Με αγώνα να σηκώσουμε τον ήλιο ψηλότερα

Δημοσίευση: 03 Απρ 2022 16:05

Από τον Βασίλη Έξαρχο, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Με την πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για τη διοργάνωση του Συνεδρίου το τριήμερο 20-22 Μαΐου η παράταξη κάνει ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα μπροστά.
Στις προσυνεδριακές διαδικασίες που θα γίνουν σε όλη τη χώρα και στον συνέδριο οφείλουμε να επιβεβαιώσουμε ότι προχωράμε στο σωστό δρόμο, ότι με ενότητα και αποφασιστικότητα με τις αποφάσεις μας θέλουμε να πετύχουμε τον βασικό μας στόχο που είναι η ενίσχυση των σχέσεων εμπιστοσύνης της παράταξης με την κοινωνία και τους πολίτες.
Η Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να πρωταγωνιστήσει ξανά εάν μιλήσει με ειλικρίνεια και καθαρότητα στην ελληνική κοινωνία και αναλάβει μεγάλες πολιτικές πρωτοβουλίες παρουσιάζοντας το σύγχρονο όραμά της για τη χώρα και τις ριζοσπαστικές πολιτικές, κοινωνικές και θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται.
Έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι οι κοινωνίες προοδεύουν, προχωρούν μπροστά όταν υπάρχουν ηγεσίες και πολιτικές παρατάξεις που με το όραμά τους, το πολιτικό τους σχέδιο, την οργάνωσή τους, τις ιδέες και τις προτάσεις τους καταφέρνουν να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη στους πολίτες και να εμπεδώσουν την ατομική και συλλογική ελπίδα ότι με συμμετοχή, αγώνα, επιμονή σε μεγάλους στόχους και ισχυρές κοινωνικές συμμαχίες η αλλαγή είναι εφικτή.
Η νέα αλλαγή πρέπει να είναι ο κεντρικός πολιτικός στόχος της Παράταξης, σε αυτόν τον πολιτικό στόχο που είναι μεγάλη αναγκαιότητα για τη χώρα πρέπει να επικεντρωθεί ο αγώνας μας.
Αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα εμείς αγωνιζόμαστε να αλλάξει η σημερινή πνιγηρή ατμόσφαιρα όπου υποβαθμίζονται η πολιτική και ο ουσιαστικός διάλογος για τα μεγάλα και σημαντικά θέματα και θεοποιούνται οι επικοινωνιακές φούσκες για τα μικρά και ασήμαντα, η παραπολιτική, η πρωτοφανής προπαγάνδα από ένα ασφυκτικά ελεγχόμενο σύστημα μέσων ενημέρωσης.
Αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο αγωνιζόμαστε να σηκώσουμε τον ήλιο ψηλότερα για να φύγουν τα σύννεφα της ανασφάλειας, της αβεβαιότητας και της απογοήτευσης που έχουν εγκατασταθεί πάνω από τη χώρα.
Είναι σαφές ότι αναφέρομαι στην ανάγκη να υπάρξει ένα νέο, σύγχρονο, εναλλακτικό υπόδειγμα για την πολιτική, τους πολιτικούς, τα κόμματα, το σύστημα διακυβέρνησης, τους θεσμούς αντιπροσώπευσης της κοινωνίας των πολιτών, το κράτος δικαίου, την πνευματική ηγεσία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Αναφέρομαι στην ανάγκη προσδιορισμού με σαφήνεια των αρχών και των αξιών που εμείς οι σοσιαλιστές δημοκράτες θέλουμε να διέπουν την πολιτική, το σύστημα διακυβέρνησης, τη λειτουργία του κράτους, την πολιτική φυσιογνωμία και τη λειτουργία της Δημοκρατικής Παράταξης.
Για να πρωταγωνιστήσει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη θα πρέπει η συνολική πολιτική και προγραμματική της πρόταση να είναι ελκυστική, να αγγίζει το μυαλό και την καρδιά των νέων και όσων και τα προηγούμενα χρόνια αλλά και σήμερα είναι απογοητευμένοι από την πολιτική, απέχουν, δυσπιστούν, θέλουν ουσιαστικές απαντήσεις και λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας, του παραγωγικού μοντέλου, της ανεργίας, της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας, της λειτουργίας του κράτους, της υγείας, του κοινωνικού κράτους, της παιδείας, της κλιματικής αλλαγής, της ποιότητας ζωής.
Αυτά τα θέματα πρέπει να είναι και σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής της Παράταξης θα είναι στο επίκεντρο του διαλόγου και του ενδιαφέροντός μας στις προσυνεδριακές διαδικασίες, στο συνέδριο αλλά και μετά το συνέδριο.
Για αυτό απευθύνουμε πρόσκληση συμμετοχής στις προσυνεδριακές διαδικασίες, πρόσκληση αγωνιστικής συμπόρευσης, όχι μόνο στις 270 χιλιάδες πολιτών που συμμετείχαν στην εκλογή της ηγεσίας, αλλά και σε όσες και όσους βλέποντας τη δυναμική που αναπτύσσει η Δημοκρατική Παράταξη θέλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.
Με αυτές τις δυνάμεις θέλουμε και πριν και μετά το συνέδριο να είμαστε δίπλα στην κοινωνία και τους πολίτες που δοκιμάζονται και αναζητούν διέξοδο από την πολύπλευρη κρίση.
Στηρίζοντας την κοινωνική συμμαχία των δυνάμεων της παραγωγής, της δημιουργίας και της προόδου, κοιτάζοντας μπροστά και ψηλά, με σύγχρονες πολιτικές και προγραμματικές προτάσεις, αφαιρώντας αδυναμίες, εμπόδια και υπέρμετρες φιλοδοξίες, αποφεύγοντας άγονες διαιρέσεις, μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τις δυνατότητες της Παράταξης, έτσι η Παράταξη μπορεί να πρωταγωνιστήσει ξανά και να γίνει πράξη η νέα αλλαγή που είναι αναγκαία για τη χώρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass