νομοθεσία ορίζει την απόσταση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των ψεκαζομένων αγροκτημάτων και των κατοικιών. Τουλάχιστον στο χωριό μου, στους Νερομύλους, ο νόμος αυτός δεν τηρείται. Δυστυχώς, κάποιοι ψεκάζουν δίπλα στις κατοικίες. Από τις 10 Μαΐου έχουν αρχίσει οι τακτικοί ψεκασμοί με δηλητήρια. Άκρως επιβλαβή για τη δημόσια υγεία. Δεν σκέφτομαι τόσο εμάς που αναγκαζόμαστε να κλείνουμε τα παράθυρα για να μην τα εισπνέουμε. Σκέφτομαι τα παιδιά μας που παίζουν έξω, τα εγγόνια μας. Αν πάθει κάτι κάποιο παιδί, δεν έχει σημασία τίνος, όλα είναι δικά μας, δεν θα είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι; Ας σταματήσει αυτή η εγκληματική αδιαφορία. Σέβομαι τον μόχθο και τις περιουσίες των συγχωριανών μου, ας σεβαστούν όμως και ‘κείνοι τον νόμο και πάνω από τον νόμο τη ζωή των παιδιών μας. Ας επιληφθεί τουλάχιστον κάποιος αρμόδιος και ας μην είναι η δική μου φωνή «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

Σταυρούλα Νικολίτσα, δημότισσα Νερομύλων Δήμου Αγιάς

 

Ενοχλητικές εταιρείες...

Αγαπητή «Ελευθερία»,
Οι αρμόδιοι για την προστασία των πολιτών θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το ζήτημα όπου εταιρείες προβολής ορισμένων υπηρεσιών και προσέλκυσης πελατών, συνήθως από τον χώρο της αγοράς ενέργειας, τηλεφωνούν στους πολίτες, ξανά και ξανά, σε ακατάλληλες ώρες και, συνεχίζουν χωρίς τελειωμό, παρά τις παρακλήσεις τους για κάποιον σεβασμό. Πολλές φορές οι πολίτες αναγκάζονται να αναφέρουν παρακλητικά ότι έχουν και σοβαρά προβλήματα ή ότι δεν τους αφορά η προσφορά ή ότι προτιμούν να έχουν οι ίδιοι τη διακριτική ευχέρεια. Οι εισηγητές των προϊόντων συνεχίζουν, ωσάν να μην ακούουν, για μέρες και χρόνια και γνωρίζουμε πολίτες που στην απόγνωσή τους έχουν αποκαλύψει ότι έχουν ανάγκη ανάπαυσης, μέχρι και διότι πάσχουν από την επάρατη, προκειμένου να συγκινήσουν τους τηλεφωνούντες. Μάταια. Ασφαλώς η κεντρική διοίκηση και οι υπηρεσίες προστασίας και δικαίου, θα πρέπει να υποδείξουν δεόντως στους ενδιαφερόμενους να στραφούν στον Τύπο, στην TV, και όπου δει αλλού, αφήνοντας ήσυχο τον κοσμάκη, διότι η κατάσταση μετράει αρκετά χρόνια τώρα.
Χ.Χ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass