ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2021 17:30

Στις 11.3.2015 ο Φόλκερ Κάουντερ επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστινοκοινωνιστών (CDU/CSU) μιλώντας στην εφημερίδα «Bild» κατηγόρησε τους υπεύθυνους στην Ελλάδα για «ψευτομάγκικες αερολογίες από τις οποίες η Γερμανία δεν πρέπει να επηρεάζεται». Την ίδια μέρα πηγές του γερμανικού ΥΠΟΙΚ στην εφημερίδα F.A.Z. επισήμαναν ότι « δεν κάθεσαι να μιλάς με κάποιον που δεν εκτιμάς».

Μετά το δημοσίευμα το Υπουργείο διευκρίνισε πως διαστρεβλώθηκαν τα γεγονότα. Πάνω κάτω αυτή ήταν η εικόνα της χώρας μας στο κέντρο λήψης των αποφάσεων στήριξης της Ελλάδας από την Ε.Ε. μετά την άνοδο Τσίπρα- Καραμανλή (συγγνώμη: «Καμένου» ήθελα να γράψω) παραμονές του «όχι», που έγινε «ναι» για την υπογραφή του σκληρότερου τρίτου στη σειρά μνημονίου της 10ετίας του 2010. Ήταν τα 86 δισ. του καλοκαιριού του 2015, που -για να μας δοθούν- υποθηκεύτηκε για 99 χρόνια η δημόσια ελληνική γη στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και για τις τρεις συμβάσεις δανείων 10, 12 και 15 για το συνολικό ποσό των 290 δισ. ευρώ. Οι Γερμανοί και οι άλλοι εταίροι της Ένωσης δεν μιλούσαν τυχαία για τους Έλληνες πολιτικούς μετά την αποδρομή της Κυβέρνησης Σημίτη, όταν πήρε την ανηφόρα το ελληνικό εξωτερικό χρέος. Ήταν οι εποχές της αερολογικής δημαγωγίας, που ανέκαθεν λάτρευαν οι Έλληνες. Γι' αυτό οι άνθρωποι που δημιούργησαν τα απίστευτα κρυφά ελλείμματα από το 2004 και μετά, και όσοι ακολούθησαν, είτε για να τα διαχειριστούν, είτε να συμβάλλουν στη διαχείρισή τους, πλημμύρισαν τον τόπο με αερολογίες, εκτός εξαιρέσεων.
Η αερολογία είναι μεγαλύτερος εχθρός από το ψέμα. Το ψέμα αφορά συνήθως σε παρελθόν που θέλεις να ωραιοποιήσεις, να αποφύγεις ή δεν γνωρίζεις. Η πραγματικότητα όμως έτσι κι αλλιώς είναι αδυσώπητη και αργά ή γρήγορα θα μας χτυπήσει την πόρτα. Η μπουρδολογία εξαπατά, αποπροσανατολίζει, διεγείρει το θυμικό και προκαλεί ανήκεστη κοινωνική βλάβη. Δείτε τι συμβαίνει με τα εμβόλια. Τα τσιπάκια, τα θαυματουργά εικονίσματα, τα «αδοκίμαστα εμβόλια», ο Χριστός και η Παναγία που δεν μας αρρωσταίνουν, οι μάσκες του διαβόλου και η εισβολή του σατανά, παρέα με την «αντισυνταγματικότητα» και τη «στέρηση της ελευθερίας» έχουν γίνει καθημερινό θέμα και θέαμα και όχι μόνο στην Ελλάδα. Η στοιχειώδης πρόνοια των μη κανονικών ανθρώπων θα επέβαλε να κρατούν το στόμα τους κλειστό, παρά να το ανοίγουν και να διαλύουν κάθε αξιολογική αμφιβολία. Στην πολιτική, από την «ισχυρή και άτρωτη οικονομία» του Κώστα που άφησε καμένη γη, πήγαμε στο «λεφτά υπάρχουν, αλλά πρέπει να τα βρούμε» (έτσι έχει η φράση) του Γιώργου, που μοίρασε 750.000.000 επιδόματα τον Δεκέμβριο του 2009 από άδεια ταμεία. Λεφτά βρέθηκαν, αλλά με «μνημόνια συνεργασίας» με τους ξένους πιστωτές. Έτσι φορτώθηκε το ΠΑΣΟΚ τα μνημόνια, για ν' αποφύγει η Ελλάδα την άτακτη χρεοκοπία.
Ακολούθησαν οι επικίνδυνες αερολογίες του Αντώνη με «την επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων» των Ζαππείων 1, 2, 3, που κατέληξαν στην αυτούσια έγκριση των δύο πρώτων και στη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, που τα νομοθέτησε. Η μπαρουφολογία και η εξαλλοσύνη των δημεγερτών πολιτικών από το 2010 και μετά οδήγησαν στη δυσώδη ανω-κάτω πλατεία της περιθωριακής αλλοφροσύνης και στις πολιτικές και ανθρώπινες δολοφονίες των ψυχάκηδων του περιθωρίου. Ποιος ξεχνά την ανεξιχνίαστη δολοφονία τριών νέων ανθρώπων της Marfin Bank υπό τις ιαχές του πλήθους δίπλα εκεί «κάψτε τους, κάψτε τους».
Και φτάσαμε στον άνθρωπο, που θα έσκιζε τα μνημόνια «με ένα άρθρο σ' έναν νόμο» και που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ. Ψηφίστηκε γι' αυτό από την ανώτερη μεσαία τάξη. Υποσχέθηκε 13ο μισθό και σύνταξη και πήρε ψήφους από τους δημόσιους υπαλλήλους. Θα έδινε και κατώτερο μισθό 750 καθαρών ευρώ και συνεπήρε το μισό ΠΑΣΟΚ, που τον έβγαλε Πρωθυπουργό. Ώσπου παρά το όχι του δημοψηφίσματος του ’15, το βάπτισε ο ίδιος «ναι» και υπέγραψε το τρίτο σκληρότερο μνημόνιο όλων των εποχών από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους. Ο πρώην Πρωθυπουργός, που μόλις πριν λίγες μέρες μίλησε στη Βουλή «ως μελλοντικός Πρωθυπουργός», έγινε ο πιστότερος όλων μνημονιακός εφαρμοστής. Μετά το αντιμνημονιακό κρεσέντο είχε έρθει η ώρα της άλωσης των «αρμών της εξουσίας». Έτσι στήθηκε η φάμπρικα Novartis του «μεγαλύτερου σκανδάλου (πλην ατιμώρητου έως τώρα φιάσκου) όλων των εποχών».
Διαβάστε παρακάτω την αποθέωση της αερολογίας αρχηγού κόμματος μέσα στην κρίση. Λόγια του αέρα, που άκουγα και στα δικαστήρια από δικηγόρους, για να εκπλήξουν το ακροατήριο, χωρίς να καταλαβαίνει κανείς τίποτα, ούτε ο ομιλητής. Παραθέτω αυτούσια σε συνεχή ροή την πρώτη σελίδα της ομιλίας, καθώς είναι εδώ αδύνατη η παράθεση όσων όμοιων ακολουθούν.
«Προσφώνηση»
«Η πραγματοποίηση των στόχων που έχουμε θέσει μας επιβάλλει να αναλύσουμε τις υπάρχουσες συνθήκες και τα θεσμικά πλαίσια. Από την άλλη πλευρά η έκταση και η μέθοδος διαμόρφωσης των στελεχών παίζουν σημαντικό ρόλο για να καθορίσουμε τους άξονες της πορείας. Η σταθερή άνοδος στην ποιότητα των προσπαθειών μας, μας υποχρεώνει να προσδιορίσουμε και να καθορίσουμε ένα γενικότερο σύστημα πλατιάς συμμετοχής. Δεν πρέπει όμως να μας διαφύγει ότι η παρούσα δομή του συστήματος αυτού βοηθάει να προετοιμαστούμε και να αφομοιώσουμετις νέες τάσεις και κατευθύνσεις απέναντι στην πρόκληση των καιρών. Το νέο μοντέλο πολύπλευρης δράσης εγγυάται την ευρύτερη δυνατή απήχηση, ώστε να επεξεργαστούμε τις νέες συνιστώσες και συντεταγμένες. Η καθημερινή πρακτική έχει αποδείξει ότι η ανάπτυξη της ποικιλόμορφης δραστηριότητάς μας συμβάλλει με τρόπο αποφασιστικό στο να σηματοδοτήσουμε τις βάσεις μιας προοδευτικής μετεξέλιξης. Περιττεύει να υπογραμμίσω τη σημασία των στοιχείων, διότι η αδιάκοπη προσήλωσή μας στην πρακτική της τεκμηρίωσης και ενημέρωσης βοηθάει αποφασιστικά στην προσπάθεια να στερεώνουμε ένα δυναμικό σύστημα αντιμετώπισης των νέων μεγάλων απαιτήσεων του καιρού μας. Η πολύμορφη και πλούσια εμπειρία, αλλά και το δυνάμωμα και η επέκταση των δομών μας δίνουν σε μεγάλο βαθμό την ευχέρεια να εκτιμήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την επιτάχυνση του έργου μας»!
Από τις ανοησίες που εκτοξεύτηκαν στην κρίση ήταν το «έγκλημα Βενιζέλου» για την απομείωση των κρατικών ομολόγων. Με το PSÌ (Private Sector Involvement-Συμμετοχή Ιδιωτ.Τομέα-ΣΙΤ) του 2012 οι κάτοχοι των κρατικών ομολόγων έλαβαν σε μετρητά 15% της αρχικής συμμετοχής τους και νέα ελληνικά ομόλογα αξίας 35% των παλιών. Ομως είναι άγνωστες δύο παράμετροι. Η πρώτη. Οι περικοπές των ομολόγων δεν ήταν πρωτοβουλία Βενιζέλου, αλλά η κύρια προϋπόθεση εκταμίευσης του δεύτερου δανείου των 106 δισ. ευρώ και παραμονής της χώρας στην Ε.Ε. Από το PSI επηρεάστηκαν ημεδαποί και αλλοδαποί κάτοχοι ομολόγων 206 δισ. ευρώ. Όσοι Έλληνες - φυσικά και νομικά πρόσωπα- αποδέχτηκαν τη συμφωνία ανταλλαγής (όπως το ΙΚΑ κ.ά.) ανέκτησαν τις απώλειες σε 12-18 μήνες. Η δεύτερη παράμετρος σχετίζεται με τη μείωση του δημοσίου χρέους κατά 100 και πλέον δισ. ευρώ, που ο κ. Βαρουφάκης εξαέρωσε. Η απόκρυψη της αλήθειας και οι σαπουνόφουσκες με σκίσιμο μνημονίων, νταούλια με πεντοζάλη κ.ά. ανέδειξαν την καταστροφική επίδραση δημαγωγών και ακροατηρίου. Όπως συμβαίνει πάντα και παντού, αλλά με τους Έλληνες στην κορυφή της μπαρουφολογικής λίστας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass