Βολεμένοι Νοικοκυραίοι

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2021 13:15

Οι Νοικοκυραίοι, αυτή είναι η καινούρια ορολογία μιας μερίδας νέων, και όχι μόνο, που τονίζοντας το νοικοκυραίοι θέλουν να συμπεριλάβουν την αδράνεια σε κάποιες πολιτικές αντιλήψεις. Ένα σύνθημα που περιλαμβάνει όλους όσους δεν μετέχουν ενεργά στους ταξικούς τους πολέμους και στη δικαιοσύνη όπως αυτοί πάντα την αντιλαμβάνονται.

Ο εχθρός ο ταξικός είναι κρυμμένος κατά τη γνώμη τους, κάτω από μια στολή, κρύβεται σε μια θέση εξουσίας και δεν αφυπνίζεται, δεν αισθάνεται το δίκαιο. Άλλοτε πάλι ο εχθρός είναι ο μετανάστης ο ξένος. Οι βολεμένοι Νοικοκυραίοι δεν υπολογίζουν τίποτα μπροστά στη νοικοκυροσύνη τους. Δεν βλέπουν εχθρούς, οι στιγμές τους είναι νεκρές και αυτοί ακίνητοι στον καναπέ τους. Δεν είναι ικανοί να δουν να καταλάβουν, έχουν χάσει το θάρρος τους, υποκύπτουν. Είναι πάντα μονόχνωτοι, κλείνονται στο σπίτι τους να είναι ασφαλείς. Ενώ αυτοί οι άλλοι, είναι οι σύγχρονοι επαναστάτες που θα προκαλέσουν με τη δράση τους τις μεγάλες αναταράξεις. Αυτοί οι άλλοι που δεν είναι Νοικοκυραίοι, ανήκουν σε συλλογικότητες με μυστηριακή δύναμη και αντιλαμβάνονται τα πάντα από τη σωστή τους πλευρά, έχοντας το αλάθητο με το μέρος τους. Αυτοί έχουν το δικαίωμα να μένουν ενεργοί, ενώ οι Νοικοκυραίοι που καταπνίγουν τις εγωιστικές τους παρορμήσεις ανενεργοί.
Αυτές οι συλλογικότητες έχουν το δικαίωμα κάτω από την όποια σημαία να συγκρούονται ανελέητα μεταξύ τους, αυτές οι συλλογικότητες που τάχα δεν μεταβάλλονται σε μάζα και που στις συνελεύσεις τους τα άτομα που τις συγκροτούν διατηρούν πάντα την υποκειμενικότητά τους, την αντίληψή τους με βάση τα προσωπικά τους πιστεύω και τη δική τους γνώμη. Όλοι τους μένουν ανεπηρέαστοι από τις πολιτικές παρατάξεις και από αυτούς που τους καθοδηγούν. Εκεί οι αποφάσεις είναι πάντα συλλογικές και δεν καθορίζονται από τους δημαγωγούς που τις κατευθύνουν εκεί που θέλουν αυτοί. Αυτοί λοιπόν έχουν μόνο το δικαίωμα να πούνε τους άλλους Νοικοκυραίους, γιατί διάβασαν παραπάνω, διάβασαν την Ψυχολογία των Μαζών, Φρίντριχ Νίτσε, Μανιφέστα. Δεν επηρεάζονται από τους συντονιστές τους που εντέλει θα τους καθορίσουν. Αυτοί δεν θα γίνουν Νοικοκυραίοι, δεν θα καθοδηγηθούν ποτέ. Θα επιφέρουν τις μεγάλες πολιτικές τομές παρουσιάζοντας το δικό τους αφήγημα που δεν θα επιδέχεται αλλαγές. Δεν έχουν ευθύνες να μοιραστούν σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, κάνουν την επανάστασή τους και αυτό τους απαλλάσσει από όλες τις υπόλοιπες ευθύνες τους. Είναι έγκλειστοι όμως με τη θέλησή τους και ας πιστεύουν το αντίθετο. Σκοτεινές συντροφικότητες με τυφλά συντριπτικά δόγματα που γεννούν αισθήματα έχθρας για άλλους ανθρώπους. Η πνευματική τους υπεροψία τους κάνει να μας ονοματίζουν Νοικοκυραίους. Ναι, είμαι Νοικοκυραίος γιατί διαφωνώ να μισώ, δεν θέλω να αναρριχηθώ έχοντας φυλακισμένο τον νου μου.
Και όπως λέει η γνωστή ρήση: Ελευθερία είναι πάντα η ελευθερία του διαφορετικά σκεπτόμενου!

Από τον Ευστάθιο Γαϊτανίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass