Επιστολές αναγνωστών στην Ε

Η δημοκρατική κουλτούρα του πρωθυπουργού

Δημοσίευση: 13 Νοε 2023 15:30

Όταν ο κ. Ανδρουλάκης εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μητσοτάκης τον κάλεσε σε συνάντηση.

Ο κ. Ανδρουλάκης αρνήθηκε, όπως αρνήθηκε αργότερα και δεύτερη πρόσκληση. Αργότερα, μετά τις εκλογές, στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Βουλής, ο κ. Ανδρουλάκης, αφού είπε όσα είχε προγραμματίσει, μετά, με στεντόρεια φωνή, λέει προς στον κ. Μητσοτάκη: ‘’ Κύριε Μητσοτάκη έχετε εκφράσει την επιθυμία να με δείτε. Να, κοιτάξτε με, είμαι εδώ μπροστά σας ‘’.! Προφανώς τι θεώρησε ότι ο πρωθυπουργός ήθελε να δει και να εκτιμήσει εάν είναι ψηλός ή κοντός;
Προχθές ο κ. Ανδρουλάκης δέχθηκε την πρόταση του κ. Κασσελάκη να συναντηθούν. Η συνάντηση ήταν εγκάρδια. Τις επόμενες μέρες έγιναν δύο συγκεντρώσεις προς τιμή δύο πολιτικών προσώπων του κ. Σημίτη και της κ. Γιαννάκου. Ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε και στις δύο εκδηλώσεις, όπου χειροκροτήθηκε ιδιαίτερα. Ο κ. Κασσελάκης ερωτώμενος γιατί δεν πήγε να τιμήσει τον κ. Σημίτη αντέδρασε με τη φράση: ‘’Τι δουλειά έχω εγώ με αυτούς που φάγαν και σπατάλησαν τα λεφτά του Ελληνικού λαού.’’ Ο κ. Ανδρουλάκης αντέδρασε έντονα και το καλό κλίμα της συνάντησής τους πήγε περίπατο.
Τελικά, εκείνο που έμεινε καλά εντυπωμένο στον Ελληνικό λαό, μετά απ’ αυτές τις εκδηλώσεις, ήταν το υψηλό επίπεδο δημοκρατικότητας του κ. Μητσοτάκη.
Να μη ξεχνάμε ότι, παλιότερα, ο κ. Μητσοτάκης διέγραψε τον βουλευτή του κ. Μπογδάνο με το σκεπτικό: ‘’Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να φέρει τα μίση του παρελθόντος στο σήμερα.’’
Σίγουρα, αυτή η συμπεριφορά του πρωθυπουργού είναι αποτέλεσμα μιας στέρεας δημοκρατικής αντίληψης, ότι, χωρίς καλό πολιτικό κλίμα, δεν μπορεί να προχωρήσει μια χώρα! Μας το έχουν πει, από παλιά, οι φιλόσοφοί μας ( ‘’Εκ των διαφερόντων, η καλλίστη αρμονία’’-Ηράκλειτος) και σύγχρονα οι Σκανδιναβικές χώρες με κυβερνήσεις συνασπισμού και με εξαιρετικά αποτελέσματα σε πολιτικό κλίμα, σε οικονομία και σε κοινωνικό κράτος.
Να ευχηθούμε, αυτήν την αντίληψη, να την εμπεδώσουν και τα άλλα πολιτικά κόμματα.

Σαράφης Ανδρέας, συντ/χος δάσκαλος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass