Αλήθειες, στα μεγάλα λάθη των Κυβερνήσεων

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2021 15:29

Η πραγματική ελπίδα για την Ελλάδα, θα έρθει από μία κυβέρνηση που έχει ως βασικές της προτεραιότητες:


- Την άνοδο του πνευματικού επιπέδου του Ελληνικού λαού με την ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και την αξιοποίησή της, την καλλιέργεια πραγματικά ανθρωπίνων σχέσεων στα σχολεία μας και την κοινωνία ολόκληρη, με βάση τον σεβασμό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Σήμερα δυστυχώς, ανθούν παντού οι καρποί του δυτικού τρόπου ζωής με κυρίαρχα στοιχεία τον ατομικισμό, τον εγωισμό, τη βία και το δίκαιο του ισχυρού που οδηγούν σε απάνθρωπες καταστάσεις, όπως αυτήν του μπούλινγκ, κ.ά. Η οριοθέτηση των ΜΜΕ από την Πολιτεία, ώστε η βία, η σαχλαμάρα και η κάθε λογής ανηθικότητα να σταματήσουν να αποτελούν τη βάση των καθημερινών τους προγραμμάτων, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως χρήσιμη στην πνευματική αναγέννηση του Ελληνικού λαού.
- Την αναδόμηση του νομοθετικού και δικαστικού συστήματος της χώρας στην κατεύθυνση της ισονομίας και της πραγματικής δικαιοσύνης.
- Την προστασία των αδυνάτων με τη δημιουργία θεσμών πρόνοιας και αλληλεγγύης.
- Την κατάρτιση αναλυτικού και ολοκληρωμένου προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης, αλλά και διοικητικού εκσυγχρονισμού του κράτους, ώστε να γίνουν επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Το σπάσιμο της διαπλοκής, που τόσο διατυμπανίστηκε, είναι απαραίτητο, ώστε να αρχίσει στην Ελλάδα μια υγιής ανάπτυξη. Η χώρα πρέπει επιτέλους να παράγει και να γίνει ανταγωνιστική. Για εμάς όμως, ανάπτυξη δεν είναι μόνο οι αριθμοί, είναι κυρίως το νόημα ζωής και το όραμα για μια Ελλάδα του ήθους και της αξιοπρέπειας, που μεταλαμπαδεύει στους πολίτες τη φλόγα στην ψυχή και τους κάνει ενεργούς στην πορεία της αναγέννησης της πατρίδας μας.
Το βασικό εργαλείο όμως για την επανεκκίνηση της κατεστραμμένης οικονομίας είναι το Εθνικό μας νόμισμα. Η κάθε κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή πολιτικής μέσα στην Ευρωζώνη. Εκεί είσαι υποχρεωμένος να δεχτείς τους κανόνες τους, δηλαδή τους κανόνες της παγκοσμιοποίησης και του νεοφιλελευθερισμού. Όσο εξαρτάται από τα ευρώ, που σου δανείζουν και μάλιστα με διπλό τόκο, δεν έχεις κανένα περιθώριο ουσιαστικής αλλαγής της πολιτικής, η οποία τόσο εξαγγέλθηκε από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Αυτές λοιπόν οι κυβερνήσεις δεν είχαν ποτέ ξεκάθαρη θέση σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους «θεσμούς». Η αβεβαιότητα αυτή επιτείνει το αρνητικό κλίμα στην οικονομία. Είναι φανερό ότι οι ίδιες προσήλθαν ουσιαστικά απροετοίμαστες στη διαπραγμάτευση, ποντάροντας σε ένα μέτωπο του Ευρωπαϊκού Νότου εναντίον της επιβληθείσης λιτότητας. Η πλήρης διάψευση αυτών των ελπίδων και η ανάγκη μονομερούς διαπραγμάτευσης, φανέρωσε την παντελή έλλειψη προετοιμασίας των κυβερνώντων, παρ’ ότι τα ζητήματα της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και της ανάγκης του τερματισμού της λιτότητας ήταν απολύτως ορθά. Αυτή η έλλειψη προετοιμασίας ανάγκασε τις κυβερνήσεις να αδειάσουν, όχι μόνο τα κρατικά ταμεία, αλλά και σχεδόν όλων των οργανισμών, ώστε να εκπληρώσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις προς τους δανειστές. Όμως τα πιεστικά προβλήματα που κληρονόμησαν οι κυβερνώντες επιτείνονται από τη δική τους αδράνεια. Το σπιράλ του οικονομικού μαρασμού συνεχίζει να ξετυλίγεται, ο ιδιωτικός τομέας υποφέρει από την απόλυτη έλλειψη ρευστότητας, που οδηγεί σε κλείσιμο και άλλες επιχειρήσεις και σε άνοδο της ανεργίας, ενώ η εσωτερική κατανάλωση πέφτει, όπως φανερώνουν οι δείκτες του λιανικού εμπορίου. Το ποσοστό των φτωχών Ελλήνων ανέβηκε στα επίπεδα που βρισκόταν το 1980, σύμφωνα με δημοσίευμα του ξένου Τύπου. Μια τραγική συνέπεια του οικονομικού μαρασμού, είναι η μαζική πλέον μετανάστευση των νέων Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό.
Η ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας της οικονομίας, απαιτεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης, το οποίο περιλαμβάνει και στρατηγικές κινήσεις οι οποίες σχετίζονται και με την εξωτερική πολιτική της χώρας. Στον τομέα αυτόν υπάρχει διάθεση από το ΥΠ.ΕΞ. για τη χάραξη μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, με ανοίγματα και σε άλλες χώρες, από τις οποίες μπορεί να αντληθεί ποικιλότροπη βοήθεια. Ιδιαιτέρως σημαντική είναι η διαφαινόμενη βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία και η συνεργασία σε διάφορους τομείς, και η οποία θα αποδώσει πολλούς καρπούς, αν φυσικά αποδειχθούμε ειλικρινείς απέναντί τους αυτήν τη φορά. Κι ας μην ξεχνάμε ποτέ εμείς οι Έλληνες, ότι η Ρωσία είναι ομόδοξη χώρα με την Ελλάδα (στο θρησκειολογικό τους μέρος), με ηγέτη της χώρας τον Πούτιν και δεν είναι του Λένιν και του Στάλιν όπως παλιά.

Από τον Γεώργιο Ν. Ξενόφο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass