Οσοι έφυγαν...

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2022 19:10

Το 2021 έφυγε παίρνοντας μαζί του σπουδαίους ανθρώπους, που άφησαν πίσω τους ένα μεγάλο κενό. Κάνοντας μια ανασκόπηση θυμόμαστε εκείνους που έφυγαν μέσα στο 2021.


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
-2 Ιανουαρίου: Θλίψη σκόρπισε η απώλεια του Αντώνη Γκανάτσιου, επί σειρά ετών προέδρου της Κοινότητας Ελάτειας και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του τέως Δήμου Μακρυχωρίου. Ο Αντώνης Γκανάτσιος ήταν και ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Λάρισας.
-2 Ιανουαρίου: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο μαιευτήρας Επίμαχος Χατζηγεωργίου. Ο εκλιπών -με καταγωγή από την Τσαριτσάνη- πέραν της πολυετούς προσφοράς ως γιατρός, υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση, τόσο τον Δήμο Λάρισας, στον οποίο εθήτευσε ως δημοτικός σύμβουλος, όσο και το κόμμα της ΝΔ, της οποίας υπήρξε διακεκριμένο και προβεβλημένο στέλεχος.
-13 Ιανουαρίου: Νικημένος από τον κορονοϊό έφυγε από τη ζωή ο Λαρισαίος γιατρός Βαγγέλης Γραντζής, σε ηλικία 63 ετών. Υπήρξε διευθυντής στο πρώην ΙΚΑ της Λάρισας.
-28 Ιανουαρίου: Νεκροί βρέθηκαν δύο Λαρισαίοι γιατροί από χιονοστιβάδα στα 1.400 μέτρα υψόμετρο στη θέση «Ξερολάκι» στον Όλυμπο. Οι δύο άτυχοι γιατροί που έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα στον Όλυμπο είναι οι Θεόδωρος Χατζόπουλος, αναισθησιόλογος, και Τηλέμαχος Ζαφειρίδης, παθολόγος, που εργαζόταν στη ΜΕΘ του ΓΝΛ, στην «πρώτη γραμμή» στη «μάχη» κατά του κορονοϊού δηλαδή.
-31 Ιανουαρίου: Σε ηλικία 94 ετών πέθανε ο Χαράλαμπος Δοντάς, εκ των ιδρυτών της εταιρείας «Αφοι Δοντά» και «Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία ΑΕΒΕ».
ΜΑΡΤΙΟΣ
-1 Μαρτίου: Ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Γιάννουλης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής και πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας, Μιχάλης Πλίτσης, έφυγε την 1η Μαρτίου από τη ζωή, σε ηλικία 62 χρόνων μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Ο εκλιπών ήταν ενεργό μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ από το 1997 έως το 2003, είχε διατελέσει πρόεδρος του Σωματείου την περίοδο 2000-2001, μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ, στέλεχος της ΠΑΣΚ και αργότερα της ΠΕΚ.
-9 Μαρτίου: Τελευταίο «αντίο» για τον δημοσιογράφο Κώστα Τσόλα -ανταποκριτή της εφημερίδας «Ελευθερία» στους Δήμους Τυρνάβου και Τεμπών- που έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Τρίτης 9 Μαρτίου και σε ηλικία 53 ετών.
-12 Μαρτίου: Θλίψη στην τοπική κοινωνία σκορπίζει η απώλεια του Αθανάσιου Καραγκιόζη, εφοριακού και πρώην διευθυντή Δ.Ο.Υ. Λάρισας, σε ηλικία 66 ετών μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Ο εκλιπών είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Αμπελώνα.
-12 Μαρτίου: Απεβίωσε σε ηλικία 67 ετών ο Σωτήριος Φούντας, ιατρός ορθοπεδικός.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
-15 Απριλίου: Σε ηλικία 50 ετών έφυγε από τη ζωή, ο Δημήτρης Σδούγκας, υπάλληλος της εξωτερικής φρουράς των Φυλακών.
- 15 Απριλίου: Κηδεύτηκε στο Ελευθεραί, ο Λαρισαίος μαθηματικός Αθανάσιος Ανάλατος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών. Ο Ανάλατος διατηρούσε Φροντιστήριο Μαθηματικών στο κέντρο της Λάρισας.
ΜΑΪΟΣ
-1 Μαΐου. Απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών ο Γιάννης Γουργιώτης, φωτογράφος και επί σειρά ετών ανταποκριτής της «Ε» στην Αγιά.
-26 Μαΐου: Θλίψη στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα στην περιοχή των Φαρσάλων, όπου ανέπτυξε πολυεπίπεδη δραστηριότητα, σκόρπισε η απώλεια του πρώην δημάρχου Ενιπέα Γεωργίου Λαυδή που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών.
-31 Μαΐου: Πέθανε η Μαίρη Κατσαρού σε ηλικία 83 ετών, σύζυγος του τ. βουλευτή και πρώην αντιπρόεδρου της Βουλής Νίκου Κατσαρού.
ΙΟΥΝΙΟΣ
-21 Ιουνίου: Τελευταίο «αντίο» για τον Μάνθο Κουκουτάρα που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών. Ο εκλιπών ήταν έντονα πολιτικοποιημένος έχοντας θητεία στο ΠΑΚ κατά τα φοιτητικά του χρόνια στην Ιταλία, ενώ μετέπειτα διετέλεσε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια. Παράλληλα, είχε δραστηριοποιηθεί στο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα και διατέλεσε διοικητικός στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Λάρισας.
ΙΟΥΛΙΟΣ
-23 Iουλίου: Θλίψη στον ιατρικό κόσμο και ευρύτερα στην τοπική κοινωνία από τον θάνατο του 44χρονου γιατρού Απόστολου Κατσάνα, μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Ο εκλιπών χειρουργός υπηρετούσε ως Επιμελητής Β’ στη Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
-1 Αυγούστου: Πέθανε σε ηλικία 54 ετών ο σμηναγός ε.α. και πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Λάρισας, Βασίλειος - Γεώργιος Θεοδώρου.
-11 Αυγούστου: Απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών, ο Λαρισαίος βιομήχανος, με καταγωγή από τη Σαμαρίνα, Μιχάλης Φώλιας. Ο εκλιπών υπήρξε εκ των συνιδρυτών της ιστορικής πλεκτοβιομηχανίας της Λάρισας, ROMA, ενώ διετέλεσε και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, επί προεδρίας του Νίκου Χατζή.
-22 Αυγούστου: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής και ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
-9 Σεπτεμβρίου: Τραγωδία για τη γνωστή οικογένεια Στεργιούλη. Ο Βασίλης Στεργιούλης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, «έφυγε» σε ηλικία 84 ετών, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα είχε αποβιώσει η 79χρονη σύζυγός του η Ευδοξία (Σούλα) Στεργιούλη, συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Το ζευγάρι έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, ενώ νοσηλευόταν σε ΜΕΘ. Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, πέθανε ο γιος τους Χαράλαμπος Στεργιούλης που «έφυγε» από τη ζωή στα 51 του χρόνια.
-26 Σεπτεμβρίου: Σε ηλικία 64 ετών απεβίωσε η Μαίρη Γραβάνη.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
-19 Οκτωβρίου: Θλίψη στην τοπική κοινωνία σκόρπισε η απώλεια της Ασπασίας Γκορτσίλα που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών. Η εκλιπούσα είχε διατελέσει έφορος Ιματιοθήκης του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας.
-20 Οκτωβρίου: Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 76 χρόνων, χτυπημένος από την επάρατη νόσο, ο παλιός συνδικαλιστής και ενεργό στέλεχος της πολιτικής ζωής του τόπου Γιώργος Χαϊδούλης. Yπεύθυνος της ΔΑΚΕ Ι.Τ. για τον Νομό Λάρισας, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΔΑΚΕ και από το 1983 επί σειρά ετών στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, του οποίου υπήρξε για τρία χρόνια γενικός γραμματέας (1994-1996) και για έξι χρόνια αντιπρόεδρος (1997-2002).
Παράλληλα, ο Γιώργος Χαϊδούλης άφησε το στίγμα του και στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς διετέλεσε για δύο θητείες 1991-1992 και 1993-1994 εκλεγμένος από τα Κοινοτικά Συμβούλια (21 κοινότητες με την Αγιά) νομαρχιακός σύμβουλος Επαρχίας Αγιάς.
-28 Οκτωβρίου: Μια εμβληματική μορφή της Λάρισας, μια γενναία γυναίκα που πολέμησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η ΕΠΟΝίτισσα Μερόπη Μαλαμίτση, έφυγε από τη ζωή την επετειακή ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, σε ηλικία 100 ετών.
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
-2 Νοεμβρίου: Τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο ζωγράφο Κλεάνθη Χατζηνίκο που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.
-13 Νοεμβρίου: Σε ηλικία 77 ετών, έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος καθηγητής μαθηματικών Μάνθος Τζιαστούδης. Ο Μάνθος Τζιαστούδης διετέλεσε νομάρχης Πέλλας την περίοδο 1989-1991, δημοτικός σύμβουλος επί σειρά ετών στη Λάρισα, πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και αντιδήμαρχος του Δήμου Λαρισαίων την περίοδο 1998-2003.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
-18 Δεκεμβρίου: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο Επαμεινώνδας Γκολφινόπουλος, τέως διευθυντής στην Τράπεζα της Ελλάδος. Βαρύ το πένθος για τη σύζυγό του Λίτσα Γκολφινοπούλου, π. αντιδήμαρχο στον Δ. Λαρισαίων.
-10 Δεκεμβρίου: Πέθανε ο Γιάννης Φλώρος σε ηλικία 96 ετών. Υπήρξε απ’ τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη μεταπολίτευση, εκλέχθηκε για πολλές κοινοβουλευτικές θητείες βουλευτής του νομού Λάρισας συμμετείχε ως υπουργός στις πρώτες κυβερνήσεις υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 1994 εξελέγη νομάρχης Λάρισας με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ (ο πρώτος εκλεγμένος νομάρχης), ενώ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 1998 κέρδισε και δεύτερη θητεία, παραμένοντας νομάρχης ως το 2002.
-25 Δεκεμβρίου: Ο πολιτικός μηχανικός, συγγραφέας, καθηγητής και διαχρονικά ενεργός πολίτης, Κώστας Χατζής, πέθανε σε ηλικία 77 ετών.
Υπήρξε για πολλά χρόνια αρθογράφος της «Ε» - είχε τη στήλη «Αντι-Θέσεις» στο Κυριακάτικο φύλλο της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass