ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Κραυγή αγωνίας

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2014 12:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:46

Από τον Βασίλειο Χ. Στεργιούλη,

θεολόγο

 Την αγωνία τους για τη χώρα από την ανεξέλεγκτη είσοδο λαθρομεταναστών και τις απαιτήσεις αυτών και της Τουρκίας για την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα εκφράζουν 34 ακαδημαϊκοί δάσκαλοι με υπόμνημά τους που απευθύνουν προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και τους βουλευτές.

Επισημαίνουν ότι αυτή η αθρόα είσοδος μουσουλμάνων λαθρομεταναστών είναι παράνομος μουσουλμανικός εποικισμός απαγορευόμενος από το διεθνές δίκαιο. Εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες είναι στη χώρα μας, οι δε νέες αφίξεις παρουσιάζουν υψηλό ρυθμό αύξησης, ιδίως από μουσουλμανικές χώρες. Μια χώρα όμως, που η ανεργία της είναι της τάξης του 270/0 και βρίσκεται το χείλος της χρεωκοπίας, δεν μπορεί να προσφέρει συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης στους πολίτες της. Πολύ περισσότερο σε λαθρομετανάστες.

Η ανέγερση τεμένους στο Βοτανικό, θα μετατρέψει, υποστηρίζουν οι ακαδημαϊκοί, την κεντρική αυτή περιοχή της πρωτεύουσας σε «γκέτο άνεργων παράνομων, μουσουλμάνων μεταναστών με όλα τα κοινωνικά προβλήματα που μαστίζουν τέτοια γκέτο και μια βάση του φανατικού Ισλάμ, που φουντώνει κάτω από τέτοιες συνθήκες».

Η με κρατικές δαπάνες κατασκευή και λειτουργία τζαμιών «ανταμείβει την παράνομη εισβολή και στη συνέχεια εποίκηση από αλλοεθνείς επήλυδες πλήρως αναφομοίωτους και οδηγεί στη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής της χώρας με ολέθρια αποτελέσματα».

Αλλά και το νομικό καθεστώς δεν αναγνωρίζει δικαίωμα λατρείας σε ευκτήριους οίκους σε μουσουλμάνους, που δεν είναι Έλληνες πολίτες, διαβιούντας παρανόμως στη χώρα και που με τη διαρκή αριθμητική τους αύξηση «αποτελούν άμεση απειλή για την Ελλάδα».

Η κατασκευή τζαμιού στην Ελληνική Επικράτεια πέραν της Θράκης σημαίνει «de jure kai de facto αναγνώριση ετέρων αγνώστων το πλήθος μουσουλμανικών μειονοτήτων» στην Ελλάδα.

Οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι επισημαίνουν, πως α) η περιοχή του χώρου λατρείας για τους μουσουλμάνους «αποτελεί και ιδιοκτησία τους, που συνεπάγεται ιδιοκτησία ελληνικού εδάφους από παρανόμως ευρισκομένους σε αυτό αλλοδαπούς» και β) βάσει του διεθνούς δικαίου η περιοχή του τζαμιού «αποτελεί χώρο ασύλου, που ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για παράνομες πράξεις».

Στο υπόμνημα τονίζεται πως το Ισλάμ χωρίζεται σε σέκτες (σουνίτες, σιίτες, αλευίτες κ.ά.). Θα αναγκαστεί λοιπόν η Ελλάδα να δώσει άδειες ανέγερσης τζαμιών σε όλες αυτές, οι οποίες μπορεί να έρθουν σε εχθροπραξίες μεταξύ τους όπως συμβαίνει σήμερα στη Μέση Ανατολή.

Τις προθέσεις των Ισλαμιστών και της Τουρκίας, που πιέζουν για το τέμενος, λένε οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, δείχνουν οι κατά το 1997 δηλώσεις Ερντογάν: «Η δημοκρατία είναι μόνο το τραίνο στο οποίο επιβιβαζόμαστε για να φθάσουμε στον στόχο μας. Τα τζαμιά είναι τα στρατόπεδα μας, οι μιναρέδες είναι οι ξιφολόγχες μας, οι τρούλοι είναι τα κράνη μας, οι πιστοί είναι οι στρατιώτες μας». Και θυμίζουν πως περισσότερες από 17.000 τρομοκρατικές επιθέσεις έγιναν στο όνομα του Ισλάμ από το 2001 και εξής. (εκρήξεις στο μετρό της Μαδρίτης (2004), του Λονδίνου (2005), με εκατοντάδες θύματα, πρεσβείες της Δανίας έγιναν στόχος επιθέσεων εξαιτίας αντιισλαμικών γελοιογραφιών, βανδαλισμοί στο κέντρο των Αθηνών εξαιτίας υποτιθέμενης προσβολής αντιτύπου του κορανίου).

Σήμερα οι χριστιανοί αποδεκατίζονται στο φανατικό Ισλάμ (Λίβανο, Συρία, Αίγυπτο, Ιράκ, Σομαλία, Πακιστάν). Ενώ στις Ευρωπαϊκές χώρες οι φανατικοί μουσουλμάνοι απαιτούν την εισαγωγή της Σάριας, του ιερού νόμου των μουσουλμάνων, στο νομικό τους σύστημα (Ηνωμένο Βασίλειο). Και στη Δανία απαιτούν με απειλές κατά του σκανδιναβικού έθνους τη δημιουργία ισλαμικού χαλιφάτου, δηλαδή πολιτικοθρησκευτικού (μουσουλμανικού) κράτους.

Οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι καταλήγουν ζητώντας από την Πολιτεία:

1. Να σταματήσει τη μάστιγα εισβολής-εποίκησης και να αποκαταστήσει την πληθυσμιακή συνοχή και σφάλεια στη χώρα με το:

Α) Να καταγγείλει και καταργήσει τους Κανονισμούς Δουβλίνο ΙΙ και ΙΙΙ, που πλήττουν το εθνικό συμφέρον.

Β) Να εντοπίσει και απελάσει πάραυτα τους παρανόμως εισελθόντας στη χώρα αλλοδαπούς, χρεώνοντας τα έξοδα απέλασης στις πρεσβείες τους.

Γ) Να επαναφέρει τα καταργηθέντα προσφάτως άρθρα του ποινικού Κώδικα, που όριζαν την απέλαση αλλοδαπών με τη διάπραξη πλημμελήματος.

Δ) Να περιορίσει τον θεσμό του πολιτικού ασύλου, που με τη συστηματική καταστρατήγησή του διευκολύνει την είσοδο αλλοδαπών.

2) Να αναβάλει την απόφαση για ίδρυση τεμένους στο Βοτανικό, ή όπου αλλού, μέχρι να ολοκληρωθεί η απέλαση των παράνομων αλλοδαπών.

3) Να αποσύρει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, που κρίθηκε αντισυνταγματικό, γιατί, όπως έχει, καταρρακώνει το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.

Κλείνοντας τη συνοπτική αυτή παρουσίαση του εύστοχου υπομνήματος των ακαδημαϊκών μας δασκάλων, ευχόμαστε να βρει αυτό ευήκοα ώτα και να μην καταντήσει «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass