Επιστολές αναγνωστών στην Ε

Ενας καλοκάγαθος άνθρωπος

Δημοσίευση: 13 Νοε 2023 14:50

Ξεφυλλίζοντας το φύλλο της εφημερίας της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ της 5-11-2023, πληροφορήθηκα με μεγάλη μου θλίψη τον θάνατο του φίλτατου και αγαπημένου συναδέλφου μου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΦΩΤΟΥ, συν/χου Δικηγόρου και επίλεκτου μέλους της λαρισαϊκής κοινωνίας.

Ενός πραγματικά τίμιου και καλοκάγαθου ανθρώπου, ο οποίος έφυγε αθόρυβα, όπως ακριβώς έζησε και δραστηριοποιήθηκε τόσο επαγγελματικά, ασκώντας με περισσή συνέπεια και ειλικρίνεια το λειτούργημα του Δικηγόρου για πάνω από τέσσερις δεκαετίες, όσο και κοινωνικά με την ενασχόλησή του με την ψαλτική, διατελέσας για αρκετά χρόνια δεξιός ψάλτης στον ιερό ναό της Ζωοδόχου Πηγής στη συνοικία των Αμπελοκήπων Λάρισας. Δεν επιδίωξε όσο ζούσε αξιώματα και δημόσιες προβολές, μολονότι είχε τα απαραίτητα προς τούτο προσόντα, προτιμώντας να παραμένει πιστός φρουρός των ηθικών αξιών που γαλουχήθηκε από μικρός, αρθρογραφώντας, όταν έκρινε σκόπιμο και επίκαιρο, στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Στη γραφή του διέκρινε κανείς τις αρχές του καλού και αγαθού ανθρώπου, ο οποίος με παραινέσεις επιχειρούσε να αποκαταστήσει το δίκαιο και την ηθική, όταν διαπίστωνε κάποια σοβαρή παρεκτροπή στον τομέα αυτό.
Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφέρω ότι διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κατά τα έτη 1978-1981, καθώς και ο δημιουργός της βυζαντινής χορωδίας με επίλεκτα μέλη του νομικού κόσμου της πόλης μας. Έφυγε αθόρυβα, όπως ακριβώς έζησε και όπως επιθυμούσε, σκορπώντας θλίψη στους οικείους του και σε όσους τον έζησαν από κοντά και γνώρισαν τον ακέραιο χαρακτήρα του. Δεν είναι υπερβολή να πω ότι ουδέποτε τον άκουσα να πει μία κακή κουβέντα για κάποιον.
Όλους τους αντιμετώπιζε με συγκατάβαση και είχε μία καλή κουβέντα για τους περισσότερους. Υπήρξε ένας καλοκάγαθος και τίμιος άνθρωπος. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του.

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΩΤΣΙΟΥ
Επίτιμος Δικηγόρος, Λάρισα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass