Ηρθε πλέον ο καιρός να μιλήσουμε για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2022 15:57

*Από τον Αρη Αγραφιώτη

Μετά και την ολοκλήρωση του συνεδρίου με την εκλογική διαδικασία ανάδειξης του Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από τη βάση, ήρθε πλέον ο καιρός να μιλήσουμε για τον χαρακτήρα και την αποστολή ενός προοδευτικού κόμματος όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.


Ένα προοδευτικό κόμμα που αναπτύσσεται πολιτικά σε κάθε περιοχή και σε κάθε χώρο, χωρίς να αποτελεί οργανωτικό παράρτημα των οργάνων του εκάστοτε Συνεδρίου. Αυτό πρέπει να είναι το κυρίαρχο αλλά επειδή επ’ αυτών η συζήτηση μπορεί να είναι μακρά, ας ξεκινήσουμε από το βασικό αντιλαμβανόμενοι πρωτίστως όλοι μας ότι έχουμε σοβαρές πολιτικές ευθύνες και καθήκοντα και όχι μόνο ρόλους. Η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν τα μέλη μας εκλέγοντάς μας στην ΚΕ είναι τιμή και ευθύνη και πρέπει να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών και των απαιτήσεων, για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή.
Ο στόχος μας πρέπει να είναι μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία. Μια νέα νίκη των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρώτο κόμμα με μεγάλο πολιτικό προβάδισμα για να οδηγήσουμε τις πολιτικές εξελίξεις, χωρίς να σκεφτόμαστε συσχετισμούς και μερίδια στη λογική του δεύτερου κόμματος. Μακριά από μας η λογική να είμαστε αντίβαρο και να ικανοποιούμαστε ως μειοψηφικοί παράγοντες. Αυτό το «προνόμιο» το αφήνουμε για άλλα κόμματα. Θέλουμε νίκες δημοκρατικές, προοδευτικές και πλειοψηφίες για τη χώρα, έχοντας πάντα επιλογές και θέσεις. Θέσεις προοδευτικές για μια προοδευτική κυβέρνηση σε εθνικό επίπεδο και προοδευτικές πλειοψηφίες σε όλους τους θεσμούς τοπικά και περιφερειακά, με απαραίτητη προϋπόθεση πάντα την ανάληψη πρωτοβουλιών και τη δημιουργία γεγονότων. Για να γίνουμε παντού το κόμμα της πολιτικής αλλαγής, αγκαλιάζοντας κάθε πολίτη και δίνοντας προοπτική για άλλη πορεία της χώρας συνολικά.
Η πρωτοπορία κρίνεται όπως όλες οι αρχές και οι αξίες σε τρία πράγματα: Στην πράξη, στο σχέδιο και στις πρωτοβουλίες.
*Ο Άρης Αγραφιώτης είναι μέλος
της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass