Τελευταίο χαρτί της κυβέρνησης, ο διχασμός

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2022 17:49

* Από τον Βασίλη Ζωγράφο

Την Τετάρτη θα γίνει συζήτηση στη Βουλή για τις υποκλοπές και παρακολουθήσεις τηλεφώνων πολιτικών αρχηγών και δημοσιογράφων, από την ΕΥΠ και τον κ. Μητσοτάκη, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Η υπόθεση των υποκλοπών δεν είναι ζήτημα που μπορείς να υποβαθμίσεις, όπως κυνικά επιχειρούν η Κυβέρνηση, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που προΐσταται της ΕΥΠ και φυσικά ένα μεγάλο μέρος των ΜΜΕ.
Υπονομεύει τη δημοκρατία, παραβιάζει βασικές αξίες, είναι τραύμα στην καρδιά του πολιτισμού μας.
Η ΕΥΠ υπάγεται απευθείας στον κ. Μητσοτάκη, με διοικητή που επελέγη με αδιαφάνεια και χωρίς να πληροί καν τα στοιχειώδη τυπικά προσόντα. Γενικός Γραμματέας, που είχε και την πολιτική εποπτεία της ΕΥΠ, ήταν ο πιο στενός συνεργάτης και συγγενής του Πρωθυπουργού. Η ΕΥΠ παραβίασε το απόρρητο των συνδιαλέξεων.
Σήμερα ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στα σχοινιά, το σκάνδαλο είναι τεράστιο, όπως και οι πολιτικές ευθύνες του. Προσπαθεί να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, κάνει το πολιτικό κλίμα πιο τοξικό, έφτασε να επαναφέρει την επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων.
Σε άλλη χώρα θα είχε παραιτηθεί ή θα τον είχε αποπέμψει το ίδιο το κόμμα του.
Προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποπροσανατολίσει τη δημόσια συζήτηση, σε μια περίοδο όπου όλα τα διεθνή ΜΜΕ ερευνούν το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και παράλληλα την ακρίβεια να θερίζει την κοινωνία.
Βέβαια στα κυρίαρχα ΜΜΕ της Ελλάδας, η λίστα Πέτσα έχει αφήσει ισχυρό αποτύπωμα, διότι αντί να ασχοληθούν με τεράστια πολιτικά ζητήματα, που έχουν βγει στη δημοσιότητα, αναπαράγουν μέρα νύχτα την ιδιωτική ζωή της Σάνα Μαρίν, της πρωθυπουργού της Φινλανδίας, παρουσιάζοντας τον χορό ενός νέου ανθρώπου ως σκάνδαλο.
Αναζητούν πανικόβλητοι διέξοδο στην πολιτική όξυνση. Δεν περνάει απαρατήρητη η τακτική του γραμματέα της ΝΔ, κ. Παύλου Μαρινάκη, η ακραία φρασεολογία που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για φασισμό και μίλησε για εθνική προδοσία! Χάνουν οι λέξεις την αξία τους.
Πρέπει να γνωρίζει ο κ. Μαρινάκης ότι η μομφή του διχασμού είναι ένα εύρημα της μετεμφυλιακής Δεξιάς για να ενοχοποιεί την Αριστερά και ταυτόχρονα να διχάζει τον κόσμο.
Νομίζει θα περάσει το μέγα θέμα των παρακολουθήσεων, του χαφιεδισμού, χωρίς τουλάχιστον πολιτικές συνέπειες.
Το ίδιο παραμύθι το έπαιξαν και με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ντύθηκαν μακεδονομάχοι και μετά «κότες».
Πρέπει να γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι ο διχασμός είναι μομφή για όσους απαιτούν δικαιοσύνη, ανθρωπιά, αλληλεγγύη, δικαιώματα και εφαρμόζονται πολιτικές που ενώνουν, αντί να χωρίζουν τους ανθρώπους. Η επιχείρηση αντιπερισπασμού θα κορυφωθεί την Τετάρτη στη Βουλή. Η ΝΔ «πουλά» δήθεν πατριωτισμό για να ξεχαστεί ότι το καθεστώς Μητσοτάκη παρακολουθεί πολιτικούς και δημοσιογράφους. Τον πιάσανε οι Ευρωπαίοι «με τη γίδα στην πλάτη».
Δεν είναι τυχαίο σε μια επίδειξη δημαγωγίας ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχειρεί να ταυτίσει την Ελλάδα με τη ΝΔ. Ακραία διχαστικός, στην ουσία καλεί τους Έλληνες «να διαλέξουν πλευρά». Φτηνός καιροσκοπισμός.
Και φυσικά νηφάλια ο Έλληνας πολίτης πρέπει να διαλέξει πολιτικές, κόμμα και πολιτικούς που τον υπηρετούν και δεν είναι υπηρέτες στη διαπλοκή και στα μεγάλα συμφέροντα, ντόπια και ξένα.
Θα ταχθεί με τη δημοκρατία, την υπεράσπιση της ελευθερίας, τον σεβασμό στα πολιτικά δικαιώματα και την ελευθερία έκφρασης.
Αρχές και αξίες που υπηρετεί αταλάντευτα ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

 

* Ο Βασίλης Ζωγράφος είναι συντονιστής της Ν.Ε. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass