ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝΤΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Διαφωνούντες αλλά... ομοϊδεάτες!

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2014 2:59 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:03
Του Χρήστου Τσαντήλα
ΚΑΙ μετά τις εκλογές τι; Τα μηνύματα εισπράχτηκαν, από εκείνους που έπρεπε να τα εισπράξουν, τα συμπεράσματα εξήχθησαν, και ερμηνεύθηκαν κατά το δοκούν, αλλά εμένα άλλο μου έμεινε από τον ιδεολογικό και πολιτικό αχταρμά που μας απασχόλησε έντονα για δύο μήνες περίπου. Η σύσταση ενός παλιού Λαρισαίου που βρήκα στον δρόμο, μιλώντας σε παρέα για τους υποψήφιους της κεντρικής πολιτικής σκηνής αλλά και της τοπικής: «τις σιγανοπαπαδιές να φοβάσαι»!
ΚΑΙ αμέσως μου απαρίθμησε καμιά δεκαριά γνωστούς πολιτικούς που παρότι τους βαρεθήκαμε να τους βλέπουμε στο παρελθόν κάθε τρεις και λίγο στα κανάλια, τούτη τη φορά, στις πρόσφατες εκλογές, εξαφανίστηκαν σαν να μην υπήρχαν! Τι να συνέβη άραγε και όλοι αυτοί οι προβεβλημένοι χάθηκαν από την... πιάτσα; Προφανώς κρατούν δυνάμεις, και προετοιμάζονται περιμένοντας να κινηθούν, ανάλογα με το τι θα εισέπρατταν τα κόμματα από την κάλπη...
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για ανακύκλωση (καρτερούντων) εν δυνάμει πολιτικών, με διαρκώς αυξανόμενες προσωπικές φιλοδοξίες, που καραδοκούν και προετοιμάζονται διά της μεθόδου της προσωρινής... εξαφανίσεως (!) από το πολιτικό σκηνικό. Κι έλεγα και γω, πού στο καλό χάθηκαν τόσοι και τόσοι νοματαίοι της κεντρικής πολιτικής σκηνής, πού ταμπουρώθηκαν και δεν έσκασαν μύτη ούτε σε ένα τηλεπαράθυρο, ούτε σε μια εκδήλωση, πώς γίνεται, εντελώς, μα εντελώς χαμένοι; Πράσινοι, γαλάζιοι και κόκκινοι, σαφώς πάει το μυαλό του καθενός σε αρκετούς...
ΟΥΤΕ στην κεντρική σκηνή, ούτε βεβαίως και στη Λάρισα υπολειπόμεθα τέτοιων φιλόδοξων ατόμων, έτοιμων να «μπουκάρουν» στο πολιτικό γήπεδο, στην πρώτη καλή και με αέρα νίκης ευκαιρία που θα τους δοθεί. Απλώς περιμένουν τις συνθήκες και το σύνθημα. Μάλιστα σε επίπεδο νομού, η περίεργη επιθυμία, που έπεσε σχεδόν σαν ανώδυνη... επιδημία (!), της συμμετοχής δηλαδή στην εκλογική διαδικασία περίπου 5.000 υποψηφίων, μάλλον ξεκαθάρισε περισσότερο το πολιτικό τοπίο, κόβοντας τον βήχα σε εκατοντάδες, παρά προκάλεσε ανανέωση στη σύνθεση των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
ΕΠΕΙΔΗ όμως στην Ελλάδα όλα μπορεί να συμβούν, έτσι είναι πιθανό να συμβεί και με τους πολιτικούς «πάγκους» των κομμάτων που αναπτύσσουν μέσω των Νομαρχιακών Επιτροπών, δραστηριότητα στις τοπικές κοινωνίες και που θα ρίξουν στον αγώνα στις βουλευτικές εκλογές άτομα επιλεγμένα από τον κομματικό σωλήνα! Άτομα που την επόμενη φορά θα αντιμετωπίσουν πολλαπλάσιες δυσκολίες, αφού το προσωπικό τους συμφέρον εξοστρακίστηκε ανάμεσα σε διαφορετικές ομάδες της ιδίας όμως ιδεολογικής ταυτότητας και κομματικής καταγωγής.
ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ τελούντες μετά μεγίστης αγωνίας και ευχαρίστησης να δούμε την εσωκομματική «σφαγή» στα ψηφοδέλτια των πολιτικών κομμάτων που θα βρίθουν διαφωνούντων ομοϊδεατών συνυποψηφίων και ενίοτε μαλλιοτραβιούντων και ουχί μετανοούντων, τοιούτων παρόμοιων καταστάσεων προηγούμενων αυτοδιοικητικών εκλογών όπου στα κόμματα και στα αποκόμματα εν τέλει κατά το λαϊκό... «χάθηκε η μπάλα»!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass