EΠΙΣΤΟΛΗ

Διακρίσεις ενόψει επικείμενων προσλήψεων

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2021 15:29

Αξιότιμε κε διευθυντά,


Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου έληγε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων της προκήρυξης του Δ.Ω.Λ. για την πρόσληψη διδακτικού και καλλιτεχνικού προσωπικού και την 20ή Σεπτεμβρίου θα δημοσιευτούν τα ονόματα των προσληφθέντων, ενώ για 5 εργάσιμες ημέρες μετά ξεκινά η διαδικασία των ενστάσεων.
Εντούτοις στις 3 Σεπτεμβρίου δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα σας, η συναυλία της συμφωνικής ορχήστρας και του γυναικείου φωνητικού συνόλου, η οποία πρόκειται να γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου με καλλιτεχνικούς υπευθύνους τους προσληφθέντες της περασμένης προκήρυξης μαέστρους των δύο συνόλων και νυν υποψηφίους για τις ίδιες θέσεις στην παρούσα προκήρυξη.
Εξ όσων γνωρίζω, ως υποψήφιος για θέση διδακτικού προσωπικού και διατελέσας με σύμβαση ορισμένου χρόνου, καθηγητής του Δ.Ω.Λ. επί σειρά ετών, οι συμβάσεις του προσλαμβανόμενου προσωπικού, λήγουν την 30ή Ιουνίου κάθε χρόνου και κατόπιν πολλοί συνάδελφοι εγγράφονται στο ταμείο ανεργίας, εγγραφή η οποία λαμβάνεται υπ’ όψιν στους όρους της προκήρυξης και μοριοδοτείται κάθε χρόνο με 10 μόρια. Επίσης είναι κοινώς γνωστό σε όλους τους συνυποψήφιους, ότι από την 1η Ιουλίου, την επομένη της ημέρας λήξης της σύμβασης, έως και την ημέρα της επαναπρόσληψης, δεν μας είναι επιτρεπτό να διδάσκουμε στο ωδείο, πόσο δε μάλλον να πραγματοποιήσουμε συναυλία μαθητών μας, για τον απλούστατο και πολύ σωστό λόγο, ότι κάτι τέτοιο προκαταλαμβάνει το αποτέλεσμα της διαδικασίας, καθώς διαμορφώνει κλίμα και δημιουργεί εντυπώσεις.
Κάτι τέτοιο, προφανώς δεν φαίνεται να ισχύει για τους μαέστρους των δύο μουσικών συνόλων που πρόκειται να εμφανιστούν στη συναυλία στο Κηποθέατρο την 19η του μηνός, καθώς ενώ καταθέτουν αίτηση για πρόσληψη και ενώ η διαδικασία είναι στο στάδιο της αξιολόγησης και της συνέντευξης –ακρόασης από τριμελή επιτροπή, πραγματοποιούν πρόβες με την άδεια της διοίκησης του ωδείου, παραβλέποντας ότι δημιουργείται ηθικό ζήτημα για όλους τους συνυποψήφιους, λόγω της διακριτικής μεταχείρισης.
Φρονώ ότι το ηθικό θέμα που εγείρεται χρήζει απάντησης από αρμόδια χείλη.

Δημήτριος Εμμ. Καραμανώλης
Υποψήφιος καθηγητής βιολιού

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass