2024: Ευχή να σταματήσει ο ξενιτεμός των νέων μας

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2023 14:30

Από τον Κων/νο Τσιρονίκο

Οι στερεότυπες ευχές που, κάθε φορά, ακούονται με τον ερχομό του καινούριου χρόνου γίνονται ακόμα ωραιότερες, όταν εξειδικεύονται και εμπλουτίζονται με τα μύρια λεκτικά στολίδια της ελληνικής γλώσσας. Από μια τέτοια ευχή χαρακτηρίζεται και το σημερινό μας άρθρο. Αυτήν του σταματημού και του αποδιωγμού της καταραμένης ξενιτιάς, η οποία διαχρονικά χτυπά την πατρίδα μας. Και τη χτυπά στην καρδιά της. Στο αναπαραγωγικό της δυναμικό. Αυτό που μπορεί να γεννήσει και να απαλλάξει τον μαραζωμένο τόπο μας απ’ τη διαρκώς πληθυσμιακή του αφαίμαξη που δημιουργεί η κατάρα της ξενιτιάς, η οποία μαζί με την τρομακτική υπογεννητικότητα τείνουν να καταστήσουν τον λαό μας μειονότητα στον τόπο του.


Γι’ αυτό λοιπόν με την ανατολή του καινούργιου χρόνου οι ευχές των Ελλήνων πρέπει να είναι: Όχι άλλη ξενιτιά. Όχι άλλη υποχώρηση στα σχέδια της μοίρας. Όχι άλλη υποταγή στο πρόσταγμα αυτής: « Ήταν γραφτό για μένα να ζω στα μαύρα ξένα...». Κι όλα αυτά μπορούν να γίνουν πράξη αντίθετη προς στη σημερινή μιζέρια, μόνον αν αλλάξουμε. Μόνον, όταν φτιάξουμε μια πατρίδα δυνατή, ανάχωμα απροσπέραστο στην ανεργία, οικονομικά οργανωμένη και αναπτυγμένη. Τέτοια που να μπορεί να σταματήσει τον ξενιτεμό και να φέρει πίσω τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους μας, γιατί θα βρουν εργασία, που τώρα την αναζητούν σε ξένες χώρες.
Νομίζω, ότι αυτή είναι η δύσκολη εξίσωση που πρέπει να λύσουμε το 2024. Και έχει δυο αγνώστους: Τον σταματημό του ξενιτεμού και τον επαναπατρισμό των ξενιτεμένων. Για να ανασάνει πληθυσμιακά η πατρίδα μας. Κι όλα αυτά προϋποθέτουν συνεχή αγώνα με μοναδικό όραμα τη μεγάλη αλλαγή. Αυτή που θα φέρει την πληθυσμιακή έκρηξη, η οποία θα τονώσει ποσοτικά και ποιοτικά τον λαό μας, και θα ενεργοποιήσει τις προγονικές μας αξίες, οι οποίες μπορούν να κτίσουν την καινούργια Ελλάδα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η πατρίδα μας θα γίνει η χώρα των ανατροπών. Με τον σταματημό των μεγάλων κακών: Της ανεργίας, της φτώχειας, της ακρίβειας, του ξενιτεμού...
Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι για να πετύχουμε τα ωφέλιμα χρειάζεται να πολεμήσουμε ανένδοτα τα κακά, που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Κι αυτό επιβάλλεται να γίνει απ’ την αρχή του 2024. Έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε το όραμα πραγματικότητα. Αυτή που θα βάλλει φρένο στην εξέλιξη των κακών της κοινωνίας μας.
Κι όλα τα παραπάνω θα γίνουν καλύτερα και γρηγορότερα, αν είμαστε μονιασμένοι στα ζητήματα που συνθέτουν το είδος των αλλαγών που θέλουμε να φέρουμε και στον τρόπο δράσης, ο οποίος θα αποτελεί την συνισταμένη των πολιτικών απόψεων. Αυτή που θα βάλλει τους στόχους της κοινωνικής προόδου, που δε θ’ αλλάζουν κάθε φορά που οι κυβερνήσεις φεύγουν, αλλά θα συνεχίζονται απ’ τις ερχόμενες οι οποίες θα τους δυναμώνουν και θα τους ψηλώνουν ακόμα περισσότερο.
Με ομογνωμοσύνη και ομοθυμία λοιπόν πρέπει στα δύσκολα να πορευόμαστε για να κάνουμε την πατρίδα μας καλύτερη και πληθυσμιακά ανώτερη της σημερινής. Αποτρέποντας τα ρεύματα μετανάστευσης των νέων μας με έργα προόδου και ευημερίας, τα οποία θα ενεργοποιήσουν και τον νόστο των ξενιτεμένων ελλήνων στα πατρογονικά τους εδάφη. Κι αυτό να αποτελεί τον βασικό στόχο της κεντρικής και περιφερειακής εξουσίας για να κάνουμε το 2024 παραγωγικότερο και εργασιακά πλουσιότερο, δυνάμεις που θα σταματήσουν την αιμορραγία της μετανάστευσης και θα φέρουν πίσω στην πατρίδα τους ξενιτεμένους Ελληνες. ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass