Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ

Νοικάρηδες στα σπίτια μας!

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2014 11:20 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:59

Του Χρήστου Τσαντήλα

«ΜΑ, τι παθαίνουμε επιτέλους; Εδω κοντεύουν να μας πάρουν τα σπίτια κι εμείς... μουγκαμάρα; Μα εντελώς απαθείς»;

Ο ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ έμπορος της Βενιζέλου με τις δυναμικές... ενστάσεις του και την αυστηρή κριτική, ποτέ δεν θα είχε πρόβλημα οικονομικό. Μαγαζί, στον πιο εμπορικό δρόμο της Λάρισας, δεν έχουν όποιοι κι όποιοι... Κι όμως, έχει καναδυό χρόνια τώρα, αν και συντηρητικός, που έχει ζωστεί την αρματωσιά και τα φισεκλίκια του αντάρτη! Έχει κηρύξει τον «πόλεμο» στους κυβερνώντες! Τον... σφάζεις - που λέει ο λόγος και καλή κουβέντα για την παράταξη και το κόμμα που στήριζε για δεκαετίες, δεν του βγάζεις!

ΑΥΤΗ τη φορά, τον... έτσουξε πολύ ο μόνιμος φόρος στα ακίνητα. Αυτός ο ΕΝΦΙΑ. Σάμπως οι άλλοι δεν τον πείραξαν; Αλλά τούτο εδώ το... φασούλι, που μας το φόρεσαν (επινόηση Βενιζέλου) πρώτα μέσω της ΔΕΗ, κυριολεκτικά τον έβγαλε από τα ρούχα του! Τον διέλυσε η ιδέα πως από δω και στο εξής, για το μαγαζί που αγόρασε τρώγοντας τα υφάσματα και τα... τόπια με το μέτρο, χρόνια και χρόνια, αλλά και για τα δυο σπίτια, το πατρικό και ένα μικρό εξοχικό στον Πλαταμώνα να μαζεύονται εκεί με τα παιδιά, θα πληρώνει κάθε χρόνο... ενοίκιο στο κράτος! Τι άλλο μπορεί να είναι γι’ αυτόν ο ΕΝΦΙΑ; Ένα χαράτσι που βάζει ο ιδιοκτήτης στον ενοικιαστή. Όπου ιδιοκτήτης είναι το ίδιο το κράτος! Και το έλεγε για πλάκα ο δεξιούλης έμπορος, τα πρώτα χρόνια της κρίσης, πριν έρθουν τα δύσκολα: «Καλά, φοβόμαστε μια ζωή τους κουκουέδες μη βγουν και μας πάρουν τα σπίτια, από τους δικούς μας θα τα χάσουμε;».

ΔΕΝ τον εξόργισε μόνο αυτό. Διάβασε μόλις χθες και την ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και κατάλαβε ότι, τούτοι δω της συγκυβέρνησης, τα έχουν βάλει με το 80% των πολιτών, αφού οι κατοικίες στην επικράτεια είναι πάνω από 6.300.000! Που σημαίνει ότι αν εξαιρεθούν οι 2.250.000 που χρησιμοποιούνται για άλλους λόγους, το κράτος γίνεται ο ιδιοκτήτης περισσοτέρων από 4.000.000 κύριων κατοικιών, στο οποίο όλοι οι ένοικοι (εμείς δηλαδή) πρέπει να πληρώνουμε κάθε χρόνο ...ενοίκιο! Αλλιώς, φυλακή και κατάσχεση! Μα εντελώς απαθείς;

ΕΙΝΑΙ αλήθεια ότι δεν είναι μόνο ένας ο έμπορος της Βενιζέλου... Είναι πολλοί που πιστεύουν πλέον, ότι αυτή τη φορά, ο πρωθυπουργός αλλά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, δεν θα περάσουν πάλι δίχως να βραχούν τον χείμαρρο του ΕΝΦΙΑ. Διότι αυτή τη φορά έβαλαν χέρι στη μεγάλη τους εκλογική βάση. Τους έχοντες και κατέχοντες!

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass